Voorpagina Nieuws Privé Sport DFT Meer…
zaterdag 2 november 2013, 10:20

VU-promovenda mag door

Karima Kourtit. © TLG
Econome Karima Kourtit mag verder werken aan de voorbereidingen van haar promotie aan de Vrije Universiteit. Na anonieme meldingen in mei dit jaar werd haar promotie opgeschort.

Kourtit wilde promoveren op het manuscript 'The new urban world'. Dit ging niet door toen er meldingen waren dat zij onterecht een doctorstitel voerde en gesjoemeld zou hebben met data.

Een onderzoekscommissie heeft nu geconcludeerd dat de "geconstateerde tekortkomingen in het proefschrift kunnen worden hersteld." Welke tekortkomingen zijn geconstateerd, is niet bekend. Er zijn volgens psycholoog Pieter Drenth, die de commissie leidde, geen aanwijzingen dat Kourtit opzettelijk de titel van doctor aanvoerde in publicaties.

Het gerucht dat Kourtit een liefdesrelatie zou hebben met promotor prof. dr. Peter Nijkamp, is niet onderzocht. Nijkamp is niet langer meer de promotor.

 

Deel dit artikel via:

Facebook Twitter Email
Meer artikelen in Binnenland
› Vrouw 9 maanden dood in huis Rotterdam › Overval op woning in Echt › Weert is groenste regio ter wereld › Veel hulpdiensten naar ongeluk Vogelwaarde › Dodelijke steekpartij in Alkmaar › Bijna alle 'blauwe' bewoners Diemen terug › Megaheffing basisscholen om overblijfouders › Bij demonstraties in Den Haag 26 arrestaties › 'Haagse jihadisten beraamden aanslag' › Plaatselijk wateroverlast door pittige buien