zaterdag 8 april 2017, 10:14

Aston Martin DBX geeft teken van leven

© Aston Martin

Lange tijd was het stil rondom de Aston Martin DBX, de eerste crossover van het merk. Nu hebben de Britten weer een afbeelding laten zien van het nieuwe model.

Twee jaar

Over iets meer dan een jaar moeten de eerste prototypes van de Aston Martin DBX de weg op gaan. Het merk heeft dus nog even de tijd om eraan te werken. Toch is er in de afgelopen twee jaar wel heel weinig gebeurd rondom de eerste crossover van Aston Martin. Hij debuteerde op de Autosalon van Genève in 2015 en sindsdien is het stil geweest.

DBX

De nieuwe afbeelding laat ons niet heel veel zien, al lijkt hij wel een compleet andere daklijn te krijgen dan de DBX die in Genève stond. Ook al moest dat model de richting van Aston Martin aangeven, was het meer een DB11 op hoge poten. Waar de DBX Concept volledig elektrisch aangedreven was, wordt de productieversie dat waarschijnlijk niet. De kans is groot dat hij de 5,2 liter V12 turbomotor uit de DB11 krijgt bij de verkoopstart. Ook de 4,0 liter V8 van Mercedes-AMG kan zijn opwachting maken in het model, want met die motor is hij interessanter voor de Chinese markt. Daar zijn auto’s met een motor met een inhoud van meer dan vier liter veel zwaarder belast. Later volgt waarschijnlijk ook een versie met elektrificatie.

LEES VERDER EN BEKIJK DE IMPRESSIE OP AUTOVISIE.NL

Meer artikelen in Autovisie

De lekkerste bergpas per BMW 120i
20 uur geleden
Veel primeurs op Autovisie Cars & Coffee XXL
2 dagen geleden
Populaire Renault Captur bijgepunt
3 dagen geleden
Mogelijk gedwongen extra beveiling voor diefstalgevoelige Audi's
3 dagen geleden
Eerste testnotities: Lamborghini Huracán Performante (2017)
3 dagen geleden
Porsche telt op: eenmiljoenste 911
4 dagen geleden
‘HUMOR OP DE RADIO ONTSPANT AUTOMOBILIST’
4 dagen geleden
Volvo XC60 maakt ook 90-familie veiliger
4 dagen geleden
Ook uitschakelbare vierwielaandrijving voor BMW M5
17 May 17
‘Elextra is snelst sprintende auto ooit gemaakt’
17 May 17