Voorpagina Nieuws Privé Sport DFT Meer…
zaterdag 2 november 2013, 10:20

VU-promovenda mag door

Karima Kourtit. © TLG
Econome Karima Kourtit mag verder werken aan de voorbereidingen van haar promotie aan de Vrije Universiteit. Na anonieme meldingen in mei dit jaar werd haar promotie opgeschort.

Kourtit wilde promoveren op het manuscript 'The new urban world'. Dit ging niet door toen er meldingen waren dat zij onterecht een doctorstitel voerde en gesjoemeld zou hebben met data.

Een onderzoekscommissie heeft nu geconcludeerd dat de "geconstateerde tekortkomingen in het proefschrift kunnen worden hersteld." Welke tekortkomingen zijn geconstateerd, is niet bekend. Er zijn volgens psycholoog Pieter Drenth, die de commissie leidde, geen aanwijzingen dat Kourtit opzettelijk de titel van doctor aanvoerde in publicaties.

Het gerucht dat Kourtit een liefdesrelatie zou hebben met promotor prof. dr. Peter Nijkamp, is niet onderzocht. Nijkamp is niet langer meer de promotor.

 

Deel dit artikel via:

Facebook Twitter Email
Meer artikelen in Binnenland
› Fietser (65) verongelukt in Nijmegen › Ongeluk met wildwaterbaan › Ook robotvoetballers naar halve finale WK › Vrouw uit Nederland hielp al-Shabaab met geld › Peuter overlijdt na ongeval in Staphorst › Vliegtuigen met lichamen komen om 16 uur aan › Bewondering in VS voor eerbetoon › Ministerraad praat over vervolg aanpak crash › Morgen 74 kisten naar Nederland › Colonne rouwauto's in Hilversum