Psst!

De Telegraaf krijgt een nieuwe website

Bekijk 'm hier! Misschien later
woensdag 13 september 2017, 11:29

Terreurverdachte Rotterdam komt vrij

© MediaTV.nl & Twitter

Jimmy F. uit Zevenbergen, die in augustus werd opgepakt in verband met terreurdreiging bij de Maassilo in Rotterdam, komt vrij. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam woensdag besloten.

De 22-jarige man komt echter pas maandag op vrije voeten, omdat nog nader moet worden onderzocht of hij gevaar loopt, zegt zijn advocate Karianne Bal.

F. zou een rol hebben gespeeld in de terreurdreiging in Rotterdam, waardoor een concert van de Amerikaanse band Allah-Las werd afgelast. Hij werd onder meer verdacht van opruiing. Volgens minister Stef Blok van Veiligheid zou de man via berichtenapp Telegram „een zeer alarmerend bericht” hebben verspreid.

LEES OOK: Ook grap met terreur wordt bestraft

Dat gebeurde nadat een busje met gasflessen in de buurt van de Rotterdamse Maassilo was gevonden. Uiteindelijk bleek de bestuurder een dronken monteur te zijn, die de gasflessen nodig had voor zijn werk. Hij is eerder al vrijgelaten.

LEES OOK: Bestuurder Spaans busje Rotterdam vrijgelaten

F. werd vorige maand opgepakt in zijn woonplaats. De politie voerde hem met een zak over zijn hoofd af. Buren omschrijven hem als een ’hele nette en aardige jongen’. Volgens zijn advocaat heeft F. ook alleen maar goede bedoelingen gehad.

LEES OOK: ’De politie riep: licht uit!’

F. zou lid zijn van een online groep die poogt op internet in contact te komen met moslims die namens IS aanslagen willen plegen in Europa. In die groep bespreken de leden hoe ze informatie aan de terroristen kunnen ontlokken. Hij zou ook contact hebben gehad met de AIVD, maar veiligheidsdiensten wijzen op de risico’s die ’amateurspionnen’ met zich meebrengen.

Meer artikelen in Binnenland

’Ouders kunnen weer naar zieke Amir toe’
20 minuten geleden
’VW mag kosten Dieselgate fiscaal aftrekken’
21 minuten geleden
Vrouwen plassen uit protest in urinoirs
1 uur geleden
Ruim 27.000 bezoekers voor open dag azc
2 uur geleden
Politie pakt bende rondtrekkende dieven op
2 uur geleden
Politiepup Bumper nu stoere hond
2 uur geleden
Flyboarders van zee gehaald
2 uur geleden
Auto ramt moskee
3 uur geleden
Zonnebadend katje uit dakgoot gered
4 uur geleden
Man zwaargewond na val van balkon tijdens ruzie
4 uur geleden