maandag 5 augustus 2013, 7:56

Steenrijke erfgenaam blut door bewindvoerder

Oud-bankier Herman de W.. © EIGEN FOTO

Een oud-bankier die miljoenen euro's beheerde van een jonge erfgenaam, heeft al het geld opgemaakt. Zeventien miljoen euro ging in rook op.

Tegen oud-bankier Herman de W. (51) loopt inmiddels een strafrechtelijk onderzoek, meldt het DvhN. Hij zou de toekomst van de inmiddels 18-jarige Mick van Riemsdijk ernstig hebben benadeeld. Voor de ooit steenrijke jongen resteren nu nog alleen maar schulden.

Familievriend Herman de W. werd bewindvoerder van Van Riemsdijk toen zijn vader Marcel in 2007 kwam te overlijden. De oud-bankier was als directeur van de Friesland Bank al jarenlang de vaste adviseur van de vermogende familie.

Vastgoedfonds

Als bewindvoerder had De W. toegang tot al het geld van de jonge erfgenaam. Hij investeerde de erfenis (16.884.820,49 euro) in een vastgoedfonds, waar hij zelf directeur-eigenaar was. Het beleggingsvehikel ging in 2010 op de fles. Daarmee ging een bedrag van ongeveer 190 miljoen euro verloren, waaronder de erfenis van Van Riemsdijk.

Mick van Riemsdijk is een kleinzoon van Joop van Riemsdijk, de oprichter van schoonmaakconcern Asito. Dat bedrijf is tegenwoordig nog steeds een van de hoofdrolspelers op de Nederlandse schoonmaakmarkt, met een omzet van 218 miljoen euro in 2012.

Meer artikelen in Binnenland

OM vervolgt Syrische IS-sympathisant
11 minuten geleden
Sekswerkers beginnen eigen prostitutiebedrijf
21 minuten geleden
Dieven halen airbags uit honderden auto's
29 minuten geleden
Werkstraf brugwachter na fatale fout
58 minuten geleden
Rusland wijst naar Oekraïne om MH17
1 uur geleden
Moordzaak Visser/Severein begint
2 uur geleden
Terreurverdachte al week vast in Rotterdam
2 uur geleden
'Utrechtse serieverkrachter' blijft zwijgen
2 uur geleden
Nederlander nog een week vast in Myanmar
2 uur geleden
Hoger beroep tegen straf doodrijder A2
2 uur geleden