dinsdag 18 april 2017, 18:31

Citroën C5 Aircross zet in op comfort

© Citroën

Nee, hydropneumatische vering keert niet terug. Desalniettemin moet de nieuwe Citroën C5 Aircross de meest comfortabele SUV op de markt worden volgens het merk. Vandaag is de auto officieel onthuld in Shanghai.

Plug-in hybride

De Citroën C5 Aircross komt er ook als plug-in hybride. Dat model wordt ook meteen de krachtigste productieauto die Citroën ooit gebouwd heeft. Hij krijgt een gecombineerd vermogen van 300 pk. Daarvan neemt de verbrandingsmotor ongeveer 200 pk’s op zijn rekening en de twee elektromotoren de rest. Dat betekent overigens ook dat hij er met vierwielaandrijving komt. Dat in tegenstelling tot zijn broers van Peugeot, de 3008 en 5008, die er alleen met voorwielaandrijving zijn.

Comfort

Waar veel merken graag benadrukken hoe dynamisch hun SUV wel niet is, gooit Citroën het over een andere boeg. De Citroën C5 Aircross moet namelijk de meest comfortabele SUV op de markt worden volgens de Fransen. Hydropneumatische vering is passé, maar toch heeft hij een andere veertechniek. Progressive Hydraulic Cushions noemt Citroën het, een veersysteem waarbij er twee hydraulische stops aan de schokdemper zijn toegevoegd. Eentje voor de ingaande slag en eentje voor de uitgaande demping. Citroën spreekt van het gevoel van een vliegend tapijt van weleer. De techniek debuteert weliswaar op de C5 Aircross, maar moet al snel beschikbaar worden op andere modellen.

LEES VERDER EN BEKIJK MEER FOTO'S OP AUTOVISIE.NL

Meer artikelen in Autovisie

Autovisie TV: Tesla versus Mercedes-AMG
2 dagen geleden
Nieuwe Honda Accord krijgt Civic-achtige coupélijn
2 dagen geleden
En dat is twee! Jaguar E-Pace is kleinere F-Pace
2 dagen geleden
Volvo maakt van Polestar een zelfstandig merk
2 dagen geleden
Kia Stonic is Koreaans antwoord op Renault Captur
3 dagen geleden
‘Volkswagen I.D. Buzz Concept gaat in productie’
3 dagen geleden
Hennessey Venom F5 mikt op topsnelheid van 466 km/h
3 dagen geleden
Prijzen Mercedes-Benz E-Klasse Cabriolet en AMG GLC 63
4 dagen geleden
Jaguar Land Rover opent Classic Works in Coventry
4 dagen geleden
E3 2017: Belangrijkste racegames op een rijtje
4 dagen geleden