Psst!

De Telegraaf krijgt een nieuwe website

Bekijk 'm hier! Misschien later
woensdag 5 april 2017, 15:38

Snelle SUV's in aantocht: Jaguar F-Pace SVR en Mercedes GLC 63

Op het moment dat Mercedes-AMG zijn snelle GLC 63 met maximaal 510 pk aan de buitenwereld toont, wordt in Duitsland door Jaguar druk getest met de snelle concurrent van Mercedes' snelle SUV. De Engelse autobouwer lanceert later dit jaar de F-Pace SVR.

Jaguar houdt het ontwerp van zijn snelle SUV nog geheim door het koetswerk van een camouflagelaag te voorzien. De ontwerpafdeling heeft echter zijn werk al lang en breed afgerond. Wat het resultaat is geworden, houdt Jaguar nog even voor zich. Dat de bumperpartij, de wielen en de motorkap opnieuw van de tekentafel zijn gekomen staat vast. Bovendien monteert Jaguar een extra setje uitlaateindstukken en hangt het merk de koets lager boven het asfalt. De F-Pace krijgt naar verluidt een V8-motor, die door de autobouwer ook in de F-Type wordt gelepeld. Het is nog even de vraag hoeveel vermogen de Engelsen uit het blok gaan persen. In de F-Type komt het blok tot 550 pk.

KLIK HIER VOOR DE VIDEO VAN DE JAGUAR F-PACE SVR

Mocht Jaguar voor een lagere motoroutput kiezen, dan moet het minimaal 510 pk uit de achtcilinder persen wil het boven de fonkelnieuwe GLC 63 4Matic+ S van Mercedes-AMG uit willen komen. De GLC 63 werd vandaag door de Duitse autobouwer gepresenteerd. Hij komt in september op de markt. Op datzelfde moment heeft Jaguar vermoedelijk al de uiteindelijke versie van de F-Pace SVR gepresenteerd. In de komende maanden zullen de testrijders nog het nodige werk verrichten. Mochten de Britse techneuten hun vizier op het AMG-model richten, dan moet zij hun 'klauwen' hier in zetten.

Meer artikelen in Autovisie

Autospot: supercars in parkeergarage
19 uur geleden
'Nog steeds sjoemelsoftware in Volkswagens'
2 dagen geleden
’VW mag kosten Dieselgate fiscaal aftrekken’
2 dagen geleden
Volvo lanceert kleinere SUV, de XC40
4 dagen geleden
Eerste testnotities Citroën C3 Aircross
6 dagen geleden
Peters Proefrit: Een Saab 9-3 met iets te veel vermogen
7 dagen geleden
Lexus strikt top-dj
15 Sep 17
VIDEO - Klassieke kleur voor Audi’s knalstation
14 Sep 17
VIDEO - Twee uitersten van Hyundai op IAA
12 Sep 17
VIDEO - Mercedes-AMG Project One is F1-auto voor openbare weg
12 Sep 17