Voorpagina Nieuws Privé Sport DFT Meer…
donderdag 16 januari 2014, 9:45

Amerikaanse kocht duurste schilderij

© ANP
Elaine Wynn, ex-vrouw van de miljardair Steve Wynn, blijkt de eigenaar van het duurste schilderij in de wereld, een triptiek van Francis Bacon. Het kunstwerk 'Drie studies van Lucian Freud' werd in november voor 105 miljoen euro geveild bij Christie's in New York. Het was het hoogste bedrag dat ooit op een veiling voor een kunstwerk was neergeteld.

Amerikaanse media openbaarden donderdag de identiteit van de destijds anonieme koper. Wynn zou bijna 1,5 miljard euro bezitten. Het kunstwerk werd in december op basis van anonimiteit uitgeleend aan het Portland Art Museum. Het ligt voor de hand dat het uiteindelijk in het Los Angeles County Museum of Art komt te hangen. Daar zit Elaine Wynn namelijk in het bestuur.

Deel dit artikel via:

Facebook Twitter Email
Meer artikelen in Buitenland
› Australiërs kibbelen over boerka in parlement › Moscovici: begrotingsregels gelden voor allen › Weer zware gevechten om vliegveld Donetsk › Deadline voor bestuurder Hong Kong loopt af › Gezochte drugsbaron in Mexico opgepakt › 'Vliegende huisvrouw' overleden › Verkenning Belgische F-16's boven Irak › Paus ontvangt overlevenden Lampedusa › Zeker 10 doden bij explosie fabriek Bulgarije › VS waarschuwen Israël om nederzettingen
Gerelateerde artikelen:
› En dit is het duurste schilderij