dinsdag 18 april 2017, 18:31

Citroën C5 Aircross zet in op comfort

© Citroën

Nee, hydropneumatische vering keert niet terug. Desalniettemin moet de nieuwe Citroën C5 Aircross de meest comfortabele SUV op de markt worden volgens het merk. Vandaag is de auto officieel onthuld in Shanghai.

Plug-in hybride

De Citroën C5 Aircross komt er ook als plug-in hybride. Dat model wordt ook meteen de krachtigste productieauto die Citroën ooit gebouwd heeft. Hij krijgt een gecombineerd vermogen van 300 pk. Daarvan neemt de verbrandingsmotor ongeveer 200 pk’s op zijn rekening en de twee elektromotoren de rest. Dat betekent overigens ook dat hij er met vierwielaandrijving komt. Dat in tegenstelling tot zijn broers van Peugeot, de 3008 en 5008, die er alleen met voorwielaandrijving zijn.

Comfort

Waar veel merken graag benadrukken hoe dynamisch hun SUV wel niet is, gooit Citroën het over een andere boeg. De Citroën C5 Aircross moet namelijk de meest comfortabele SUV op de markt worden volgens de Fransen. Hydropneumatische vering is passé, maar toch heeft hij een andere veertechniek. Progressive Hydraulic Cushions noemt Citroën het, een veersysteem waarbij er twee hydraulische stops aan de schokdemper zijn toegevoegd. Eentje voor de ingaande slag en eentje voor de uitgaande demping. Citroën spreekt van het gevoel van een vliegend tapijt van weleer. De techniek debuteert weliswaar op de C5 Aircross, maar moet al snel beschikbaar worden op andere modellen.

LEES VERDER EN BEKIJK MEER FOTO'S OP AUTOVISIE.NL

Meer artikelen in Autovisie

Veel primeurs op Autovisie Cars & Coffee XXL
1 dag geleden
Populaire Renault Captur bijgepunt
1 dag geleden
Mogelijk gedwongen extra beveiling voor diefstalgevoelige Audi's
2 dagen geleden
Eerste testnotities: Lamborghini Huracán Performante (2017)
2 dagen geleden
Porsche telt op: eenmiljoenste 911
3 dagen geleden
‘HUMOR OP DE RADIO ONTSPANT AUTOMOBILIST’
3 dagen geleden
Volvo XC60 maakt ook 90-familie veiliger
3 dagen geleden
Ook uitschakelbare vierwielaandrijving voor BMW M5
17 May 17
‘Elextra is snelst sprintende auto ooit gemaakt’
17 May 17
Wordt de Volvo XC60 opnieuw de nummer 1?
17 May 17