maandag 5 augustus 2013, 7:56

Steenrijke erfgenaam blut door bewindvoerder

Oud-bankier Herman de W.. © EIGEN FOTO

Een oud-bankier die miljoenen euro's beheerde van een jonge erfgenaam, heeft al het geld opgemaakt. Zeventien miljoen euro ging in rook op.

Tegen oud-bankier Herman de W. (51) loopt inmiddels een strafrechtelijk onderzoek, meldt het DvhN. Hij zou de toekomst van de inmiddels 18-jarige Mick van Riemsdijk ernstig hebben benadeeld. Voor de ooit steenrijke jongen resteren nu nog alleen maar schulden.

Familievriend Herman de W. werd bewindvoerder van Van Riemsdijk toen zijn vader Marcel in 2007 kwam te overlijden. De oud-bankier was als directeur van de Friesland Bank al jarenlang de vaste adviseur van de vermogende familie.

Vastgoedfonds

Als bewindvoerder had De W. toegang tot al het geld van de jonge erfgenaam. Hij investeerde de erfenis (16.884.820,49 euro) in een vastgoedfonds, waar hij zelf directeur-eigenaar was. Het beleggingsvehikel ging in 2010 op de fles. Daarmee ging een bedrag van ongeveer 190 miljoen euro verloren, waaronder de erfenis van Van Riemsdijk.

Mick van Riemsdijk is een kleinzoon van Joop van Riemsdijk, de oprichter van schoonmaakconcern Asito. Dat bedrijf is tegenwoordig nog steeds een van de hoofdrolspelers op de Nederlandse schoonmaakmarkt, met een omzet van 218 miljoen euro in 2012.

Meer artikelen in Binnenland

Veel politie bij Pegida Amsterdam
1 uur geleden
Biljarter ziek van ’doping’
2 uur geleden
Spreekverbod geschorste aanklager geëist
2 uur geleden
Onderzoek toedracht ongeluk carnavalswagen
3 uur geleden
Nederlands stel doodgereden op Lanzarote
3 uur geleden
Politie klaar voor demonstratie Pegida
3 uur geleden
Kunstenaar maakt eerbetoon IS-slachtoffers
4 uur geleden
Nederlandse kapitein redt Italiaanse solozeiler
4 uur geleden
Brand in flat Zaandam
5 uur geleden
Spekman wil Samsom weer als lijsttrekker
5 uur geleden