3FM blijft zorgenkindje

Giel Beelen vertrok uit de ochtend van 3FM.

Rotterdam telt meeste werklozen

In Rotterdam wordt gewerkt, maar niet door Rotterdammers.

Parkeren bij vliegveld peperduur

Parkeren op luchthavens in Nederland en België wordt steeds duurder. Ook regionale Belgische vliegvelden zijn deze zomer sterk in prijs gestegen. In de Duitse grensstreken is de luchtreiziger met auto nog het goedkoopst uit.

'Misleiding bij vaste hypotheekrente'

Vereniging Eigen Huis waarschuwt voor misleiding met vaste hypotheekrentes.

Wie de hypotheekrente 30 jaar laat vastzetten, kan daar zelden de hele periode van profiteren. Banken en verzekeraars hanteren allerlei beperkingen bij verhuizing. Vereniging Eigen Huis spreekt van misleiding.

Giro555: herstel Nepal blijft lastig

De wederopbouw in Nepal verloopt zeer traag, stelt Giro555.

De wederopbouw van Nepal blijft hinder ondervinden van de bureaucratie in het land dat dinsdag precies twee jaar geleden door aardbevingen werd getroffen. Dat zeggen de samenwerkende hulporganisaties van Giro555. Trage bouwinspecties, gecompliceerde overheidsprocedures, gebrek aan goed personeel en materiaal vertragen nog steeds het herstel van huizen, scholen en klinieken.

Deltares: dreiging van zee wordt fors groter

Overstromingen in Bangladesh.

Het risico op grote overstromingen aan de kusten groeit de komende decennia fors. Onderzoekers van Deltares en het Instituut voor Milieuvraagstukken (IVM-VU) onderzochten voor alle kusten wereldwijd het overstromingsgevaar tot eind deze eeuw. Zware stormen treffen door bodemdaling en zeespiegelstijging straks veel meer mensen, ook de schade wordt veel groter en er vallen meer slachtoffers. Zo'n 50 procent meer mensen worden bedreigd in 2080 ten opzichte van nu.

’Hoogleraren denken niet hard genoeg’

Kamerlid Bosman: „Van hoogleraren had ik wel wat meer denkkracht verwacht.”

De negentig hoogleraren die pleiten voor een groenere economie hadden beter moeten nadenken. Dat zegt VVD-Kamerlid André Bosman. „We kunnen de wereld groener maken met denkkracht of met betaalkracht. Van hoogleraren had ik wel wat meer denkkracht verwacht.”

Fikse brand op A2 Vinkeveen

De brandweer heeft de handen vol aan een fikse brand op de A2.

Het verkeer op de A2 bij Vinkeveen ondervindt dinsdagochtend zware hinder van een grote vrachtwagenbrand. Twee van de vijf rijstroken zijn afgesloten.

MIVD screent zelf

Directeur van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst, generaal-majoor Onno Eichelsheim.

De Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) gaat zelf onderzoeken of buitenlandse partners van defensiepersoneel een veiligheidsrisico vormen. Hiermee wil de dienst ervoor zorgen dat een liefje uit Peru, Indonesië of Servië niet meer automatisch einde loopbaan betekent.

Rehwinkel waarnemend burgemeester Zaltbommel

Peter Rehwinkel

Peter Rehwinkel (52, PvdA) is benoemd tot waarnemend burgemeester van Zaltbommel. Dat heeft de gemeente maandagavond bekendgemaakt. Hij begint dinsdag en blijft in ieder geval aan tot de gemeenteraadsverkiezingen in het voorjaar van 2018.

Woede over eerbetoon DWDD aan Chriet Titulaer

Het had een mooi eerbetoon moeten worden aan de afgelopen weekend overleden tv-held Chriet Titulaer, maar bij veel kijkers schoot de lacherige toon in De Wereld Draait Door in het verkeerde keelgat.

Fraudejager verdedigt verdachte hoofdofficier

Vincent L.

Plaatsvervangend hoofdofficier Vincent L. van het Openbaar Ministerie, verdacht van betaalde seks met een minderjarige, wordt bijgestaan door voormalig fraudejager Robert Hein Broekhuijsen.

200 miljoen jaar oude keverfossiel gevonden

In een steengroeve in Winterswijk is een fossiel gevonden van een kever die zo’n 200 miljoen jaar geleden in ons land leefde. Dat blijkt uit een wetenschappelijk publicatie in Paläontologische Zeitschrift geschreven door paleontologen van de Universiteit Utrecht.

