Voorpagina Nieuws Privé Sport DFT Meer…
donderdag 22 augustus 2013, 14:00

Tiental grote bosbranden in Portugal

© afp
De Portugese brandweer is momenteel druk bezig met het blussen van 10 grote bosbranden. In totaal zetten meer dan 750 brandweerlieden zich in om de vuurzee te bestrijden. Dat meldden de lokale autoriteiten donderdag.

De branden woeden met name in de districten Vila Real in het noorden en Viseu in het midden van het land. In Viseu gingen een huis en een aantal loodsen in vlammen op, maar raakte niemand gewond. Enkele branden braken dinsdag of woensdag al uit en bevinden zich in moeilijk toegankelijk, bergachtig gebied. Twee blusvliegtuigen helpen bij de bestrijding van het vuur en ook Frankrijk heeft beloofd blustoestellen beschikbaar te stellen.

Bosbranden zijn 's zomers niet ongebruikelijk bij extreme droogte in Portugal. Autoriteiten vrezen echter dat enkele branden zijn aangestoken.

Deel dit artikel via:

Facebook Twitter Email
Meer artikelen in Buitenland
› Vrijgelaten militair VS mogelijk deserteur › 'Nieuwe video met Japanse gijzelaar IS' › Emoties bij herdenking bevrijding Auschwitz › Voormalig huis JFK in Londen wordt peperduur › Poetin herdenkt Auschwitz in Joods Museum › Onderzoek naar zeldzame salamander op menu › Verkiezingskas Koch-broers bijna 900 miljoen › Roemeense oud-ministers voor corruptie cel in › Economieprofessor Griekse minister Financiën › VN-troepen openen vuur tijdens betoging Mali