Moeder en zoon vast na vondst drugslab

Amsterdam wil bod op kolencentrale verdubbelen

Dood Tilburger is misdrijf

Een 44-jarige Tilburger die in januari overleed nadat hij zwaargewond werd gevonden op de parkeerplaats van een snookercentrum is ervoor ernstig mishandeld. De politie gaat daarom uit van een misdrijf, zo bleek vrijdag uit de resultaten van politieonderzoek.

Omvang slachtschandaal nog onduidelijk

Ook varkenshouders zijn overstuur van het slachtschandaal in België. „Onze varkenshouders zijn er, zonder uitzondering, misselijk en doodziek van. Zij schamen zich tot op het bot”’, zeggen Ingrid Jansen van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) en Eric Douma van LTO Varkenshouderij.

Mannen stelen 175 vieze golfballen

Twee mannen en een sporttas met 175 golfballen. Die trof de politie vrijdagochtend aan in een straat in het Noord-Hollandse Oosterblokker. Volgens de agenten hebben de twee „meer dan vermoedelijk” de ballen geroofd van het terrein van een nabijgelegen golfclub.

Eis: tien jaar cel voor jarenlange incest

Archiefbeeld

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vrijdag voor de rechtbank in Roermond tien jaar gevangenisstraf geëist tegen een 52-jarige man uit Herkenbosch. André H. zou zijn dochter jarenlang hebben misbruikt en verkracht. Ook zou hij een zestienjarig meisje hebben misbruikt.

FNV: geld voor koopkrachtverbetering is er

Het nieuwe kabinet zal allereerst moeten zorgen dat meer mensen in hun portemonnee gaan voelen dat het economisch beter gaat. Dat stelt vakbond FNV in een reactie op de jongste ramingen van het Centraal Planbureau (CPB).

Eis toelating meer vluchtelingen afgewezen

De eis tot het toelaten van meer vluchtelingen die nu verblijven in opvangkampen in Griekenland en Italië is vrijdag door de voorzieningenrechter in Den Haag afgewezen.

Bankierseed geldt ook privé

Mensen die bij een bank werken en in hun privéleven niet integer handelen, kunnen voortaan ook een tuchtstraf verwachten. De Commissie van Beroep in het bankentuchtrecht heeft in haar eerste uitspraak bepaald dat privé-handelingen ook onder de zogeheten bankierseed vallen.

Voorzitter uitzendbond: ’Iedereen vast is illusie’

Van der Burg was tot deze week Kamerlid voor de VVD.

Een vaste baan voor iedereen is ’een illusie’, en „de flexmarkt iets positiefs”. Dat stelt de nieuwe voorzitter van uitzendersbond NBBU, oud-politica Brigitte van der Burg, bij haar aantreden.

Brand bij Chinees restaurant Zundert

In een Chinees restaurant aan de Markt in Zundert woedt vrijdagochtend een grote brand. De appartementen boven de zaak zijn ontruimd.

Politie graaft lichaam oude moordzaak op

De nationale politie in Zeeland-West-Brabant neemt een ongebruikelijke stap om alsnog licht te brengen in een oude moordzaak. Het lichaam van een meer dan twintig jaar geleden in stukken gehakte vrouw wordt opgegraven en opnieuw op sporen onderzocht.

Wedstrijden KFC gaan door ondanks brand

De voorzitter van voetbalclub KFC uit Koog aan de Zaan weet vrijdagmorgen nog niet hoe de brand is ontstaan die donderdag de houten hoofdtribune en vier kleedruimtes van de club nagenoeg volledig verwoestte.

Oplichters aangehouden na 51 aangiftes

Drie mensen zijn opgepakt omdat ze mogelijk betrokken waren bij een omvangrijke oplichtingszaak. Er zijn 51 aangiften en/of gedupeerden bekend. Het trio wordt ervan verdacht mensen te hebben laten betalen voor diensten die helemaal niet werden geboden. Ook maakten ze gebruik van dekmantelbedrijven. De totale schade bedraagt een half miljoen euro.

