Psst!

De Telegraaf krijgt een nieuwe website

Bekijk 'm hier! Misschien later
woensdag 13 september 2017, 20:27

Teruglezen: Gewonden en schade door storm

© Jos Schuurman

Door de eerste herfststorm van het jaar zijn woensdag zeker drie mensen gewond geraakt. Ook had de brandweer het druk met meldingen over stormschade. Op de weg leek de storm het vooral gemunt te hebben op grote vrachtwagencombinaties. De ochtend- en avondspits verliepen opvallend genoeg erg rustig.

Alles over de storm van vandaag is terug te lezen in ons liveblog.

Een 49-jarige visser raakte in Weert gewond doordat een afgebroken boomtak op zijn tentje viel. In Amstelveen liep een automobilist zware verwondingen op toen een boom op zijn auto belandde. En in Enschede kwam een meisje onder een boom bij een middelbare school. Alle drie werden ze naar het ziekenhuis gebracht.

Omgewaaide bomen

Uit het hele land kwamen meldingen binnen van omgewaaide bomen of grote takken die op de weg waren gevallen. De brandweer in de regio Den Haag moest tussen 06.30 en 15.00 uur voor meer dan 150 incidenten uitrukken. Zo moest de Internationale School aan het Wijndaelerduin in Den Haag worden ontruimd nadat een omgevallen boom mogelijk een gasleiding had beschadigd. Er bleek echter geen gas te zijn vrijgekomen.

De brandweer Amsterdam-Amstelland verwerkte 57 meldingen van stormschade. Zo viel in de Wibaustraat in Amsterdam een boom op een auto. De bestuurder is nagekeken door ambulancepersoneel. In Zaanstreek-Waterland, waar de brandweer ruim vijftig keer uitrukte, waaiden onder meer bomen op geparkeerde auto’s.

Op de weg waren er verschillende ongelukken met vrachtwagencombinaties. Op de Moerdijkbrug in de A16 nabij Rotterdam schaarde een vrachtwagencombinatie en ook op de N50 bij de Eilandbrug bij Kampen waaide een vrachtwagencombinatie van de weg.

Ondertussen verliepen zowel de ochtend- als avondspits een stuk rustiger dan normaal. Volgens de Verkeersinformatiedienst (VID) kwam dat vooral doordat een deel van de forenzen thuis bleef vanwege het slechte weer.

Meer artikelen in Binnenland

Dijksma botst met Kamer over luchtruim
3 minuten geleden
Zorgpremie 10 euro omhoog om eigen risico
11 minuten geleden
Weer toeriste verkracht in Rome
13 minuten geleden
Horrorclown laat Zeeuwse meisjes schrikken
20 minuten geleden
Gewapende overval op Pearle in Eindhoven
24 minuten geleden
’Genderneutrale kinderkleding slim van HEMA’
24 minuten geleden
Big Mama van Bol.com gegooid
28 minuten geleden
Leden No Surrender opgepakt in Duitsland
41 minuten geleden
’Luchtbrug met Sint-Maarten langzaam afbouwen’
1 uur geleden
Jeugdtrainer weggestuurd na ’grensoverschrijdend gedrag’
1 uur geleden