Harvey mogelijk eerste orkaan Texas sinds 2008

Italië herdenkt aardbeving bij Amatrice

Amatrice na de beving van augustus vorig jaar.

18 jaar cel voor pijpbomsmokkelaar

De man die heeft geprobeerd een pijpbom aan boord te smokkelen van een vliegtuig op de luchthaven van Manchester is woensdag veroordeeld tot achttien jaar gevangenisstraf. De rechter achtte hem schuldig aan het bezit van explosieven met de bedoeling levens in gevaar te brengen.

Doden en vermisten na schipbreuk Brazilië

Een boot met ongeveer zeventig mensen aan boord heeft schipbreuk geleden op de Xingu-rivier in het noorden van Brazilië. Autoriteiten van de staat Para meldden woensdag dat twintig opvarenden zich hebben weten te redden.

Opgepakte Russische regisseur onder huisarrest

Regisseur Kirill Serebrennikov (rechts) bij de rechtbank.

Een rechtbank in Moskou heeft huisarrest opgelegd aan de gearresteerde prominente Russische regisseur Kirill Serebrennikov. De maatregel geldt tot 19 oktober, meldde persagentschap Tass.

België checkt bagage 17.000 hsl-reizigers

Jan Jambon

Op drie Belgische stations waar hogesnelheidstreinen stoppen zijn de afgelopen maand tijd 22.000 stuks bagage van zo’n 17.000 reizigers gecontroleerd op wapens, munitie en explosieven. 170 mensen werden eruit gepikt voor een grondige controle.

Clinton kreeg kippenvel van Trump

Onder meer een tv-debat met Donald Trump tijdens de verkiezingscampagne is de Democratische kandidate Hillary Clinton niet in de koude kleren gaan zitten. In haar nieuwe boek ’What Happened’ bekent ze dat ze kippenvel kreeg toen Trump haar in St. Louis hinderlijk volgde op het podium en steeds goed in beeld achter haar opdoemde.

Dit is ’m: de nieuwe Samsung Galaxy Note 8

Telefoonfabrikant Samsung heeft zojuist zijn nieuwste vlaggenschip onthuld. De Galaxy Note 8 bevat talloze innovaties, waaronder een verbeterde camera en een irisscanner om in te loggen.

Toenadering tussen Iran en Saudi-Arabië

Mohammad Javad Zarif, de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken.

Iran en Saudi-Arabië zullen spoedig weer diplomaten uitwisselen, meldde Teheran woensdag. De stap duidt op een mogelijke ontdooiing in de betrekkingen tussen de regionale rivalen sinds de diplomatieke banden vorig jaar werden verbroken.

Luchthaven in Londen ontruimd: loos alarm

UPDATE 16.33 uur - Luchthaven Londen Stansted is woensdagmiddag gedeeltelijk ontruimd. De oorzaak was een achtergelaten tas, aldus het Twitter account van het vliegveld. Er is uiteindelijk niets verdachts gevonden.

Nieuwe aanhoudingen voor steekpartij Turku

Agenten op de markt in Turku, Finland.

De Finse politie heeft twee nieuwe aanhoudingen verricht in verband met de bloedige steekpartij vorige week in de stad Turku. Daardoor kwamen twee mensen om het leven en raakten acht mensen gewond.

'Fiat stoot Maserati en Alfa af'

Fiat Chrysler overweegt zijn merken Maserati en Alfa Romeo in de verkoop te zetten. Het Italiaans-Amerikaanse concern kijkt daarbij ook naar andere opties, zoals het afstoten van zijn onderdelenactiviteiten of delen van de verschillende divisies, zo meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Aanvallen op islamitische doelwitten Spanje

Diverse moskeeën zijn al de dupe geworden van vernielingen. Beeld ter illustratie.

Na de aanslagen in Spanje van afgelopen week is het aantal aanvallen op islamitische doelwitten in het land drastisch gestegen. Ten minste vier moskeeën in Granada, Fuenlabrada, Logroño en Sevilla hebben de afgelopen dagen melding gemaakt van vernielingen en aanvallen. „We registreren dezer dagen een brute golf van vijandigheid tegen de islam”, zegt het Spaanse Burgerplatform tegen Islamofobie in de krant El Paìs.

Bobbejaanland sluit attractie na ongeval

Pretpark Bobbejaanland in het Belgische Kasterlee heeft hun rollercoaster Typhoon gesloten na een ongeval. Vorige week dinsdag botsten twee karretjes tegen elkaar. Vijf inzittenden raakten hierdoor gewond.

