maandag 20 maart 2017, 16:24

Leger verdrijft rebellen uit Damascus

© AP

Het Syrische leger heeft maandag gemeld dat het rebellen heeft verdreven uit buitenwijken in het noordoosten van Damascus. Maar de opstandelingen reageerden spoedig daarna met de informatie dat ze er ondanks zware aanvallen nog zitten.

Terwijl rebellen en regering elkaar onregelmatig aan de onderhandelingstafel ontmoeten, moet president Assad toezien hoe zijn tegenstanders tot in de hoofdstad gewapend actief zijn. Om de rebellen daar te verdrijven werd de afgelopen dagen letterlijk zwaar geschut ingezet. Bovendien verschenen gevechtsvliegtuigen boven de stad die volgens het Syrian Observatorium for Human Rights wel vijfhonderd vluchten uitvoerden.

In de districten Jobar en al-Qaboun vonden aanzienlijke vernielingen plaats door het gebruik van mortieren. Over het verlies van mensenlevens werd aan beide zijden niets meegedeeld.

President Assad is inmiddels anderhalf jaar doende om met hulp van Russen, Iraniërs en sjiitische milities de rebellen te verdrijven. Hoewel de laatste tijd successen zijn geboekt, weten de rebellen op verscheidene plekken stand te houden.

Meer artikelen in Buitenland

Tegenstanders Brexit de straat op in Londen
9 minuten geleden
Veertig politieagenten gedood in Congo
1 uur geleden
Visser overleeft 56 dagen in gammel bootje op zee
2 uur geleden
UKIP verliest enige Kamerlid
4 uur geleden
Meeste verdachten aanslag Londen vrijgelaten
6 uur geleden
27 EU-leiders bekrachtigen hun eenheid
6 uur geleden
Doden door luchtaanval op gevangenis in Syrië
9 uur geleden
Demonstraties in Rome bij verjaardag EU
9 uur geleden
Rellen in anarchistenwijk Athene
9 uur geleden
VS starten onderzoek burgerslachtoffers Mosul
11 uur geleden