vrijdag 21 april 2017, 15:19

Boeteregen op landelijke controledag politie

© ViDiPhoto

De politie heeft woensdag 12.000 automobilisten bekeurd vanwege snelheidsovertredingen. Agenten keken in het kader van de Europese week van de veiligheid met laserguns, videoauto’s en radar uit naar hardrijders. De uitkomsten van de zogeheten speedmarathon zijn vrijdag meegedeeld.

Politiemensen betrapten tijdens de controles niet alleen snelheidsovertreders, maar arresteerden ook twee Fransen die in een gestolen auto over de A2 scheurden. De „dikke Audi A6 met Duits kenteken” kwam in beeld doordat de wagen 141 kilometer per uur reed waar 100 de maximumsnelheid was. Een mooie bijvangst, concludeerde de politie.

Ook liep een aantal hardrijders tegen de lamp die het gaspedaal wel erg diep intrapten. Zo reed iemand 167 km/uur op een 80 kilometerweg. „Er zijn dus ook diverse rijbewijzen ingevorderd vanwege grote overschrijdingen van de toegestane snelheden”, aldus de politie.

De Nationale Politie kan niet precies zeggen hoeveel snelheidsovertreders gemiddeld worden betrapt op een dagelijkse basis. Volgens een woordvoerder controleerden radarteams vorig jaar zo’n 30 miljoen voertuigen op snelheid. Dat leidde tot zo’n 1,5 miljoen bekeuringen. Daar komen ook nog boetes bovenop voor hardrijders die bijvoorbeeld zijn geflitst.

Meer artikelen in Binnenland

D66- en CU-kiezers willen niet toegeven
7 minuten geleden
Derde aanhouding schietpartij Vaassen
9 minuten geleden
Weer verdachte brand bij autobedrijf Eindhoven
18 minuten geleden
Nagellakkende Tijn krijgt eigen winkel
39 minuten geleden
Aanhouding voor verdwijning Sabrina Oosterbeek
1 uur geleden
FIOD rolt illegale sigarettenfabriek op
1 uur geleden
Advocaat Srebrenica: juridisch klap uitgedeeld
1 uur geleden
Bosnische Serven blijven verantwoordelijk
1 uur geleden
Kopstukken drugswebwinkel opgepakt
1 uur geleden
Noord-Korea vergelijkt Trump met Hitler
1 uur geleden