Tientallen gewonden door busongeluk Osnabrück

Door een busongeluk in het Duitse Osnabrück zijn woensdag zeker 44 mensen gewond geraakt, van wie zes ernstig. Volgens de politie verloor de bestuurder van de bus met vijftig inzittenden bij een rotonde de macht over het stuur, vermoedelijk door een technisch defect.

KLM-toestel landt als enige tijdens tropische storm Hong Kong

De piloten van vlucht KL887 van Schiphol naar Hong Kong zijn niet voor één gat te vangen. Tijdens de tropische storm Hato waren zij vanochtend de enigen die het volgens de South China Morning Post voor elkaar kregen om hun vliegtuig (Boeing 747-400) aan de grond te zetten.

Betonblokken rond Dom van Keulen

Bij de wereldberoemde Dom van Keulen zijn betonbarrières geplaatst door de Duitse politie. De maatregel om de gothische kathedraal te beschermen komt na de berichten dat islamitische militanten de Sagrada Familia in Barcelona wilden vernietigen, een ander icoon van kerkelijke architectuur.

William: „Ik wilde gewoon op mijn kamer zitten en huilen”

Prins Harry en prins William hebben voor het eerst openlijk gesproken over het moment dat zij te horen kregen dat hun moeder was omgekomen in een auto-ongeluk in Parijs. Tevens vertellen ze uitgebreid over de zware week na het schokkende nieuws en de uitvaart waar de hele wereld toentertijd zijn ogen op had gericht.

Toerist weet Parijs weer te vinden

Het toerisme in Parijs liep vorig jaar een gevoelige klap op door onder meer terreuraanslagen, maar dit jaar weten toeristen de weg naar de Franse hoofdstad weer goed te vinden. Vooral Amerikanen en Chinezen zijn massaal teruggekeerd in de eerste helft van dit jaar, meldt de krant Le Monde op basis van cijfers van het regionale bureau voor toerisme.

Vrouw (25) bevalt en komt om bij gruwelongeval in lift Spaans ziekenhuis

Een 25-jarige Spaanse vrouw die in een ziekenhuis in Sevilla was bevallen van haar derde dochter, is vlak na de bevalling omgekomen toen het ziekenhuisbed van de vrouw bleef steken in de lift.

Puber opgepakt na dansen Macarena op straat

Het dansen van de Macarena... Onfatsoenlijk volgens de normen en waarden in Saudi-Arabië.

Een 14-jarige jongen is in de Saudische stad Djedda opgepakt omdat hij op straat had gedanst. De puber danste op een zebrapad met een koptelefoon op de muziek van de hit Macarena uit 1993. Het kind wordt door de politie beschuldigd van ’onfatsoenlijk gedrag’.

Tientallen doden door luchtaanval Jemen

Strijders op een truck in Jemen.

Zeker dertig mensen zijn omgekomen door een luchtaanval ten noorden van de Jemenitische hoofdstad Sanaa. Volgens Houthi-opstandelingen werd een hotel geraakt. Nieuwszender Al Jazeera maakt melding van tientallen doden en gewonden in de wijk Arhab.

UNICEF bezorgd over gebruik kinderen als bom

Een tentenkamp aan de grens tussen Nigeria en Kameroen.

UNICEF is extreem bezorgd over het toenemende gebruik van kinderen als menselijke bom in het noordoosten van Nigeria. Het aantal zelfmoordaanslagen is dit jaar al vier keer hoger dan in heel 2016. De kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties telde in 2017 al 83 gevallen van kinderen als bom.

Duitsers op Kreta gepakt met oude voorwerpen

Oude voorwerpen of zelfs maar gewone stenen uit zee halen is verboden in grote delen van Zuid-Europa.

Twee Duitsers zijn op Kreta opgepakt wegens diefstal van antieke voorwerpen. Ze worden ervan verdacht voor de kust gedoken te hebben op zoek naar archeologische vondsten. De politie doorzocht dinsdag op volle zee de zeilboot van de twee en trof antieke spullen en duikuitrustingen aan.

Personeel Zaventem hervat werk

De bagagelossers en -laders op het vliegveld van Brussel hebben het werk woensdagochtend hervat. De luchthaven verwacht evengoed vertragingen en verstoring bij de afhandeling van de bagage. Annuleringen worden niet uitgesloten. Reizigers wordt geadviseerd geen ruimbagage mee te nemen.

Lichaam gedode Zweedse journaliste Kim Wall verzwaard met metaal

De gevonden romp van de gedode Zweedse journaliste Kim Wall was verzwaard met een stuk metaal, met de bedoeling het te laten zinken. Dat heeft de Deense politie woensdag laten weten tijdens een persconferentie over de zaak.

