zaterdag 5 augustus 2017, 3:35

Onder de hamer: Lamborghini Concept S

Lamborghini Concept S
Lamborghini Concept S

Wil je een Lamborghini Gallardo? Dan ben je vanaf 80.000 euro het mannetje (of het vrouwtje). Wil je een Lamborghini Gallardo waarin je zeiknat wordt als het regent? Dan moet je toch echt 2 miljoen euro meebrengen voor deze Concept S.

De unieke Lambo wordt op 19 augustus geveild bij RM Sotheby's in Monterey, Californië. De verwachte opbrengst ligt tussen de 1,8 en 2,5 miljoen dollar (tussen 1,5 en 2,1 miljoen euro). En daarvoor krijgt de koper een heuse concept car voor op de openbare weg. Want deze Concept S werd in 2005 voorgesteld op de Autosalon van Genève, toen nog als een vrijwel lege huls.

In productie

Het publiek reageerde zo positief op de creatie van ontwerper Luc Donckerwolke dat Lamborghini besloot om de Concept S in productie te nemen. Er zouden honderd exemplaren voor de meest trouwen klanten worden gemaakt, maar uiteindelijk bleef het bij één auto. De kosten van het project waren simpelweg te hoog.

Pebble Beach

Deze auto is in 2006 door Lamborghini aan een particulier verkocht, maar die heeft hem in de jaren daarna regelmatig weer aan de fabriek afgestaan. Lamborghini showde de Concept S in 2006 en in 2008 op Pebble Beach. De bijzondere Gallardo heeft in totaal slechts 180 kilometer gereden. Met andere woorden, op zijn teller staan testkilometers en wat Pebble Beach-manoeuvres.

Magistraal geluid

Onderhuids is de Lamborghini Concept S overigens gewoon een Gallardo. Dat betekent dat hij een 5,0 liter V10 heeft, die niet alleen een magistraal geluid produceert, maar ook 520 pk en 510 Nm koppel. De coupéversie van de Gallardo ging ermee in 4,0 seconden van stilstand naar 100 km/h en hield het bij een topsnelheid van 315 km/h voor gezien.

KIJK OP AUTOVISIE.NL VOOR MEER FOTO'S VAN DE LAMBORGHINI CONCEPT S

Meer artikelen in Autovisie

Aston Martin Vanquish Zagato als Speedster en Shooting Brake
1 dag geleden
Mercedes-parodie van Saturday Night Live: De AA-Klasse
1 dag geleden
Ford GT ’67 Heritage Edition: Ode aan Le Mans-winnaar
1 dag geleden
Sjoerds Weetjes #40: Waarom kwam Aston Martin met de Cygnet?
6 dagen geleden
Autovisie Kennisquiz: Gespot tijdens vakantie, herken jij alle auto’s?
5 dagen geleden
Dossier: Slim en zakelijk voor 10.000 euro
5 dagen geleden
Onder de hamer: Porsche 917K van Jo Siffert
6 dagen geleden
Rolls-Royce doet schamper over de Bentley Bentayga
6 dagen geleden
Nieuwe BMW X2 verstopt zich achter camouflage
6 dagen geleden
David Hasselhoff: Knight Rider keert terug op televisie
09 Aug 17