Benefiet voor bij brand gedupeerde bedrijven

Bij de grote brand in het Amsterdamse Westelijk Havengebied is ook een loods uitgebrand waarin ongeveer tien kleine, creatieve bedrijven zaten die er onder meer decorstukken en tentdelen, maar ook ontwerpen en tekeningen hadden opgeslagen. Alles is verwoest en niet iedereen was verzekerd. Om ze enigszins schadeloos te stellen, komt er op zaterdag 13 mei een benefietavond.

Politie vindt geen wapens in azc Almere

Het Almeerse azc.

De politie deed zaterdag met veel agenten en een arrestatieteam een inval in een azc in Almere. Maandag liet het Openbaar Ministerie weten dat de actie kwam na een melding over wapens. Maar die zijn niet gevonden, en ook drugs zijn niet aangetroffen, meldt het OM.

OM vervolgt alsnog taxironselaars op Schiphol

Een ronselaar met geel hesje spreekt twee toeristen aan op Schiphol (links). Met succes, de dames laten zich even later naar de auto leiden.

Tientallen taxironselaars die op Schiphol reizigers hebben misleid met hun diensten, kunnen alsnog het Openbaar Ministerie (OM) op hun dak krijgen. Het OM is van plan hun zaken op te pikken na een uitspraak van de rechtbank in Haarlem vorige week, meldde het maandag.

Tram ramt politiewagen

Op de Middenweg in Amsterdam is maandagmiddag een ongeluk gebeurd met een tram en een politiewagen. De politieauto raakte daarbij zwaar beschadigd.

Kleinste huiler ooit opgevangen in Pieterburen

De eerste huiler van het jaar is gered en opgevangen in het Zeehondencentrum Pieterburen. Doordat het nog zo vroeg in het jaar is, is het de kleinste pup die het centrum ooit heeft verzorgd. Vorig jaar kwam de eerste pup op 8 mei binnen.

Brandweer bevrijdt hond Toby uit konijnenhol

Hond Toby heeft maandagochtend enkele angstige uurtjes beleefd in een konijnenhol in een bos in Helvoirt. De teckel zat zo diep vast dat de brandweer hem met een graafmachine moest bevrijden.

Treinstoring Deurne duurt nog tot donderdag

De ravage is groot op het spoor bij Deurne.

UPDATE 22.19 uur - Treinreizigers die van Eindhoven naar Venlo reizen moeten tot zeker donderdagmorgen rekening houden met veel extra reistijd. Een botsing tussen een goederentrein en graafmachine bij Deurne (Noord-Brabant) heeft maandag zo veel schade veroorzaakt op het spoor dat het herstel tot zeker donderdag 5.00 uur duurt. Dat heeft ProRail bekendgemaakt.

Asbestonderzoek na explosie Veendam

De ravage is compleet in Veendam.

Bewoners van drie appartementen in het door een explosie verwoeste complex aan de Julianalaan in Veendam moeten nog even geduld hebben voordat ze persoonlijke spullen uit het pand kunnen halen. Maandag en dinsdag wordt nader onderzoek gedaan naar asbest dat in deze appartementen is aangetroffen.

Roof Frans Hals Museum kost alsnog 8 ton

De terugkeer van vijf gestolen schilderijen naar het Frans Hals Museum in 2008 gaat de overheid door een uitspraak van het gerechtshof in Den Bosch alsnog 8 ton kosten. Het hof bepaalde maandag dat twee veroordeelde helers niet hoeven op te draaien voor het bedrag dat nooit werd teruggevonden.

Auto ramt woning Zwolle, bestuurder gewond

Een automobilist is maandagmiddag hard op een woning geknald aan de Gouverneurlaan in Zwolle. De bestuurder, volgens ooggetuigen een oudere dame, raakte gewond. De schade aan het pand is enorm.

Herverdeling vergunningen schokt rederijen

Amsterdam heeft maandag de vergunningen voor grote rondvaartboten (langer dan 14 meter) opnieuw verdeeld. De hoofdstad stelde hiermee de markt formeel open voor nieuwe exploitanten. De uitkomst van de loting heeft echter ook grote gevolgen voor bestaande rederijen, die vrezen voor een faillissement.

Denk in beroep tegen uitspraak Sylvana

Sylvana Simons

Denk gaat in beroep tegen de uitspraak van de rechter dat ex-medewerker Sylvana Simons de politieke partij geen schadevergoeding hoeft te betalen, maar zelfs geld krijgt. „Een bizarre situatie”, liet een woordvoerder weten.

