Vrouwen mishandelen taxichauffeur

Paar tientjes voordeel door nieuwe gasregels

Nog twee topbeveiligers DBB fout

De rel binnen de Dienst Bewaken en Beveiligen (DBB) van de politie blijkt nog veel ernstiger. Er blijken nog twee leden van de dienst die politici en leden van het Koninklijk Huis beveiligen te zijn geschorst op verdenking van het plegen van strafbare feiten.

’Hij toonde zelfs emotie’

SBS-presentator Rob Geus is in zijn nopjes met het interview met Geert Wilders voor het SBS-verkiezingsprogramma De Stem van Nederland. Het gesprek, dat dinsdag plaatsvond in Den Haag, is volgens Geus voorspoedig verlopen. „Het waren zeven goede minuten.”

Aftrekpost loopt op eind

Wordt 2017 het laatste jaar van de scholingsaftrek? Ondanks kamerbrede kritiek op het kabinetsplan om ’m af te schaffen, houden de meeste partijen de bezuiniging in hun verkiezingsprogramma gewoon in stand. Wie zich fiscaal vriendelijk wil (om)scholen moet dus opschieten.

Blok: inzet om Wilders tijdig te informeren

Stef Blok (links) en Geert Wilders op de voorgrond

De inzet is echt om PVV-voorman Geert Wilders tijdig te informeren over zaken die over zijn veiligheid gaan. Dat zei minister Stef Blok (Veiligheid) vrijdag in een reactie op kritiek van Wilders.

Oproep: overvallen maaltijdbezorger

Nederland telt steeds meer maaltijdbezorgers. Dat weten criminelen ook. De Telegraaf is voor een verhaal in de krant op zoek naar een bezorger die een overval heeft meegemaakt, daarover wil vertellen en liefst ook op de foto wil.

Boete 200.000 euro voor Groningse tandarts

Een tandartspraktijk in Groningen moet een forse boete betalen omdat zij ten onrechte patiënten toeslagen liet betalen. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft een boete opgelegd van 200.000 euro voor de wanpraktijken, maakte de organisatie vrijdag bekend.

Herfst tijdens krokusvakantie

Tijdens de krokusvakantie van het midden en zuiden van ons land lijkt het meer herfst dan voorjaar. Het gaat volgende week de hele week waaien en de kans op regen is groot. In het weekend valt het mee, maar maandag en dinsdag worden twee kletsnatte dagen.

‘Mensensmokkel steeds vaker per trein’

De marechaussee controleert vooral bussen en treinen op illegale immigratie en smokkel van mensen uit Eritrea.

Mensensmokkelaars maken steeds vaker gebruik van vrachttreinen om bootvluchtelingen vanuit Italië en Griekenland door te laten reizen naar West-Europa. Dat stelt Europol, de in Den Haag gevestigde samenwerkingsorganisatie van politiekorpsen.

Fraudetandarts beboet voor opplussen rekening

De NZa legt een Groningse tandarts twee ton boete op omdat hij honderden patiënten onterecht zeker 200 euro extra vroeg voor het plaatsen van een kroon.

Vissterfte door omgewaaide mestsilo

Waterschap Rijn en IJssel houdt er rekening mee dat vissen in de Schaarsbeek bij Aalten de komende uren zullen sterven, doordat er 2 miljoen liter mest in het water is gestroomd. De mest komt uit een silo die in de nacht van donderdag op vrijdag door de storm is omgewaaid en lekgeslagen, meldde het waterschap vrijdagochtend.

Langzaam internet door storing bij Ziggo

De landelijke internetstoring bij Ziggo is verholpen. Volgens een woordvoerder van het bedrijf heeft iedereen in principe weer de normale diensten.

DNB: Premie autoverzekering te laag

De premies die consumenten betalen voor hun autoverzekering zijn te laag om de totale schade te kunnen dekken.

Koenders: kernwapens maken wereld juist onveiliger

Bert Koenders

Het streven van de Amerikaanse president Donald Trump naar meer kernwapens is in Den Haag niet met gejuich begroet. Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken reageerde vrijdag kritisch: „Het is geen goede zaak. Ik vind het niet verstandig om te zeggen dat je meer kernwapens nodig hebt. Van meer kernwapens wordt de wereld niet veiliger, eerder onveiliger.”