Weekend vol werk aan de weg

Mensen die dit weekeinde de weg op gaan moeten op veel plaatsen rekening houden met ongemak door uitgebreide werkzaamheden aan de weg.

'Hoge groei fenomeen uit verleden'

Hoewel de robuuste economische groei in Nederland aantrekt, waarschuwt het Centraal Planbureau dat er ook niet heel veel meer in het vat zit.

Flinke pot geld voor nieuw kabinet

Het nieuw te vormen kabinet heeft ruimschoots financiële spelingsruimte om alle plannen en ideeën te verwezenlijken. Volgens de nieuwste cijfers van het Centraal Planbureau zijn er de komende regeerperiode jaar na jaar fikse overschotten op de begroting.

Familie Henriquez eist namen agenten

De nabestaanden van Mitch Henriquez willen de namen horen van de vijf agenten die betrokken waren bij de fatale aanhouding van de Arubaan. Door het afschermen van de agenten voelen zij zich belemmerd om een eigen onderzoek te doen naar hen. Ook vinden ze het onnodig en kwetsend dat ze niet weten wie er betrokken is bij de dood van hun familielid..

Raadsels rond ’dubbele moord’ Arnhem

UPDATE 12:12 - De twee personen die gisteravond dood zijn aangetroffen in Hotel Rembrandt in Arnhem, zijn volgens de politie door een misdrijf om het leven gekomen.

Al 400.000 euro voor vermoorde agent Londen

Bloemen voor de omgekomen agent Keith Palmer.

Voor de nabestaanden van de 48-jarige Britse politieagent Keith Palmer, die door de aanslagpleger in Londen werd vermoord, is inmiddels ruim 350.000 pond (circa 405.000 euro) gedoneerd. Dat meldde de initiatiefnemer van de actie vrijdag aan de Britse zender Sky News.

Blik in de glasbak

De gemeente Krimpenerwaard begint in april met een proef waarbij ook metalen verpakkingen in de glasbak mogen. Bewoners willen graag metalen verpakkingen gescheiden weggooien en daarom begint de gemeente met een experiment.

Speciale Johan Cruijff-zaal op expo over Oranje

Johan Cruijff overleed precies een jaar geleden.

In het Openluchtmuseum in Arnhem gaan vrijdag de deuren open van de tentoonstelling 'Helden aan de Bal, Hoe Nederland oranje kleurt'. De expo gaat over de hoogtepunten in de Nederlandse voetbalhistorie sinds 1974. Aan Johan Cruijff, die precies een jaar geleden overleed, is een speciale zaal gewijd.

’Nederlandse Molukkers soms statenloos’

Molukkers die hier geboren zijn en een Nederlands paspoort hebben, blijken niet allemaal Nederlands te zijn. Ze zijn dan statenloos en hebben een zogeheten faciliteitenpaspoort, schrijft de Gelderlander vrijdag.

Volop lente na het weekend

Een zuidelijke bries met warme lucht uit Frankrijk en Spanje zorgt vanaf maandag voor aangenaam lenteweer in ons land. Als het meezit wordt zelfs de 20 graden overschreden!

Ruim 100 meldingen over ’kiesdrempels’

Na de verkiezingen op 15 maart zijn 110 meldingen gedaan over de toegankelijkheid ervan voor mensen met een beperking. De klachten kwamen binnen bij het Meldpunt Onbeperkt Stemmen, van het College voor de Rechten van de Mens. Het meest genoemde obstakel is het stembiljet, maar ook in het stemhokje gingen er dingen mis.

’Verdachte Antwerpen werd opgepakt in Rotterdam’

De 39-jarige Mohamed R., die donderdag in Antwerpen werd gearresteerd omdat hij daar mogelijk een aanslag wilde plegen, werd een week eerder al in Rotterdam opgepakt. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Inkomen huishoudens gestegen

Het reëel beschikbaar inkomen van huishoudens is vorig jaar met 1,4 procent gestegen. Vooral de lonen van werknemers hebben aan de inkomensstijging bijgedragen. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag.

