maandag 5 augustus 2013, 7:56

Steenrijke erfgenaam blut door bewindvoerder

Oud-bankier Herman de W.. © EIGEN FOTO

Een oud-bankier die miljoenen euro's beheerde van een jonge erfgenaam, heeft al het geld opgemaakt. Zeventien miljoen euro ging in rook op.

Tegen oud-bankier Herman de W. (51) loopt inmiddels een strafrechtelijk onderzoek, meldt het DvhN. Hij zou de toekomst van de inmiddels 18-jarige Mick van Riemsdijk ernstig hebben benadeeld. Voor de ooit steenrijke jongen resteren nu nog alleen maar schulden.

Familievriend Herman de W. werd bewindvoerder van Van Riemsdijk toen zijn vader Marcel in 2007 kwam te overlijden. De oud-bankier was als directeur van de Friesland Bank al jarenlang de vaste adviseur van de vermogende familie.

Vastgoedfonds

Als bewindvoerder had De W. toegang tot al het geld van de jonge erfgenaam. Hij investeerde de erfenis (16.884.820,49 euro) in een vastgoedfonds, waar hij zelf directeur-eigenaar was. Het beleggingsvehikel ging in 2010 op de fles. Daarmee ging een bedrag van ongeveer 190 miljoen euro verloren, waaronder de erfenis van Van Riemsdijk.

Mick van Riemsdijk is een kleinzoon van Joop van Riemsdijk, de oprichter van schoonmaakconcern Asito. Dat bedrijf is tegenwoordig nog steeds een van de hoofdrolspelers op de Nederlandse schoonmaakmarkt, met een omzet van 218 miljoen euro in 2012.

Meer artikelen in Binnenland

Gezagvoerder KLM-toestel onwel tijdens taxiën
1 uur geleden
Ontvoerde ondernemer Nunspeet terecht
2 uur geleden
Oproep: weet u meer over ontvoering Nunspeet?
2 uur geleden
’Het is niet zo dat ambtenaren fakir willen worden’
2 uur geleden
Veteranen Platform wil rol in onderzoek Indië
2 uur geleden
Rommelige avondspits door veel aanrijdingen
3 uur geleden
Steekpartij Hilversum, automobilisten opgepakt
4 uur geleden
Psychiatrische hulp thuis vlot maar niet
4 uur geleden
Meer noodhulp voor slachtoffers Zuid-Sudan
4 uur geleden
'Tomtom zet mes in navigatietak'
4 uur geleden