’Promoties onder frauderende promotor in orde’

Promoties die zijn afgerond onder begeleiding van een van fraude verdachte promotor aan de Universiteit Tilburg, voldoen aan de minimum-eisen die de sector hanteert. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek dat de universiteit heeft laten doen na ontdekking van de mogelijke financiële malversaties van de wetenschapper. De bevindingen van de commissie-Hol werden vrijdag naar buiten gebracht.

Hoge Raad: flitsen door fiscus fout

Een baanbrekende uitspraak van de Hoge Raad. De Belastingdienst mag niet meer op grote schaal foto's op snelwegen maken en opslaan ter controle van rittenregistraties voor de bijtellingsregeling. Dat is in strijd met privacywetgeving.

Schade na storm onder 10 miljoen

Omgewaaide boom op de Amsterdamseweg (N202) bij Velsen-Zuid

De schade van de storm van gisteren bedraagt minder dan 10 miljoen euro. Dat is een eerste raming van het Verbond van Verzekeraars.

Drugslab Leende een van de grootste ooit

In de loods stonden vele duizenden liters chemicaliën opgeslagen.

Een drugslaboratorium dat donderdagochtend werd ontdekt op een boerenbedrijf in Leende (Noord-Brabant) is een van de grootste ooit in Nederland. Een politiewoordvoerder heeft dat vrijdag gezegd na een inventarisatie van de de productiecapaciteit.

Martin Garrix vriend van SOS Kinderdorpen

Martin Garrix gaat zich inzetten voor SOS Kinderdorpen. Dat hebben de dj en de kinderontwikkelingsorganisatie vrijdag bekendgemaakt. Om de samenwerking af te trappen, heeft Martin direct een kinderdorp in Kaapstad in Zuid-Afrika bezocht.

CV De Lolmakers treurt om inval in drugslab

Carnavalswagen ’We trekken ten strijde’ (2016)

Carnavalsvereniging De Lolmakers baalt enorm van de inval in een drugslab bij een boerderij in Leende. In een loods pal ernaast waren leden van de vereniging bezig om de laatste hand te leggen op hun carnavalswagen.

Strenge Rotterdamse aanpak bijstand succesvol

Het lukt de gemeente Rotterdam beter dan de drie andere grote steden om inwoners uit de bijstand te houden. Het aantal mensen met zo’n uitkering steeg daar vorig jaar met 1,7 procent, terwijl het percentage in Amsterdam, Den Haag en Utrecht gemiddeld op 8,6 procent ligt. Dat meldt Het Financieele Dagblad op basis van de Monitor Werkgelegenheid.

Bij groen licht gratis parkeren

Een nieuwe oplossing tegen overvolle fietsenrekken in Amsterdam. In de fietsenstalling bij station Zuid WTC worden fietsen gechipt, zodat direct kan worden gezien hoe lang een tweewieler in de stalling staat.

’Paardenziekte droes vastgesteld in zuiden Limburg’

In het zuiden van Limburg is op verschillende stallen de besmettelijke paardenziekte droes vastgesteld.

Lijsttrekkers kruisen degens in radiodebat

Lijsttrekkers van de landelijke politieke partijen bij een eerder debat. Vlnr: Gert-Jan Segers (ChristenUnie), Henk Krol (50Plus), Jesse Klaver (GroenLinks), Sybrand van Haersma Buma (CDA) en Halbe Zijlstra (VVD).

Leiders van negen politieke partijen kruisen vrijdagmiddag de degens in het Lijsttrekkersdebat in Nieuws en Co op NPO Radio 1. Het debat wordt gehouden in perscentrum Nieuwspoort in Den Haag.

Kosten exclusieve schoolreisjes rijzen de pan uit

Een uitwisseling naar China, een bliksembezoek aan New York of een week meedraaien op een school in Zuid-Afrika; de kosten voor deze exclusieve schoolreisjes zijn voor veel ouders niet te betalen. Zo ook voor alleenstaande moeder van drie, Wilma (30).

PostNL sluit sorteercentrum Almelo

PostNL sluit eind mei het sorteercentrum in Almelo. Dan wordt het werk overgeheveld naar het centrum in Deventer, meldt Tubantia.

