Psst!

De Telegraaf krijgt een nieuwe website

Bekijk 'm hier! Misschien later
maandag 17 juli 2017, 14:52

18 jaar cel voor fatale beroving in 2003

© ONBEKEND

De 38-jarige Elvis P. moet achttien jaar de cel in voor vier berovingen in 2003, waaronder die waarbij hij Udo van Aken (28) doodstak. De rechtbank in Rotterdam volgt hiermee de eis van de officier van justitie.

De rechtbank vindt doodslag, poging tot doodslag en diefstal met geweld bewezen. Moord ging de rechtbank te ver, omdat er geen bewijs is voor voorbedachten rade.

De berovingen gebeurden in de vroege ochtend van 23 november 2003 in een tijdsbestek van een half uur. Van Aken liep in de Rosestraat in Rotterdam-Zuid toen P. hem beroofde en daarbij met een mes zeker elf keer op hem instak. Hij overleed ter plekke. De buit was een mobieltje en een portemonnee. Een ander slachtoffer werd vier keer gestoken, maar kon ontsnappen.

Het dodelijke slachtoffer was een Feyenoord-supporter. Zijn dood leidde tot veel beroering onder de Feyenoord-aanhang. Voor hem werd destijds een stille tocht georganiseerd naar De Kuip. In het stadion kwam het tot een ovatie.

De berovingen en moord bleven dertien jaar lang onopgelost, totdat de in Frankrijk geboren P. zich in het voorjaar van 2016 meldde op het politiebureau. Hij gaf aan dat hij zich schaamde, bang was en opnieuw wilde beginnen. Maar na enkele verhoren deed P. er het zwijgen toe. De politie deed opnieuw onderzoek.

De rechtbank vindt dat er voldoende bewijs is om de verdachte te veroordelen. Ze gaat uit van de verklaringen van P. in combinatie met de aangiftes van destijds en technisch bewijs, onder meer vezelsporen.

Meer artikelen in Binnenland

Wielrenner zwaargewond na val Oud-Vossemeer
50 minuten geleden
Zwaargewonden na vlucht voor politie
1 uur geleden
Aanhoudingen na dodelijk ongeval met fietser
2 uur geleden
Vrouw grijpt aanrander keihard in kruis
2 uur geleden
Controle van 1147 kilometer rivierdijk
2 uur geleden
Vrouw gewond na ongeluk met tractor in Wijchen
3 uur geleden
Boeing KLM raakt deel van de romp kwijt
3 uur geleden
Proef poortjes Amsterdam CS goed verlopen
3 uur geleden
Reddingswerkers emotioneel onthaald
4 uur geleden
Duikers maken bom in Maas onschadelijk
4 uur geleden