Anti-Trump betoging hard neergeslagen

Buiten komt het tot een confrontatie tussen de politie en actievoerders.

Duizenden mensen hebben in Phoenix, in de Amerikaanse staat Arizona, geprotesteerd tegen president Donald Trump. De politie moest de menigte uiteendrijven met pepperspray toen demonstranten agenten begonnen te bekogelen met stenen en flessen. De autoriteiten waren voorbereid op de ongeregeldheden en hielden uit voorzorg de oproerpolitie paraat.

Hongkong vol getroffen door tyfoon

Het openbare leven ligt deels plat in Hongkong.

De Chinese regio Hongkong is woensdag vol getroffen door tyfoon Hato. Het natuurgeweld zorgt voor omgewaaide bomen, ondergelopen straten en heeft de meeste bedrijven stilgelegd. Honderden vluchten van en naar het vliegveld zijn geschrapt. Wolkenkrabbers in de financiële wijk staan er donker en verlaten bij.

Romp blijkt inderdaad van verdwenen Zweedse journaliste Kim Wall

Het lichaam dat is gevonden in de zee bij Kopenhagen is inderdaad van de verdwenen Zweedse journaliste Kim Wall. DNA-tests op de torso hebben dat uitgewezen, aldus de politie woensdagochtend. Het lichaam werd gevonden zonder armen, benen en hoofd op een oever van het eiland Amager in de Sont.

VS voorziet mogelijk dialoog met Noord-Korea

Kim Jong-un en Donald Trump

De Verenigde Staten zijn iets positiever over een mogelijke diplomatieke oplossing voor het conflict met Noord-Korea. Dat blijkt uit de woorden van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson.

Amerikaanse marine zet admiraal aan de kant

De Amerikaanse marine zet de admiraal die het bevel voert over de Zevende Vloot uit zijn functie als reactie op twee ernstige botsingen die twee marineschepen de afgelopen maanden hadden. Dat melden de Washington Post en The Wall Street Journal.

Twee arrestaties in Marokko om 'Barcelona'

Marokko heeft twee mannen gearresteerd die verdacht worden van banden met de terroristen die vorige week aanslagen pleegden in Barcelona en Cambrils. Dat meldt de Marokkaanse staatszender 2M.

Hashtag al tien jaar trending op social media

Het is woensdag precies tien jaar geleden dat de hashtag op social media werd geïntroduceerd. Het hekje # gevolgd door een woord- of lettercombinatie schept orde op sociale media als Twitter en Instagram en geeft aan dat een bericht aansluit bij een bepaald onderwerp dat al dan niet trending is.

Kim Jong-un wil betere raketten

Kim Jong-un, de leider van Noord-Korea, heeft de fabrieken opdracht gegeven betere raketkoppen en motoren te bouwen. Dat hebben de Noord-Koreaanse staatsmedia bekendgemaakt.

Executie afgelast dankzij nieuw dna-bewijs

Marcellus Williams

De gouverneur van Missouri, Eric Greitens, heeft op het laatste moment een executie tegengehouden nadat de advocaten van de veroordeelde verdachte nieuw bewijs hadden aangedragen. De 48-jarige Marcellus Williams zou dinsdag ter dood worden gebracht wegens de moord op een vrouw tijdens een inbraak in haar huis in augustus 1998. Dankzij verbeterde dna-technologie is gebleken dat hij de dader niet is.

Hoofdaanklager Venezuela naar Brazilië

Luisa Ortega Diaz

De voormalig procureur-generaal van Venezuela Luisa Ortega is doorgereisd naar Brazilië. Dat heeft de Colombiaanse immigratiedienst dinsdag bekendgemaakt. Ortega, een verklaard tegenstander van de Venezolaanse president Nicolás Maduro, vluchtte vrijdag in gezelschap van haar man via Aruba naar Colombia. De uit haar ambt gezette hoofdaanklager verklaarde dat haar leven niet langer zeker was in Venezuela.

Verdachte terrorist aanslagen Spanje vrijgelaten

De vier nog levende terroristen uit de Spaanse terreurcel: Mohamed Houli Chemlal, Driss Oukabir, Salah El Karib en Mohamed Aallaa.

De Spaanse onderzoeksrechter heeft dinsdagavond besloten Mohamed Alla, een van de vier verdachten van de terreurdaden in Barcelona en Cambrils, voorlopig op vrije voeten te stellen. Dat heeft de rechtbank verklaard.