Extra steun jarige jobs

Rijswijkse jarige jobs, die het thuis niet breed hebben, krijgen hulp van de gemeente. Wethouder Björn Lugthart (sociale zaken) vindt dat elk kind z’n verjaardag moet kunnen vieren en gaat daarom geld vrijmaken uit de armoedepot.

Onvrede erfpacht groeit met de dag

Erfpacht blijft een heikel punt in de stad.

Woningcorporaties betalen veel minder erfpacht dan particuliere eigenaren. Zelfs als particulieren hun woningen gebruiken voor huurders.

Gegevens 8000 kinderen op straat

Bij een digitale inbraak zijn de persoonsgegevens van ongeveer achtduizend kinderen uit Papendrecht buitgemaakt.

Stelling: Vechthonden muilkorven

Zogeheten hoge risico-honden moeten na één bijtincident worden afgemaakt. De Raad voor de Dierenaangelegenheden (RDA) heeft dit geadviseerd aan staatssecretaris Van Dam. Is euthaniseren de oplossing of moeten ‘vechthonden’ altijd met een muilkorf de straat op?

Kiezer meest bezorgd over normen en waarden

De meeste ondervraagden vinden dat Nederlanders slechter met elkaar omgaan dan vijf jaar geleden.

Bijna negen op de tien kiezers maken zich grote zorgen over de normen en waarden in ons land. Het is voor hen een van de belangrijkste thema’s als ze op 15 maart gaan stemmen. De zorgen leven bij 86 procent van de Nederlanders in meer of mindere mate.

Broer K. gelooft in complot

Advocaat Plasman: „Hij is er stuk van.”

Beveiliger Faris K. (35) van de Dienst Bewaken en Beveiligen (DBB) van de Nationale Politie is volledig van slag door zijn aanhouding en de verdenkingen jegens hem. „Ik ben een politieman in hart en nieren”, zei hij tegen zijn advocaat Peter Plasman.

Franken al gewaarschuwd door OM

Willem Holleeder neemt met Stijn Franken, toen nog zijn advocaat, de zaak-Peter R. de Vries door in een café in Haarlem.

Advocaat prof. mr. Stijn Franken is door het Openbaar Ministerie (OM) eerder gewaarschuwd voor te innige contacten met zijn cliënt Willem Holleeder. Het OM maakte zich onder meer zorgen over de frequente bezoeken door Franken aan de Extra Beveiligde Inrichting in Vught, terwijl hij de verdediging van Holleeder al had neergelegd.

Wilders laakt sussende woorden uit kabinet

Geert Wilders

PVV-leider Geert Wilders vertrouwt de sussende woorden vanuit het kabinet over zijn veiligheid niet. „Veilig?! Dat zeiden ze tegen Pim Fortuyn ook”, zegt de bedreigde politicus tegen deze krant.

Spekman haalt uit

Het stoort partijvoorzitter Hans Spekman dat veel PvdA’ers niet alles op alles zetten om zoveel mogelijk stemmen binnen te slepen.

PvdA’ers moeten harder hun best doen om de verkiezingen te winnen. Partijvoorzitter Hans Spekman stoort zich mateloos aan sociaaldemocraten die er tijdens de campagne met de pet naar gooien.

Kamer wil falende zorgbestuurders kunnen weren

Mona Keijzer

Bestuurders in de zorg die keer op keer hun werk niet goed doen, moeten voortaan van bestuursfuncties kunnen worden uitgesloten. Dat vindt de Tweede Kamer, die het kabinet donderdag vroeg zo'n bestuursverbod in de wet op te nemen.

Kamer wil koeien verplicht de wei in

Het kabinet moet boeren verplichten al hun koeien geregeld de wei in te sturen. Dat vindt de Tweede Kamer. Een meerderheid van de Kamer steunde donderdag een voorstel van de Partij voor de Dieren met die strekking. PvdD-Kamerlid Esther Ouwehand kreeg bijval van onder meer de PvdA, D66 en de SP.

Laatste vergadering Tweede Kamer voorbij

Nog snel even wat foto’s maken in de Tweede Kamer.

