maandag 20 maart 2017, 8:56

Woning in Den Bosch beschoten

In Den Bosch is in de nacht van zondag op maandag het huis van een verdachte beschoten met een automatisch wapen. De man lag samen met zijn echtgenote en twee kinderen in het huis te slapen. Ze werden wakker van de knallen, maar niemand raakte gewond. De politie houdt er rekening mee dat een conflict in het criminele milieu aanleiding is geweest voor de beschieting.

Buurtbewoners zeggen dat ze schoten uit een mitrailleur hebben gehoord. Beelden op internet tonen dat het rolluik en een raam zijn doorzeefd met kogels. Ook in het huis is schade ontstaan, aldus een politiewoordvoerder.

De politie heeft met een politiehelikopter gezocht naar de dader, maar er werd niemand aangehouden, aldus de woordvoerder. Een team met tien politiemensen onderzoekt de beschieting.

In het beschoten huis aan de Stapelen in de wijk Maaspoort woont een echtpaar dat verdachte is in een grote witwaszaak. De politie denkt dat de 33-jarige bewoner Faysal L. een rol speelt in het criminele milieu omdat hij een luxe leven leidt zonder legale inkomsten. Ook zijn 32-jarige echtgenote en zijn schoonouders zijn daarom verdachte. Vanwege de verdenkingen werd in december door de officier van justitie beslag gelegd op het huis. Door de aanwezigheid van bewakingscamera's bij het huis is de beschieting mogelijk gefilmd. ,,Er zijn beelden beschikbaar'', bevestigde de politiewoordvoerder desgevraagd.

Faysal L. werd eerder in verband gebracht met de productie van synthetische drugs en hennepteelt. Het hof in Den Bosch veroordeelde hem afgelopen jaar nog voor hypotheekfraude, omdat hij een lening kreeg met een vervalst arbeidscontract en fictieve loonstrookjes.

Meer artikelen in Binnenland

Politie schiet na inrijden op agent
19 minuten geleden
80-jarige veroordeeld voor bekrassen auto’s buren
24 minuten geleden
Schade gifeieren 33 miljoen
41 minuten geleden
LTO wil meer steun voor pluimveehouders
55 minuten geleden
Sorgdrager onderzoekt eiercrisis
58 minuten geleden
Naomi werd uit raam getakeld om te bevallen
1 uur geleden
Rechter maakt korte metten met schuldeisers
1 uur geleden
Amstelveen wil Eneco-aandelen houden
1 uur geleden
Kinderporno in cel pedo
1 uur geleden
Taakstraf en behandeling na bedreiging Rutte
1 uur geleden