zaterdag 8 april 2017, 10:14

Aston Martin DBX geeft teken van leven

© Aston Martin

Lange tijd was het stil rondom de Aston Martin DBX, de eerste crossover van het merk. Nu hebben de Britten weer een afbeelding laten zien van het nieuwe model.

Twee jaar

Over iets meer dan een jaar moeten de eerste prototypes van de Aston Martin DBX de weg op gaan. Het merk heeft dus nog even de tijd om eraan te werken. Toch is er in de afgelopen twee jaar wel heel weinig gebeurd rondom de eerste crossover van Aston Martin. Hij debuteerde op de Autosalon van Genève in 2015 en sindsdien is het stil geweest.

DBX

De nieuwe afbeelding laat ons niet heel veel zien, al lijkt hij wel een compleet andere daklijn te krijgen dan de DBX die in Genève stond. Ook al moest dat model de richting van Aston Martin aangeven, was het meer een DB11 op hoge poten. Waar de DBX Concept volledig elektrisch aangedreven was, wordt de productieversie dat waarschijnlijk niet. De kans is groot dat hij de 5,2 liter V12 turbomotor uit de DB11 krijgt bij de verkoopstart. Ook de 4,0 liter V8 van Mercedes-AMG kan zijn opwachting maken in het model, want met die motor is hij interessanter voor de Chinese markt. Daar zijn auto’s met een motor met een inhoud van meer dan vier liter veel zwaarder belast. Later volgt waarschijnlijk ook een versie met elektrificatie.

LEES VERDER EN BEKIJK DE IMPRESSIE OP AUTOVISIE.NL

Meer artikelen in Autovisie

'Silberpfeilen' op legendarisch circuit
12 uur geleden
Jaguar XJR575: Vernieuwde XJ krijgt topmodel met 575 pk
16 uur geleden
Pagani Zonda Fantasma Evo: Nou vooruit, nog eentje dan…
16 uur geleden
BMW 7 Serie Edition 40 Jahre heeft wat te vieren
16 uur geleden
400 pk voor minder dan 8000 euro
1 dag geleden
Sjoerds Weetjes #37: Waarom Mercedes-Benz allergisch is voor Stardust
3 dagen geleden
BMW M8 GTE bijna klaar voor 24 uur van Le Mans
3 dagen geleden
Lotus Evora GT430: Sterker dan ooit tevoren
3 dagen geleden
’Koper Duitse auto betaalde te veel’
3 dagen geleden
'Sleutelvrij' een auto meenemen
4 dagen geleden