zondag 19 maart 2017, 10:10

Vader dader Orly weer vrij

De vader van de man die zaterdag op de luchthaven van Parijs een militair aanviel, is weer vrijgelaten. Een broer en een neef van de aanvaller Ziyed B. (39) zitten nog vast.

B. pakte een automatisch wapen af van een vrouwelijke militair. Hij zette de loop tegen haar hoord en riep dat hij wilde sterven voor Allah. Twee andere militairen schoten de man dood.

Hij is een bekende van de politie, met een omvangrijk strafblad. Dat zijn familieleden werden opgepakt is een standaardprocedure. Zijn neef zat kort voor de aanval nog met hem in een bar op de luchthaven Orly.

Volgens de vader bad zijn zoon nooit en gebruikte hij drugs en alcohol. Voordat B. naar Orly toog, schoot hij bij een verkeerscontrole in het noorden van de regio Parijs op agenten. Volgens de vader heeft hij toen naar huis gebeld met een verward verhaal over rotzooi met gendarmes.

In 2015 is onderzoek gedaan naar de radicalisering van B., maar dat heeft volgens Franse media niks opgeleverd. In het onderzoek naar zijn aanval op Orly wordt er rekening mee gehouden dat hij onder de invloed van drugs of alcohol verkeerde. De lijkschouwing zou dat kunnen uitwijzen.

Meer artikelen in Buitenland

Rusland ruimt kernafval Koude Oorlog op
5 minuten geleden
Ook na ’Raqqa’ Amerikaanse wapens naar YPG
18 minuten geleden
Zorgen om Brits vliegdekschip met Windows XP
28 minuten geleden
Belgische politie doet inval in gemeentehuis
47 minuten geleden
Ruim 40 doden bij bombardement coalitie VS
57 minuten geleden
Rusland verwerpt dreigement VS aan Syrië
1 uur geleden
Noord-Korea vergelijkt Trump met Hitler
1 uur geleden
Imago VS lijdt onder Trump
2 uur geleden
Autobom doodt Oekraïense officier in Kiev
3 uur geleden
Merkel niet langer tegen homohuwelijk
3 uur geleden