Groei economie in 2016 opwaarts bijgesteld

De groei van de Nederlandse economie is in 2016 iets sterker uitgevallen dan eerder werd gedacht. Volgens een vrijdag gepubliceerde nieuwe raming van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bedroeg de groei 2,2 procent, terwijl bij een eerdere schatting 2,1 procent werd gemeld.

Begrotingsoverschot bijna 3 miljard

Jeroen Dijsselbloem

De overheid behaalde in 2016 een begrotingsoverschot van 2,9 miljard euro. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag.

KWF daagt tabaksindustrie voor de rechter

KWF Kankerbestrijding daagt de vier grootste tabaksproducenten van Nederland voor de rechter. Dat meldt de organisatie vrijdag.

Militairen voorkomen bloedbad Antwerpen

Een militair met machinegeweer patrouilleert in Antwerpen, waar zijn collega’s gisterochtend een drama konden voorkomen.

Militairen en agenten hebben Antwerpen gisteren mogelijk voor een drama behoed. Belgische politici, onder wie premier Charles Michel, dankten de veiligheidsdiensten uitgebreid voor hun ’uitstekende werk’.

Nederturken ook verbluft

De Turkse president Erdogan.

Niet alleen de Nederlandse regering werd op 11 maart geschoffeerd toen de Turkse minister Kaya ondanks een duidelijk ’nee’ toch naar Rotterdam kwam rijden.

’IS steeds dichterbij’

Minister Koenders

IS hangt in het kalifaat als een bokser in de touwen en slaat daarom steeds vaker toe met terreuraanslagen in het Westen.

Pact tegen filespook

Door het bundelen van de ruim 150 verkeerscentrales in Nederland kunnen auto’s 15 procent sneller doorstromen. Vandaag trapt een samenwerkingsverband van twintig overheden en bedrijven deze zogeheten iCentrale af.

Kuzu meed media om vragen over Erdogan

Tunahan Kuzu

Denk-voorman Tunahan Kuzu zegde op het hoogtepunt van de diplomatieke aanvaring tussen Nederland en Turkije mediaoptredens af omdat hij geen trek had in vragen daarover. Hij beklaagde zich donderdag in het televisieprogramma Pauw dat Denk voortdurend ter verantwoording wordt geroepen over wat er in Turkije gebeurt.

Strijd om macht bij Loterijverlies

Loterijverlies-oprichter Ferdy Roet.

De rechtbank buigt zich vrijdagmorgen over de vraag wie het voor het zeggen krijgt bij claimstichting Loterijverlies. Krijgt oprichter Ferdy Roet de macht weer in handen, of worden het nieuwe bestuurders en staat Roet daarmee buitenspel.

’Eenvoudige euthanasie door arts of vervanger’

Huisartsen moeten hun patiënten gerichter verwijzen naar een collega-arts als ze een euthanasieverzoek zelf niet willen of kunnen uitvoeren. Dat vindt de Stichting Levenseindekliniek (SLK). Bij de stichting in Den Haag melden zich relatief veel patiënten met een zogenoemd ’niet-complex’ euthanasieverzoek.

Redactieraad De Telegraaf verzoekt John de Mol om overnamestrijd te staken

De redactieraad van De Telegraaf wil dat John de Mol stopt met zijn pogingen de Telegraaf Media Groep (TMG) over te nemen. In een brief aan de mediamagnaat zegt de raad donderdag dat TMG op dit moment het meest gebaat is bij rust en dat die er „met een eventuele voortzetting van de overnamestrijd tussen Talpa en Mediahuis/VPE beslist niet zal komen.”

Gewonden bij steekpartij Amsterdam-Noord

UPDATE 23.45 uur - Bij een steekpartij in een woning aan de Stoombootweg in Amsterdam-Noord zijn donderdagavond twee gewonden gevallen. Het is nog niet duidelijk hoe zwaar de verwondingen van de slachtoffers zijn. De twee zijn wel aanspreekbaar.

