Voorpagina Nieuws Privé Sport DFT Meer…
donderdag 16 januari 2014, 9:45

Amerikaanse kocht duurste schilderij

© ANP
Elaine Wynn, ex-vrouw van de miljardair Steve Wynn, blijkt de eigenaar van het duurste schilderij in de wereld, een triptiek van Francis Bacon. Het kunstwerk 'Drie studies van Lucian Freud' werd in november voor 105 miljoen euro geveild bij Christie's in New York. Het was het hoogste bedrag dat ooit op een veiling voor een kunstwerk was neergeteld.

Amerikaanse media openbaarden donderdag de identiteit van de destijds anonieme koper. Wynn zou bijna 1,5 miljard euro bezitten. Het kunstwerk werd in december op basis van anonimiteit uitgeleend aan het Portland Art Museum. Het ligt voor de hand dat het uiteindelijk in het Los Angeles County Museum of Art komt te hangen. Daar zit Elaine Wynn namelijk in het bestuur.

Deel dit artikel via:

Facebook Twitter Email
Meer artikelen in Buitenland
› Honderden slachtoffers gasexplosies Taiwan › Wapenstilstand Gazastrook ingegaan › VS heeft nieuwe ambassadeur in Rusland › Bokshandschoenen Ali leveren tonnen op › Israëlische militairen gedood bij Gazastrook › Ter dood veroordeelde Sudanese in VS › 'VS en Israël niet aan tafel met Hamas' › Akkoord over tijdelijk bestand Gaza › Straat in Taiwan opgeblazen door gaslek › Giraffe onthoofd door viaduct
Gerelateerde artikelen:
› En dit is het duurste schilderij