Psst!

De Telegraaf krijgt een nieuwe website

Bekijk 'm hier! Misschien later
woensdag 13 september 2017, 9:43

’Flevoland heeft cultureel ’t minst te bieden’

Het provinciehuis van Flevoland in Lelystad.. © Dijkstra b.v.

Flevoland heeft van alle provincies op cultuurgebied het minst te bieden; Noord-Holland heeft het rijkste aanbod. Verder is Brabant dé sportprovincie en heeft Utrecht het karigste sportaanbod. Dat blijkt uit het Vrije Tijd Merkenonderzoek, ontwikkeld door een merkenadviesbureau met de Universiteit van Amsterdam.

In de studie (onder 7850 mensen) is het maatschappelijk draagvlak onderzocht van alle Nederlandse cultuurinstellingen, dagattracties, evenementen en sportorganisaties. Inwoners zijn ondervraagd over hun eigen provincie.

De helft van de meest gewaardeerde vrijetijdsbestemmingen bevindt zich in de noordelijke provincies, met de Elfstedentocht aan kop. Onder de inwoners van Drenthe is het draagvlak voor Herinneringscentrum Kamp Westerbork en de nieuwe dierentuin Wildlands groot. Groningers zijn dol op hun Martinitoren.

Efteling belangrijker dan carnaval

Voor Noord-Hollanders is Artis de belangrijkste vrijetijdsactiviteit. In Brabant is de Efteling belangrijker dan carnaval, blijkt uit het onderzoek.

Volgens de onderzoekers moet de provincie Flevoland zich zorgen maken. „Uit ander onderzoek komt Flevoland telkens als minst aantrekkelijke provincie uit de bus. De jongste provincie heeft vooral het imago van een slaapprovincie, die je verlaat om te werken en recreëren. De Oostvaardersplassen zijn weliswaar een ijzersterk vrijetijdsmerk, maar de provincie heeft ook culturele iconen nodig om een aantrekkelijker imago te krijgen.”

Meer artikelen in Binnenland

Dijksma botst met Kamer over luchtruim
2 minuten geleden
Zorgpremie 10 euro omhoog om eigen risico
10 minuten geleden
Weer toeriste verkracht in Rome
12 minuten geleden
Horrorclown laat Zeeuwse meisjes schrikken
19 minuten geleden
Gewapende overval op Pearle in Eindhoven
23 minuten geleden
’Genderneutrale kinderkleding slim van HEMA’
23 minuten geleden
Big Mama van Bol.com gegooid
28 minuten geleden
Leden No Surrender opgepakt in Duitsland
40 minuten geleden
’Luchtbrug met Sint-Maarten langzaam afbouwen’
59 minuten geleden
Jeugdtrainer weggestuurd na ’grensoverschrijdend gedrag’
1 uur geleden