vrijdag 21 april 2017, 15:19

Boeteregen op landelijke controledag politie

© ViDiPhoto

De politie heeft woensdag 12.000 automobilisten bekeurd vanwege snelheidsovertredingen. Agenten keken in het kader van de Europese week van de veiligheid met laserguns, videoauto’s en radar uit naar hardrijders. De uitkomsten van de zogeheten speedmarathon zijn vrijdag meegedeeld.

Politiemensen betrapten tijdens de controles niet alleen snelheidsovertreders, maar arresteerden ook twee Fransen die in een gestolen auto over de A2 scheurden. De „dikke Audi A6 met Duits kenteken” kwam in beeld doordat de wagen 141 kilometer per uur reed waar 100 de maximumsnelheid was. Een mooie bijvangst, concludeerde de politie.

Ook liep een aantal hardrijders tegen de lamp die het gaspedaal wel erg diep intrapten. Zo reed iemand 167 km/uur op een 80 kilometerweg. „Er zijn dus ook diverse rijbewijzen ingevorderd vanwege grote overschrijdingen van de toegestane snelheden”, aldus de politie.

De Nationale Politie kan niet precies zeggen hoeveel snelheidsovertreders gemiddeld worden betrapt op een dagelijkse basis. Volgens een woordvoerder controleerden radarteams vorig jaar zo’n 30 miljoen voertuigen op snelheid. Dat leidde tot zo’n 1,5 miljoen bekeuringen. Daar komen ook nog boetes bovenop voor hardrijders die bijvoorbeeld zijn geflitst.

Meer artikelen in Binnenland

Gewonde vrouw aantroffen in portiek Breda overleden
23 minuten geleden
Politie schiet op jonge overvaller Amsterdam
28 minuten geleden
Reddingsbrigade waarschuwt voor koud water
46 minuten geleden
Den Haag klaar voor Volvo Ocean Race
50 minuten geleden
Vermeer trekt 325.000 bezoekers naar Louvre
54 minuten geleden
NAM kwaad over beperking gaswinning
1 uur geleden
18 jaar cel voor Nederlandse zuurgooier België
1 uur geleden
Politie kan in juli speekseltest doen om drugs
1 uur geleden
Van Dam overweegt verplichting camera’s slachthuizen
1 uur geleden
Hazes schalt door Stockholm
1 uur geleden