vrijdag 21 april 2017, 17:56

Tilburg inventariseert klachten door chroom-6

© Hollandse Hoogte

Tilburg laat uitzoeken hoeveel mensen klachten hebben ontwikkeld die rechtstreeks zijn veroorzaakt door werk met het gevaarlijke antiroestmiddel chroom-6 op de oude NS-werkplaats in de stad. De gemeente heeft dat besloten naar aanleiding van onrust onder de ruim zevenhonderd mensen die voor een re-integratietraject oude verflagen schuurden die zeer waarschijnlijk chroom-6 bevatten.

Veel betrokkenen kampen met gezondheidsklachten maar een direct verband is nog niet vastgesteld. De slachtoffers vroegen daarom om medisch onderzoek door een gespecialiseerd bedrijf.

Tilburg heeft het bedrijf opdracht gegeven voor het nader onderzoek. De verwachting is dat maximaal vijfhonderd mensen zich zullen aanmelden en dat veel onrust in gesprekken kan worden weggenomen. Het projectplan dat vrijdag is gepubliceerd gaat ervan uit dat uit die groep ongeveer honderd mensen zich zullen aanmelden voor het medische onderzoek dat in juni staat gepland.

Een onderzoek naar gezondheidsrisico's en de werkomstandigheden op de werkplaats was al bezig. De resultaten hiervan worden in september verwacht. Een groep van ongeveer zeventig ziek geworden mensen heeft de gemeente al aansprakelijk gesteld voor hun schade.

Meer artikelen in Binnenland

Gewonde bij ongeluk Nijkerk
3 uur geleden
Gewonde door steekvlam uit oven
4 uur geleden
Roparun haalt ruim 5 miljoen euro op
4 uur geleden
Souvenirwinkel perste dieven af
4 uur geleden
Dode door autobotsing Berkhout
4 uur geleden
Man belt niet-handsfree en is 45.000 euro kwijt
4 uur geleden
Aanhanger en busje op de kop op A12, eigenaar spoorloos
5 uur geleden
Veenbrand Peel kan weken duren
5 uur geleden
Zorgen bij Greenpeace om handelsverdrag Japan
5 uur geleden
Auto schept fietser in Breda
6 uur geleden