Voorpagina Nieuws Privé Sport DFT Meer…
donderdag 16 januari 2014, 9:45

Amerikaanse kocht duurste schilderij

© ANP
Elaine Wynn, ex-vrouw van de miljardair Steve Wynn, blijkt de eigenaar van het duurste schilderij in de wereld, een triptiek van Francis Bacon. Het kunstwerk 'Drie studies van Lucian Freud' werd in november voor 105 miljoen euro geveild bij Christie's in New York. Het was het hoogste bedrag dat ooit op een veiling voor een kunstwerk was neergeteld.

Amerikaanse media openbaarden donderdag de identiteit van de destijds anonieme koper. Wynn zou bijna 1,5 miljard euro bezitten. Het kunstwerk werd in december op basis van anonimiteit uitgeleend aan het Portland Art Museum. Het ligt voor de hand dat het uiteindelijk in het Los Angeles County Museum of Art komt te hangen. Daar zit Elaine Wynn namelijk in het bestuur.

Deel dit artikel via:

Facebook Twitter Email
Meer artikelen in Buitenland
› Hulp voor dierentuin Gaza › Bruidsschat: een iPhone 6 › Amerikanen gaan weer mensen lanceren › Miljard nodig voor bestrijding ebola › Duizenden vluchten van Golanhoogten › Zelfmoord met behulp van krokodillen › Rusland wil extra militairen naar Krim sturen › Alex Salmond heeft Schots referendum al naar zijn hand gezet › Scheiding kost Berlusconi 36 miljoen minder › Overvallers van aartsbisschop krijgen spijt
Gerelateerde artikelen:
› En dit is het duurste schilderij