maandag 5 augustus 2013, 7:56

Steenrijke erfgenaam blut door bewindvoerder

Oud-bankier Herman de W.. © EIGEN FOTO

Een oud-bankier die miljoenen euro's beheerde van een jonge erfgenaam, heeft al het geld opgemaakt. Zeventien miljoen euro ging in rook op.

Tegen oud-bankier Herman de W. (51) loopt inmiddels een strafrechtelijk onderzoek, meldt het DvhN. Hij zou de toekomst van de inmiddels 18-jarige Mick van Riemsdijk ernstig hebben benadeeld. Voor de ooit steenrijke jongen resteren nu nog alleen maar schulden.

Familievriend Herman de W. werd bewindvoerder van Van Riemsdijk toen zijn vader Marcel in 2007 kwam te overlijden. De oud-bankier was als directeur van de Friesland Bank al jarenlang de vaste adviseur van de vermogende familie.

Vastgoedfonds

Als bewindvoerder had De W. toegang tot al het geld van de jonge erfgenaam. Hij investeerde de erfenis (16.884.820,49 euro) in een vastgoedfonds, waar hij zelf directeur-eigenaar was. Het beleggingsvehikel ging in 2010 op de fles. Daarmee ging een bedrag van ongeveer 190 miljoen euro verloren, waaronder de erfenis van Van Riemsdijk.

Mick van Riemsdijk is een kleinzoon van Joop van Riemsdijk, de oprichter van schoonmaakconcern Asito. Dat bedrijf is tegenwoordig nog steeds een van de hoofdrolspelers op de Nederlandse schoonmaakmarkt, met een omzet van 218 miljoen euro in 2012.

Meer artikelen in Binnenland

Agent verkocht informatie aan onderwereld
39 minuten geleden
'Meer FM-frequenties in één hand'
2 uur geleden
Meer samenwerking in bestrijding motorbendes
1 uur geleden
Kabinet machteloos tegenover NPO
3 uur geleden
'Tas met dode baby was van kennis'
3 uur geleden
'Flinterstar exact zo stabiel als eerder'
3 uur geleden
Smit pompt olie uit gezonken Flinterstar
4 uur geleden
Steekpartij in Purmerend
4 uur geleden
Nederland in 2019 weer in NAVO-flitsmacht
5 uur geleden
Deze maand extra loon voor defensiepersoneel
5 uur geleden