Psst!

De Telegraaf krijgt een nieuwe website

Bekijk 'm hier! Misschien later
maandag 17 juli 2017, 11:03

En van je hela, hola…

„De Vierdaagse ís niet suf”, zegt Roxan Helderman. Om die woorden kracht bij te zetten, vloggen enkele wandelaars hun belevenissen op de Telegraaf-site en ons Youtube-kanaal. Onze Vierdaagse-vloggers hebben er zin in!

Dipdag

„Kleine teentjes intapen en gaan!”, zegt Jos Olsthoorn (32) uit Wijchen. De economieleraar loopt voor de derde keer. „Zit in de familie, mijn oma heeft hem een keertje of twintig gedaan. Ik ga met drie vrienden. De training was niet optimaal, maar ik sport veel, hardlopen, tennissen. We zien wel, dag drie is altijd een dipdag, die zeven heuvelen.” Met de vlog weet hij wel raad. „Half drie op, de trein in. Ik verheug me al op die slaperige koppen en het gemopper. Hopelijk zit mijn vader weer om half zeven langs de kant met gekookte eitjes. Eh… pa?” Kijk, daar komt Olsthoorn senior niet meer onderuit.

Bucketlist

In haar eentje loopt Ilse Fransbergen (35) en de Emmense proest het meteen uit. „Voor zover je daarvan kunt spreken tussen 45.000 anderen. Zonder vast wandelgezelschap zie ik denk ik extra veel. En ik leg gemakkelijk contact, ik praat met iedereen. De Vierdaagse stond al tien jaar op mijn bucketlist.”

Jongste

Is Paul Eigenhuijsen ’pas’ 46 jaar, de Nijmegenaar loopt de Vierdaagse voor de 35e keer. „Met mijn elf jaar was ik de jongste deelnemer. Nu ben ik op de helft van recordhouder Bert van der Lans, die voor zijn 70e kruisje gaat.” Zijn tweelingdochters zijn 12 jaar en lopen voor het eerst mee.

Gouden tips

De 27-jarige Max Riekel uit Doetinchem zegt dat hij een strebertje is. „Ik moet mezelf uitdagen. Mijn moeder loopt hem al voor de negende keer. Ze had twee gouden tips: voetenbalsem die blaren voorkomt, en na elke tien kilometer even gestrekt. Tja, hardlopers…”

Imago

Vriendinnen Roxan Helderman (22) uit Wateringen en Rachelle Brusselaars (23) uit Delft lopen samen voor Pink Ribbon, vertelt Roxan. „De tante van Rachelle is overleden aan borstkanker. Mikten we op 500 euro, we hebben al 1000 euro opgehaald. De Vierdaagse heeft een suf imago, maar is hartstikke leuk voor jongeren. Na één keer sfeer proeven was ik verkocht.”

Meer artikelen in Binnenland

Veel wapentuig gevonden bij controle Enschede
28 minuten geleden
Inburgerles nieuwkomer moet beter
1 uur geleden
Gewonde bij schietpartij in Rotterdam
1 uur geleden
Geef ordehandhaver wapenstok en pepperspray
2 uur geleden
AVP wint verkiezingen Aruba, leider stapt op
3 uur geleden
Verkeersoverlast hindert bewoners het meest
3 uur geleden
Rijkswaterstaat bijna voorbereid op de winter
4 uur geleden
Asielzoekerscentra openen deuren voor publiek
4 uur geleden
De magie van de regenboog
5 uur geleden
Moordvrouwen in leger Kim
5 uur geleden