maandag 20 maart 2017, 21:37

Vliegtuig crasht op brandweerwagen

© Bull Maliik / Facebook

Een passagiersvliegtuig is maandag na de landing op het vliegveld van de Zuid-Soedanese plaats Wau in de brand gevlogen toen het tegen een brandweerwagen opreed. Alle 44 inzittenden konden van boord worden gehaald. Zeker vier passagiers zijn gewond geraakt.

Het vliegtuig van de luchtvaartmaatschappij South Supreme Airlines kwam uit de Zuid-Soedanese hoofdstad Juba. Door gebrek aan infrastructuur en oorlog is verkeer over land uiterst moeilijk in Zuid-Soedan.

Door slecht weer zou het vliegtuig na landing tegen een brandweerwagen zijn gereden, aldus een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij. ,,Het toestel was veilig geland maar door het slechte weer week het vliegtuig van zijn lijn en reed het in op een brandweerwagen en vloog het in brand", zei de woordvoerder. ,,Vier mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling, onder wie een lid van het bemanningsteam."

Lokale media berichtten eerder dat niemand het ongeluk had overleefd maar dit werd al snel tegengesproken door hulpverleners ter plekke die meldden dat er alleen gewonden waren.

#WAU: Photos of Burned Out South Supreme Airlines Plane Which Crashed in Wau Today. #SSudan #SouthSudan pic.twitter.com/LHk27r9v6m— The National Courier (@Nation_Courier) 20 maart 2017
#WAU: Tail Of Crashed South Supreme Airlines Plane. #SouthSudan #SSudan pic.twitter.com/eA2mC6BEvU— The National Courier (@Nation_Courier) 20 maart 2017

Meer artikelen in Buitenland

Meer NAVO-troepen naar Afghanistan
3 minuten geleden
Gevangenis wordt ontruimd om vliegtuigbom
12 minuten geleden
Erdogan wil Turkse Duitsers toespreken
1 uur geleden
Gorilla uit zijn dak in bad
1 uur geleden
Zwangere YouTube-ster (19) schiet vriendje dood voor camera
1 uur geleden
Vlaams verbod op onverdoofd slachten in 2019
3 uur geleden
Auto rijdt in op presidentieel paleis Temer
4 uur geleden
Kardinaal Pell verdacht van seksueel misbruik
4 uur geleden
FBI ondervraagt medewerkers Kaspersky
10 uur geleden
Celstraffen en megaboetes voor mensensmokkel
11 uur geleden