woensdag 5 april 2017, 15:38

Snelle SUV's in aantocht: Jaguar F-Pace SVR en Mercedes GLC 63

Op het moment dat Mercedes-AMG zijn snelle GLC 63 met maximaal 510 pk aan de buitenwereld toont, wordt in Duitsland door Jaguar druk getest met de snelle concurrent van Mercedes' snelle SUV. De Engelse autobouwer lanceert later dit jaar de F-Pace SVR.

Jaguar houdt het ontwerp van zijn snelle SUV nog geheim door het koetswerk van een camouflagelaag te voorzien. De ontwerpafdeling heeft echter zijn werk al lang en breed afgerond. Wat het resultaat is geworden, houdt Jaguar nog even voor zich. Dat de bumperpartij, de wielen en de motorkap opnieuw van de tekentafel zijn gekomen staat vast. Bovendien monteert Jaguar een extra setje uitlaateindstukken en hangt het merk de koets lager boven het asfalt. De F-Pace krijgt naar verluidt een V8-motor, die door de autobouwer ook in de F-Type wordt gelepeld. Het is nog even de vraag hoeveel vermogen de Engelsen uit het blok gaan persen. In de F-Type komt het blok tot 550 pk.

KLIK HIER VOOR DE VIDEO VAN DE JAGUAR F-PACE SVR

Mocht Jaguar voor een lagere motoroutput kiezen, dan moet het minimaal 510 pk uit de achtcilinder persen wil het boven de fonkelnieuwe GLC 63 4Matic+ S van Mercedes-AMG uit willen komen. De GLC 63 werd vandaag door de Duitse autobouwer gepresenteerd. Hij komt in september op de markt. Op datzelfde moment heeft Jaguar vermoedelijk al de uiteindelijke versie van de F-Pace SVR gepresenteerd. In de komende maanden zullen de testrijders nog het nodige werk verrichten. Mochten de Britse techneuten hun vizier op het AMG-model richten, dan moet zij hun 'klauwen' hier in zetten.

Meer artikelen in Autovisie

Nieuwe Mini van BMW aan neus Born voorbij
9 uur geleden
Nieuwe generatie Audi A8 al in Nederland gespot
10 uur geleden
Mercedes E-Klasse All-Terrain 4X4-2 is pas echt All-Terrain
11 uur geleden
400 pk voor minder dan 8000 euro
14 uur geleden
Eerste test met McLaren 570S Spider
17 uur geleden
'Silberpfeilen' op legendarisch circuit
1 dag geleden
Jaguar XJR575: Vernieuwde XJ krijgt topmodel met 575 pk
1 dag geleden
Pagani Zonda Fantasma Evo: Nou vooruit, nog eentje dan…
1 dag geleden
BMW 7 Serie Edition 40 Jahre heeft wat te vieren
1 dag geleden
Sjoerds Weetjes #37: Waarom Mercedes-Benz allergisch is voor Stardust
4 dagen geleden