vrijdag 21 april 2017, 15:19

Boeteregen op landelijke controledag politie

© ViDiPhoto

De politie heeft woensdag 12.000 automobilisten bekeurd vanwege snelheidsovertredingen. Agenten keken in het kader van de Europese week van de veiligheid met laserguns, videoauto’s en radar uit naar hardrijders. De uitkomsten van de zogeheten speedmarathon zijn vrijdag meegedeeld.

Politiemensen betrapten tijdens de controles niet alleen snelheidsovertreders, maar arresteerden ook twee Fransen die in een gestolen auto over de A2 scheurden. De „dikke Audi A6 met Duits kenteken” kwam in beeld doordat de wagen 141 kilometer per uur reed waar 100 de maximumsnelheid was. Een mooie bijvangst, concludeerde de politie.

Ook liep een aantal hardrijders tegen de lamp die het gaspedaal wel erg diep intrapten. Zo reed iemand 167 km/uur op een 80 kilometerweg. „Er zijn dus ook diverse rijbewijzen ingevorderd vanwege grote overschrijdingen van de toegestane snelheden”, aldus de politie.

De Nationale Politie kan niet precies zeggen hoeveel snelheidsovertreders gemiddeld worden betrapt op een dagelijkse basis. Volgens een woordvoerder controleerden radarteams vorig jaar zo’n 30 miljoen voertuigen op snelheid. Dat leidde tot zo’n 1,5 miljoen bekeuringen. Daar komen ook nog boetes bovenop voor hardrijders die bijvoorbeeld zijn geflitst.

Meer artikelen in Binnenland

Pluche drijft deal om erfpacht
20 minuten geleden
Gewonde bij steekpartij in koffiebar Hilversum
21 minuten geleden
Tram ramt vrachtwagen in Schiedam
55 minuten geleden
Stormloop op rijexamens door groei economie
59 minuten geleden
Twee doden bij schietpartij Zoetermeer
1 uur geleden
’Kamelen nog beter behandeld dan vrouwen’
1 uur geleden
Mama eend komt vleugels tekort
2 uur geleden
’Mister integriteit’ VVD in opspraak
2 uur geleden
Grote brand in ligboxstal
2 uur geleden
Spooklantaarns maken Hagenaars gek
2 uur geleden