Berlijn: controle op Turkse verenigingen

Merkel (links) en Erdogan (rechts)

De Duitse regering wil Turkse verenigingen en moskeeën strikter gaan controleren.

Minister Eritrea bleef weg na verzoek Koenders

Minister Osman Saleh van Buitenlandse Zaken.

De Eritrese minister Osman Saleh van Buitenlandse Zaken wilde medio vorige maand naar het Eritrea Holland Festival in Rijswijk komen, maar schrapte zijn bezoek nadat het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken dat had gevraagd.

Canadees slaat beer op neus

De zwarte beer knaagt aan een deur.

Een Canadese man heeft noodgedwongen een zwarte beer tegen zijn neus geslagen omdat deze een peuter had gevolgd. Toen de peuter zijn huis betrad in het Canadese Gibsons, gelegen in de provincie Brits-Columbia betrad, volgde het dier hem. De moeder die thuis was met haar twee zonen, hoorde opeens haar zoontje schreeuwen. „Mama, kijk!”

'Topman Chevron weg'

John Watson

De topman van oliemaatschappij Chevron John Watson vertrekt. Dat meldt de Wall Street Journal. Deze maand zou Chevron het vertrek officieel bevestigen.

Noord-Korea: wij praten niet over kernarsenaal

Kim Jong-Un temidden van zijn hoogste legerofficieren.

Noord-Korea zal niet onderhandelen over zijn nucleaire wapenarsenaal. Dat hebben de autoriteiten dinsdag laten weten aan de Verenigde Staten.

Deense politie wacht op dna-onderzoek lijk

De Deense politie kent de identiteit van de vrouw wier romp maandagavond werd aangetroffen op een oever van het eiland Amager nog niet. Het wachten is op het resultaat van het dna-onderzoek dat duidelijk moet maken of het om de verdwenen Zweedse journaliste Kim Wall gaat. ,,De uitslag verwachten we op zijn vroegst woensdag'', zei politiewoordvoerder Jens Møller Jensen in een videoboodschap op Twitter.

Kettingzaagaanval na conflict met verzekeraar

Een al jaren voortslepend conflict met zijn zorgverzekeraar blijkt de reden van een aanval met een kettingzaag door een man in de Zwitserse stad Schaffhausen. Vier weken na het incident heeft zijn advocaat voor het eerst het motief van de dader genoemd.

’Lichaam doelbewust ontdaan van hoofd en ledematen’

UC3 Nautilus van Peter Madsen.

Het vrouwenlichaam dat maandag in het water bij Kopenhagen is gevonden, is doelbewust ontdaan van hoofd en ledematen.

’Sagrada Familia was doelwit terroristen’

De vier verdachten: Mohamed Houli Chemlal, Driss Oukabir, Salah El Karib en Mohamed Aallaa.

De terreurcel die vorige week toesloeg in Spanje had plannen voor veel zwaardere aanslagen met explosieven. Dat heeft één van de verdachten, Mohamed Houli Chemlal, dinsdag gezegd voor de Spaanse rechter. De beroemde basiliek Sagrada Familia was een van de doelwitten.

Fusie Bayer-Monsanto in gevaar

De beoogde overname van de Amerikaanse zadenhandelaar Monsanto door het Duitse chemieconcern Bayer stuit op bezwaren van de Europese Commissie.

Lift meisjes eindigt in zwaar ongeluk

In Oostende zijn in de nacht van maandag op dinsdag drie inzittenden zwaargewond overgebracht naar een ziekenhuis, nadat hun wagen crashte na een vlucht voor een alcoholcontrole. Onder de slachtoffers bevinden zich twee meisjes uit Leuven die even daarvoor opgepikt waren tijdens het liften. Ze hadden hun laatste tram gemist.

Protest in Arizona verwacht bij bezoek Trump

Donald Trump

Duizenden mensen hebben aangekondigd dat ze tegen Donald Trump gaan betogen als de president in de nacht van dinsdag op woensdag (Nederlandse tijd) een bezoek brengt aan Phoenix in de staat Arizona. Burgemeester Greg Stanton van Phoenix, een Democraat, heeft de Republikein Trump nog geadviseerd zijn bezoek uit te stellen, maar die voelt daar niets voor.

Lichamen gevonden in marineschip VS

Duikers hebben stoffelijke resten gevonden in een ondergelopen ruimte van de Amerikaanse torpedobootjager USS John S. McCain. De duikers waren in het door een aanvaring beschadigde schip aan het zoeken naar tien vermiste marinemensen.