maandag 17 juli 2017, 14:50

Tropische vlinders ontsnapt uit dierentuin

© Burgers Zoo

 Meerdere tropische vlinders zijn ontsnapt uit de splinternieuwe mangrovehal van de Arnhemse dierentuin Burgers Zoo. Het gaat vermoedelijk om tien tot twintig diertjes, bevestigde parkmanager Wineke Schoo.

Nietsvermoedende bezoekers van de dierentuin hebben de exotische gevleugelde insecten vermoedelijk een handje geholpen bij hun ontsnapping. ,,Er lift weleens een vlinder mee op de rug van een bezoeker'', zei Schoo maandag. De dierentuin komt met maatregelen om die ontsnappingsroute te sluiten. Er worden op korte termijn bijvoorbeeld flappen of gordijnen opgehangen waar mensen doorheen moeten lopen.

Schoo vermoedt dat ook tropische vlinders zijn ontkomen toen grote machines de mangrovehal binnenreden voor werkzaamheden. Omwonenden maakten volgens lokale media later melding van exotische vlinders die in het wild rondfladderden. Het gaat volgens haar onder meer om zogenoemde blauwe morpho's, die opvallen door hun kleur en omvang.

Volgens de parkmanager hoeft niet gevreesd te worden dat het nageslacht van ontsnapte vlinders straks massaal door de stad vliegt. ,,Het zijn tropische vlinders, die gaan hier geen populatie starten'', stelt ze.

Meer artikelen in Binnenland

Nederlandse drugshandelaar opgepakt in Spanje
7 uur geleden
Tineke Schokker burgemeester Vlieland
7 uur geleden
Thierry Baudet laat baard staan tot er een nieuw kabinet is
8 uur geleden
Drie weken geen treinen over Moerdijkbrug
8 uur geleden
Geliefde pakketbezorger mag blijven
9 uur geleden
Protest ombudsman tegen blokkade onderzoek
9 uur geleden
Zorg parlement om inperking KLM
9 uur geleden
Opnieuw geval bijenziekte in Drenthe
7 uur geleden
Scherpe daling te lang verhuurde woningen op Airbnb
9 uur geleden
Watermonster op het droge
10 uur geleden