Vrouw (46) belde 263 keer 112

De politie heeft een 46-jarige vrouw uit Maastricht aangehouden die het afgelopen half jaar 263 keer het alarmnummer 112 belde. Haar telefoon is in beslag genomen, meldde de politie maandag.

’Overheid overschat burgers’

De overheid heeft te hoge verwachtingen van de zelfredzaamheid van burgers. Een realistischer beeld is nodig. Dat staat in een rapport van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) dat maandag is gepubliceerd.

Motorcrosser gewond na crash tegen muur Pannerden

Andere jonge motorcrossers zagen het ongeluk gebeuren.

Een motorcrosser is maandagmiddag zwaargewond geraakt na een ernstig ongeluk in het Gelderse dorp Pannerden. Volgens ooggetuigen gaat het om een jongeman die met 50 kilometer per uur tegen een muur crashte.

AZN: ambulances beschikbaar op Koningsdag

De ambulancediensten zijn op en rond Koningsdag overal en voor iedereen beschikbaar. Dat heeft Ambulancezorg Nederland (AZN) laten weten in reactie op een brandbrief van FNV Zorg & Welzijn over een groot tekort aan ambulancepersoneel rond de feestdag.

Kwart jongeren heeft naaktfoto’s van zichzelf

Ruim een kwart van de jongeren heeft naaktfoto’s of -video’s van zichzelf. Dat blijkt uit een onderzoek van EenVandaag. Krap 20 procent van de jongeren deelt bovendien dit soort materiaal op social media, met name via WhatsApp en Snapchat. Een grote meerderheid heeft daar geen spijt van.

’Rookpotten gecoördineerde actie PSV-aanhang’

Enorme rookontwikkeling in het stadion van PSV tijdens de wedstrijd tegen Ajax.

De commotie die zondag tijdens PSV - Ajax werd veroorzaakt door rookpotten is waarschijnlijk veroorzaakt door een gecoördineerde actie van de PSV-aanhang. De politie houdt rekening met dat scenario omdat in totaal zes aangestoken rookpotten zijn gevonden. Het gerucht gaat dat de enorme zwarte rookwolk die werd veroorzaakt een protest is geweest van enkele supporters tegen stadionverboden.

Amsterdamse (89) cel in voor doden partner

De hoogbejaarde vrouw moet het gevang nog in.

De rechtbank in Amsterdam heeft een 89-jarige vrouw veroordeeld tot vier jaar celstraf wegens het doodsteken van haar echtgenoot. Hoewel Antonia M. tijdens de rechtszaak ontkende begin 2015 haar man Evert Bieshaar (88) te hebben doodgestoken, kan volgens de rechtbank niemand anders dan de verdachte de daad hebben gepleegd.

Zeldzaam: koe krijgt drieling Baarn

Een fijne verrassing voor boer Zeger Beukers en zijn vrouw uit Baarn, die afgelopen weekend drie kalfjes in zijn schuur aantroffen. De drieling verkeert in goede gezondheid. Dat gebeurt niet vaak.

’Diamantroof Amstelveen in scène gezet’

Het slachtoffer vertelde aan de politie dat hij na de overval werd opgesloten in de kluis van zijn eigen zaak.

De spectaculaire overval op een juwelenhandelaar in november in Amstelveen, is in scène gezet. De eigenaar van het bedrijf fingeerde de miljoenenroof om zo miljoenen euro’s op te strijken bij de verzekeringsmaatschappij. Dat zegt het Openbaar Ministerie Amsterdam.

PPG verhoogt bod op AkzoNobel naar €96,75

PPG Industries heeft het bod op AkzoNobel voor de tweede keer verhoogd. De Amerikaanse verffabrikant biedt €96,75 per aandeel. AkzoNobel belooft het bod zorgvuldig te gaan bekijken en beoordelen.

Sylvana hoeft Denk geen vergoeding te betalen

Sylvana Simons

UPDATE - Sylvana Simons hoeft geen schadevergoeding te betalen aan de stichting achter haar voormalige politieke partij Denk. Die eiste in totaal 62.000 euro omdat ze zich niet aan haar opzegtermijn zou hebben gehouden en haar geheimhoudingsplicht had geschonden door zich negatief uit te laten over Denk. De kantonrechter in Amsterdam bepaalde maandag dat hier geen sprake van is geweest.

MIVD waarschuwt: destabilisering door Russen

Russische cyberaanvallen kunnen ons land destabiliseren.

