vrijdag 21 april 2017, 17:56

Tilburg inventariseert klachten door chroom-6

© Hollandse Hoogte

Tilburg laat uitzoeken hoeveel mensen klachten hebben ontwikkeld die rechtstreeks zijn veroorzaakt door werk met het gevaarlijke antiroestmiddel chroom-6 op de oude NS-werkplaats in de stad. De gemeente heeft dat besloten naar aanleiding van onrust onder de ruim zevenhonderd mensen die voor een re-integratietraject oude verflagen schuurden die zeer waarschijnlijk chroom-6 bevatten.

Veel betrokkenen kampen met gezondheidsklachten maar een direct verband is nog niet vastgesteld. De slachtoffers vroegen daarom om medisch onderzoek door een gespecialiseerd bedrijf.

Tilburg heeft het bedrijf opdracht gegeven voor het nader onderzoek. De verwachting is dat maximaal vijfhonderd mensen zich zullen aanmelden en dat veel onrust in gesprekken kan worden weggenomen. Het projectplan dat vrijdag is gepubliceerd gaat ervan uit dat uit die groep ongeveer honderd mensen zich zullen aanmelden voor het medische onderzoek dat in juni staat gepland.

Een onderzoek naar gezondheidsrisico's en de werkomstandigheden op de werkplaats was al bezig. De resultaten hiervan worden in september verwacht. Een groep van ongeveer zeventig ziek geworden mensen heeft de gemeente al aansprakelijk gesteld voor hun schade.

Meer artikelen in Binnenland

Doorrijder gezocht na ernstig ongeval Arnhem
5 uur geleden
Chirurg blijkt zelden fit in operatiekamer
8 minuten geleden
Oekraïne-pr wordt door ons betaald
8 minuten geleden
Motorrijder in Weert omgekomen door botsing
6 uur geleden
Heethoofden opgepakt in Hoek van Holland
6 uur geleden
Borgboef vaker zoek
8 minuten geleden
Bizar ongeval in Aalst: auto gelanceerd tegen huis
7 uur geleden
Rutte: ’Trump heeft punt’
7 uur geleden
Geen stroom op zonnige boulevard Scheveningen
8 uur geleden
Politie pakt arsenaal wapenverzamelaar af
8 uur geleden