vrijdag 21 april 2017, 12:35

Vermeende misbruiker Stefan S. (53) voor de rechter

S. en zijn partner
Still van de video.

De 53-jarige Nederlander die eind vorig jaar in Cambodja is opgepakt in een onderzoek naar marteling en misbruik van een tweejarig jongetje, moet volgens een lokale krant in het Aziatische land binnenkort voor de rechter verschijnen.

Het politieonderzoek begon toen op internet een gruwelijke video verscheen. Het kind werd volgens de krant onder meer gemarteld met een taser, een stroomstootwapen. Volgens zijn ouders is hij ook verkracht.

De moeder van het jongetje werkte op de cacaoplantage van de Nederlander en zijn Vietnamese vriend, Nguyen Thanh Dun. Dun werd voor het misbruik zelf gearresteerd. Hij werd in zijn eigen land door de politie ingerekend na een uitgebreide klopjacht.

 

S. verklaarde tegenover de politie dat hij „van niets wist en niets verkeerd heeft gedaan”, zegt de plaatsvervangend politiechef. Hij zei ook dat de Vietnamese man niet zijn minaar is maar dat ze wel erg veel van elkaar houden. Hij zegt pas op de hoogte te zijn gekomen van het gebeurde nadat de video online kwam.

Met het slachtoffertje gaat het inmiddels goed. Volgens de Cambodia Daily is het kind inmiddels niet meer bang voor mensen. „Hij speelt weer met zijn broertjes en zusjes en andere kinderen”, laat de vader van het jongetje weten.

Meer artikelen in Binnenland

Deurwaarder vindt alleen erotische dvd
3 minuten geleden
Datalek jeugdzorg bij gemeente Purmerend
4 minuten geleden
Amsterdam test trolleybus 2.0
10 minuten geleden
Spanje levert verdachte mishandeling uit
16 minuten geleden
Buikgriep onder lopers Vierdaagse
44 minuten geleden
Eis: 4 jaar cel voor steekpartij Apeldoorn
1 uur geleden
Teunis Z. bekent doodsteken hoogzwangere vriendin Lopik
1 uur geleden
Verdachte doden Savannah blijft vastzitten
1 uur geleden
Blok: verdubbeling straf zwaar verkeersdelict
1 uur geleden
Hongaarse chauffeurs naar Hoge Raad
1 uur geleden