De militaire inlichtingendienst MIVD waarschuwt voor destabiliseringspogingen door Rusland. Ook ziet de dienst dat de toch al grote dreiging van cyberaanvallen steeds geavanceerder wordt. Hierbij zijn de Nederlandse ministeries van Defensie en Buitenlandse Zaken belangrijke doelen.

Advies: Regering moet meer betuttelen

Voor grote groepen Nederlanders is de financiële administratie een crime.

De gemiddelde burger is lang niet zo zelfredzaam als de overheid denkt. Daarom moeten instanties meer mededogen hebben met mensen die hun financiële administratie laten versloffen, stelt de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid in een vanmiddag gepresenteerd advies.

Oproep: diner met de koning

Koning Willem-Alexander en koningin Maxima.

De Telegraaf zoekt één (of meer) van de 150 mensen die zijn uitgenodigd voor het diner met de koning aanstaande vrijdag.

Dode bij ongeval boerderij

De boerderij in Toldijk is afgezet.

Bij een bedrijfsongeval in het Gelderse dorp Toldijk is maandagochtend iemand om het leven gekomen. De politie onderzoekt wat er is misgegaan bij het boerenbedrijf.

Waarschuwing voor brandgevaarlijke föhn

Een föhn voor op reis van het merk Telefunken blijkt brandgevaarlijk te zijn, blijkt uit een mededeling van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Vastgesteld is dat bij onvoldoende luchttoevoer brand kan ontstaan in het apparaat.

Chriet Titulaer: to infinity and beyond

Chriet Titulaer werd 73 jaar.

Sterrenkundige en tv-legende Chriet Titulaer is zondag op 73-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn schoonzus maandag bevestigd. Hij overleed in Driebergen in een verzorgingshuis na jarenlange gezondheidsklachten.

Nog steeds veel te lange diensten bij politie

Politieagenten draaien nog steeds veel te lange en onregelmatige diensten, ondanks door de korpsleiding beloofde beterschap. Vorig jaar werd de Arbeidstijdenwet ruim 100.000 keer overtreden. Dat blijkt uit registraties door de politie en rapportages van de Inspectie SZW die zijn vrijgegeven.

Verdachte lost schot bij beroving

Een verdachte heeft in de nacht van zondag op maandag in Wateringen een schot gelost toen hij probeerde een vrouw te beroven. Volgens de politie raakte er niemand gewond.

900 enveloppen met stem uit buitenland te laat

Ruim 900 enveloppen met stembiljetten uit het buitenland zijn na de Tweede Kamerverkiezingen te laat binnengekomen. Een woordvoerder van de gemeente Den Haag heeft dat maandag bevestigd.

Koningsdag kouder dan kerst

Koningsdag wordt waarschijnlijk kouder dan de afgelopen kerst. Donderdag wordt de koudste koninklijke feestdag sinds de jaren tachtig, meldt Weeronline.

FNV: tekort ambulancepersoneel rond Koningsdag

FNV Zorg & Welzijn waarschuwt voor een groot tekort aan ambulancepersoneel rond Koningsdag. De vakbond heeft een brandbrief gestuurd aan demissionair minister Edith Schippers (Volksgezondheid) en de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Oud-president Rekenkamer Stuiveling overleden

Saskia J. Stuiveling

Oud-president van de Algemene Rekenkamer Saskia Stuiveling is overleden. Dat meldt de Rekenkamer op zijn website. Stuiveling was lid van het rekeninstituut van 1984 tot 2015, waarvan de laatste zestien jaar als president.

’Filmpjes Chriet zijn klassiekers’

Het overlijden van wetenschapper en sterrenkundige Chriet Titulaer is voor veel Nederlanders en ook buitenlanders aanleiding om nog eens stil te staan bij het leven van de markante televisiepersoonlijkheid. Op Twitter halen velen persoonlijke herinneringen aan de op 73-jarige leeftijd overleden Titulaer op.

Goederentrein botst op graafmachine; enorme ravage

De ravage is groot op het spoor bij Deurne.

Een botsing tussen een goederentrein en graafmachine bij Deurne heeft maandag veel schade veroorzaakt op het spoor. Omdat de graafmachine een stukje door de trein werd meegesleurd is een aantal bovenleidingen geraakt. Ook zijn drie portalen beschadigd waaraan de bovenleidingen hangen. Verder moeten de overweg en een deel van het spoor worden gerepareerd en is de grond en het spoorgrind vervuild met diesel van de graafmachine en olie van de trein.