Turken Amsterdam voelen zich geïntimideerd door folders

De Turkse president Erdogan.

Turkse kiezers in Amsterdam-Noord hebben donderdag tientallen folders over het komende referendum door hun brievenbussen gekregen en ze voelen zich erdoor geïntimideerd.

Hond ernstig ziek na drinken chemisch afval in Ede

Een hond is donderdagmiddag ernstig ziek geworden nadat hij had gedronken van een plas in een weiland aan de Wouersweg in Ede. De hond werd toen, met twee andere honden, uitgelaten door hun baasje.

Prijs voor burgemeester Eberhard van der Laan

Eberhard van der Laan

De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan heeft donderdag een prijs gekregen van de Amsterdamse orde van advocaten. Van der Laan, die zelf advocaat is geweest, kreeg de prijs omdat hij na zijn overstap naar de politiek zijn liefde voor het vak bleef uitdragen, aldus AT5.

Overval bij Rabobank in Aalten

Bij de Rabobank aan de Hofstraat in het Gelderse Aalten is donderdag een medewerker van een beveiligingsbedrijf overvallen. Het is nog niet duidelijk of er iets is buitgemaakt.

Auto schept fietser in Ruurlo

Een auto heeft donderdagmiddag een fietser geschept in het Gelderse Ruurlo. De automobilist heeft de fietser waarschijnlijk over het hoofd gezien. De fietser is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Dode bij ongeluk Hoge Hexel

UPDATE 23.25 uur - Bij een ongeluk in het Overijsselse Hoge Hexel is donderdagavond een dode gevallen. Een auto reed tegen een boom langs de Hexelseweg (N751). De bestuurder van de auto overleefde het niet en overleed ter plekke.

'Gewone man uit plezierhaven'

Booteigenaren overwegen vertrek uit de Rotterdamse Marina, nu de nieuwe eigenaar de huur voor de ligplaatsen flink heeft verhoogd.

In de Rotterdam Marina is bij booteigenaren grote onrust ontstaan nu de nieuwe eigenaar van de stadshaven in de Entrepothaven in de Maasstad het liggeld fors heeft verhoogd.

Heleen Dupuis houdt lezing 5 mei

Heleen Dupuis

Heleen Dupuis, voormalig lid van de Eerste Kamer, houdt op 5 mei de Van Randwijklezing in Vlissingen. Ze zal praten over ’de tolerantie en haar grenzen’, aldus Omroep Zeeland.

Verzakte villawijk wil geld gemeente

Simon Kooger richt voor de zoveelste keer zijn achtertuin opnieuw in.

Bewoners van de ernstig verzakte villawijk De Rietvink in Leidschendam gaan gezamenlijk een claim indienen bij de gemeente. Reden is dat ze zelf moeten opdraaien voor herstelwerkzaamheden aan hun achtertuinen en kruipruimtes, terwijl volgens de buurt toenmalig wethouder Saskia Bruines (D66) heeft toegezegd dat de bewoners gecompenseerd zouden worden.

Amsterdam trekt knip voor asielwoning

De gemeente Amsterdam moet per jaar 2073 statushouders huisvesten. Dat gebeurt onder andere in panden als deze op de Wormerveerstraat in West.

De gemeente trekt de knip om projectontwikkelaars te verleiden woningen te bouwen voor asielzoekers die een verblijfsvergunning hebben gekregen. Voor de verbouwing van kantoren tot woningen is 10.000 euro subsidie per huis beschikbaar.

Nep-crash voor verzekeringsgeld

Veel aanrijdingen worden volgens het Verzekeringsbureau Bestrijding Voertuigcriminaliteit expres begaan om het geld van de verzekering te incasseren.

Duizenden aanrijdingen per jaar worden mogelijk expres veroorzaakt door automobilisten om verzekeringsgeld op te strijken. Vaak gebeurt dat met voertuigen waar al schade aan zit.