Psst!

De Telegraaf krijgt een nieuwe website

Bekijk 'm hier! Misschien later
dinsdag 29 augustus 2017, 21:00

Porsche Cayenne houdt zich aan de evolutietheorie

Porsche Cayenne
Porsche Cayenne

“De nieuwe Cayenne heeft veel gemeen met de iconische 911”, roept Porsche in zijn persbericht. Nou… De nieuwe Porsche Cayenne heeft nog veel meer gemeen met de oude Cayenne. Al is onderhuids vrijwel alles in het nieuw gestoken.

We gaan het er verder niet meer over hebben. Het uiterlijk van de nieuwe Cayenne is wat ons betreft een beetje teleurstellend. Iets teveel van het bekende. Maar verder is de Porsche natuurlijk weer helemaal bij de tijd. De derde generatie van de Cayenne staat vanaf 3 december bij de dealers, maar op het volledige leveringsprogramma moeten we nog even wachten.

Tiptronic S

Bij de marktintroductie zijn slechts twee varianten beschikbaar: de Cayenne en de Cayenne S. Die eerste heeft een 3,0 liter zescilinder turbomotor met 340 pk (plus 40 pk ten opzichte van eerder) en die tweede haalt 440 pk uit een 2,9 liter V6 biturbo (plus 20 pk ten opzichte van eerder). Ze zijn beide gekoppeld aan een nieuwe achttraps Tiptronic S-automaat.

Sport Chrono

De Cayenne haalt 100 km/h in 6,2 seconden (5,9 seconden met het Sport Chrono-pakket) en houdt pas bij 245 km/h op met accelereren. De S-variant heeft een 20 km/h hogere topsnelheid en doet de sprint in 5,2 seconden (4,9 seconden met het Sport Chrono-pakket). Het Sport Chrono-pakket biedt vier rijmodi: Normal, Sport, Sport Plus en een individueel instelbare stand. De Sport Response-knop stelt de motor en transmissie in op maximale prestaties.

LEES MEER EN KIJK VOOR MEER FOTO'S OP AUTOVISIE.NL

Meer artikelen in Autovisie

Eerste testnotities Citroën C3 Aircross
22 uur geleden
Peters Proefrit: Een Saab 9-3 met iets te veel vermogen
2 dagen geleden
Lexus strikt top-dj
5 dagen geleden
VIDEO - Klassieke kleur voor Audi’s knalstation
6 dagen geleden
VIDEO - Twee uitersten van Hyundai op IAA
7 dagen geleden
VIDEO - Mercedes-AMG Project One is F1-auto voor openbare weg
12 Sep 17
VIDEO - Porsche 911 GT3 ook zonder spoiler
12 Sep 17
VIDEO - Bentley Continental GT wordt digitale gentleman
12 Sep 17
Miljardeninvestering VW in batterijauto’s
11 Sep 17
Hybride auto’s uit de gratie
07 Sep 17