maandag 17 juli 2017, 14:35

Dode bij schietpartij bij hotel Van der Valk

UPDATE 17:17 - Bij een schietpartij op het parkeerterrein van het Van der Valkhotel aan de Geesterwef in Akersloot is maandagmiddag een man om het leven gekomen. Volgens een getuige ter plaatse ligt er een doodgeschoten man in een zwart bestelbusje. Het slachtoffer is in zijn borst geraakt.

Vanaf de straat is te zien hoe er twee voeten uit het busje steken. Aan de zijkant van de bus zijn enkele deukjes te zien die vermoedelijk afkomstig zijn van kogels.

Na de schietpartij heeft een 49-jarige verdachte zich gemeld op het politiebureau in Zaandijk. De man zit vast. Wat er aan de schietpartij vooraf ging, is niet duidelijk. Ook nadere informatie over slachtoffer en dader ontbreekt.

Volgens getuigen is er verschillende keren geschoten. Twee mensen zagen vanaf hun balkon hoe de man werd geraakt. In het hotel zelf klonk het ’alsof er iets omviel.’

Er is veel politie ter plaatse. Ook vliegt er een helikopter boven het hotel. Een opgeroepen traumahelikopter is weer teruggevlogen. Er is geen paniek bij hotelgasten. Wel moeten mensen na het uitchecken hun gegevens achterlaten.

Onze verslaggever Koen Nederhof is ter plaatse.

Tweets by MrNedjerov

Mogelijk schietincident #Geesterweg #Akersloot. Politie doet onderzoek. Later meer informatie.— POL_KENland (@POL_KENland) July 17, 2017

Meer artikelen in Binnenland

Jongetje (5) zwaargewond bij scooterongeluk Mierlo
6 uur geleden
Topbaan PvdA’er wekt verbazing
1 uur geleden
Kosganger in de rats
1 uur geleden
Sittard in greep dealers
1 uur geleden
Lowlands-zwendelaars vast dankzij gedupeerden
7 uur geleden
Limburgse studente (20) vermist in Frankrijk
7 uur geleden
230 bekeuringen in 3 kwartier vanwege ’negeren rood kruis’
10 uur geleden
Auto te water in Waskemeer: twee zwaargewonden
10 uur geleden
Zwaargewonde bij ongeluk A1 bij Bathmen
11 uur geleden
Brandweer zet waterschermen voor grotten
12 uur geleden