De Tweede Kamer heeft donderdagavond rond elf uur de laatste vergadering in oude samenstelling afgerond. Kamervoorzitter Khadija Arib bedankte het parlement uitgebreid en wenste iedereen succes in de verkiezingscampagne.

Storm teistert ook snelle trein

Thalys op Rotterdam Centraal.

De storm heeft het treinverkeer donderdag flink ontregeld. De spoorbrug over het Hollands Diep van de hoge snelheidslijn moest door de harde wind afgesloten worden.

Kamer voor participatieverklaring nieuwkomers

Lodewijk Asscher

De Tweede Kamer heeft donderdag ingestemd met de zogeheten participatieverklaring als verplicht onderdeel van de inburgering voor nieuwkomers. Het voorstel van minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) houdt in dat nieuwkomers leren over de Nederlandse kernwaarden en een verklaring ondertekenen dat ze deze waarden respecteren.

Curaçaose parlementariër slaat collega in gezicht

Jacinta Constancia haalt uit.

Een pak slaag in het parlement van Curaçao leidde donderdag tot de arrestatie op heterdaad van statenlid en voormalig MFK-minister Jacinta Constancia. De partijgenoot van ex-premier Gerrit Schotte gaf haar collega Giselle Mc William een kaakstoot tijdens een openbare vergadering.

Campingbaas Fort Oranje boos over bezoek Asscher

Lodewijk Asscher

Eigenaar Engel van de beruchte camping Fort Oranje in Rijsbergen is boos op minister en PvdA-lijsttrekker Lodewijk Asscher die donderdagmiddag onaangekondigd een bezoek kwam brengen. De campingbaas zegt dat hij niets wist over de komst van Asscher en dat de PvdA-leider zich ook niet bij de ingang heeft gemeld. Engel meent dat zijn camping wordt misbruikt om campagne te voeren en wil aangifte doen tegen de politicus die op verboden terrein was.

Honderd koeien dood door brand in stal

Bij een brand in een stal in het Friese Zandhuizen zijn donderdagavond honderd koeien omgekomen.

Twee gewonden bij botsing Nijmegen

Twee auto’s zijn donderdagavond frontaal op elkaar gebotst op de Nijmeegsebaan in Nijmegen. De twee bestuurder raakten hierbij gewond. Ze zijn met onbekende verwondingen door ambulances naar het ziekenhuis gebracht.

VVD streeft PVV voorbij in peiling

VVD-leider Mark Rutte (l) en PVV-leider Geert Wilders (r).

De VVD is in de Politieke Barometer van Ipsos de PVV voorbijgestreefd, zij het met een zeer klein verschil. Volgens de peiling die donderdag verscheen, kunnen de liberalen rekenen op 28 zetels, twee meer dan vorige week. De PVV volgt op 26 zetels. Ipsos constateert in het algemeen dat geen grote verschuivingen te zien zijn.

Oekraïneverdrag door de Tweede Kamer

Het kabinet heeft in het parlement de eerste hobbel genomen naar goedkeuring van het Europese samenwerkingsverdrag met Oekraïne. Het verdrag kreeg tijdens een hoofdelijke stemming donderdag de steun van 89 Tweede Kamerleden, 55 volksvertegenwoordigers stemden tegen.

Krol gaf fout cv zelf aan Kamer

Henk Krol.

50PLUS-lijsttrekker Henk Krol heeft zelf een onjuist cv ingeleverd bij de Tweede Kamer. Dat heeft de staf van de Tweede Kamer donderdag laten weten. Krol zei woensdag nog „geen flauw idee” te hebben hoe op de website van de Kamer was beland dat hij het gymnasium zou hebben gevolgd.

Wilders eist duidelijkheid over wat is gelekt

PVV-leider Geert Wilders eist duidelijkheid over wat er is gelekt uit de organisatie die hem beveiligt, de Dienst Bewaken en Beveiligen (DBB). Pas dan wil hij zich weer op straat begeven om campagne te voeren voor de verkiezingen.

Cel geëist voor inpikken zorggeld

Een voormalig bewindvoerder die wordt verdacht van het verduisteren van ruim een kwart miljoen euro van kwetsbare cliënten moet wat de aanklager betreft 15 maanden de cel in. Die straf eiste het Openbaar Ministerie (OM) donderdag tegen de man uit Emmen.