zondag 19 maart 2017, 10:10

Vader dader Orly weer vrij

De vader van de man die zaterdag op de luchthaven van Parijs een militair aanviel, is weer vrijgelaten. Een broer en een neef van de aanvaller Ziyed B. (39) zitten nog vast.

B. pakte een automatisch wapen af van een vrouwelijke militair. Hij zette de loop tegen haar hoord en riep dat hij wilde sterven voor Allah. Twee andere militairen schoten de man dood.

Hij is een bekende van de politie, met een omvangrijk strafblad. Dat zijn familieleden werden opgepakt is een standaardprocedure. Zijn neef zat kort voor de aanval nog met hem in een bar op de luchthaven Orly.

Volgens de vader bad zijn zoon nooit en gebruikte hij drugs en alcohol. Voordat B. naar Orly toog, schoot hij bij een verkeerscontrole in het noorden van de regio Parijs op agenten. Volgens de vader heeft hij toen naar huis gebeld met een verward verhaal over rotzooi met gendarmes.

In 2015 is onderzoek gedaan naar de radicalisering van B., maar dat heeft volgens Franse media niks opgeleverd. In het onderzoek naar zijn aanval op Orly wordt er rekening mee gehouden dat hij onder de invloed van drugs of alcohol verkeerde. De lijkschouwing zou dat kunnen uitwijzen.

Meer artikelen in Buitenland

‘Arrestaties bij Spaanse grens’
49 minuten geleden
Spaanse koning bezoekt slachtoffers aanslag
1 uur geleden
Loos alarm op treinstation van Nîmes
1 uur geleden
Toeterende taxi’s raken Barcelonezen in het hart
4 uur geleden
Turkije laat Duitse schrijver oppakken
5 uur geleden
’Het festival duurt zo gewoon wat langer’
5 uur geleden
Minstens 23 doden bij treinongeval India
6 uur geleden
Verwarring over Julian
7 uur geleden
Giga rivierkreeft beschermd
7 uur geleden
Vier verdachten vast om steekpartij Turku
8 uur geleden