maandag 20 maart 2017, 16:24

Leger verdrijft rebellen uit Damascus

© AP

Het Syrische leger heeft maandag gemeld dat het rebellen heeft verdreven uit buitenwijken in het noordoosten van Damascus. Maar de opstandelingen reageerden spoedig daarna met de informatie dat ze er ondanks zware aanvallen nog zitten.

Terwijl rebellen en regering elkaar onregelmatig aan de onderhandelingstafel ontmoeten, moet president Assad toezien hoe zijn tegenstanders tot in de hoofdstad gewapend actief zijn. Om de rebellen daar te verdrijven werd de afgelopen dagen letterlijk zwaar geschut ingezet. Bovendien verschenen gevechtsvliegtuigen boven de stad die volgens het Syrian Observatorium for Human Rights wel vijfhonderd vluchten uitvoerden.

In de districten Jobar en al-Qaboun vonden aanzienlijke vernielingen plaats door het gebruik van mortieren. Over het verlies van mensenlevens werd aan beide zijden niets meegedeeld.

President Assad is inmiddels anderhalf jaar doende om met hulp van Russen, Iraniërs en sjiitische milities de rebellen te verdrijven. Hoewel de laatste tijd successen zijn geboekt, weten de rebellen op verscheidene plekken stand te houden.

Meer artikelen in Buitenland

Koelkastfabrikant brand Londen doet oproep
18 minuten geleden
Brave gevangenen in België om de week thuis
43 minuten geleden
Oekraïne krijgt borg voor songfestival niet
50 minuten geleden
Arabische landen willen sluiting al-Jazeera
1 uur geleden
Londen onderzoekt dood door schuld bij brand
1 uur geleden
Dood Warmbier is ’mysterie’ voor Noord-Korea
2 uur geleden
Arabische prinsessen ontlopen celstraf België
2 uur geleden
Dode bij nieuwe protesten in Venezuela
5 uur geleden
Bezoek jihadistische sites strafbaar maken
7 uur geleden
Amerikaanse diplomaat verdacht van spionage
7 uur geleden