maandag 20 maart 2017, 16:24

Leger verdrijft rebellen uit Damascus

© AP

Het Syrische leger heeft maandag gemeld dat het rebellen heeft verdreven uit buitenwijken in het noordoosten van Damascus. Maar de opstandelingen reageerden spoedig daarna met de informatie dat ze er ondanks zware aanvallen nog zitten.

Terwijl rebellen en regering elkaar onregelmatig aan de onderhandelingstafel ontmoeten, moet president Assad toezien hoe zijn tegenstanders tot in de hoofdstad gewapend actief zijn. Om de rebellen daar te verdrijven werd de afgelopen dagen letterlijk zwaar geschut ingezet. Bovendien verschenen gevechtsvliegtuigen boven de stad die volgens het Syrian Observatorium for Human Rights wel vijfhonderd vluchten uitvoerden.

In de districten Jobar en al-Qaboun vonden aanzienlijke vernielingen plaats door het gebruik van mortieren. Over het verlies van mensenlevens werd aan beide zijden niets meegedeeld.

President Assad is inmiddels anderhalf jaar doende om met hulp van Russen, Iraniërs en sjiitische milities de rebellen te verdrijven. Hoewel de laatste tijd successen zijn geboekt, weten de rebellen op verscheidene plekken stand te houden.

Meer artikelen in Buitenland

Vliegtuig stort neer in Cuba
4 minuten geleden
Militair VS sneuvelt in Mosul
1 uur geleden
Hoogwater Oost-Europa kost levens
1 uur geleden
Duitsland vreest aanslagen azc’s
2 uur geleden
Zalando opent winkels in steden
2 uur geleden
Miljoenenblauwtje baas advertentiereus WPP
2 uur geleden
Weer grote ontslaggolf Turkije
3 uur geleden
Italiaanse vrouw wil ’bestelde baby’ toch niet
4 uur geleden
BMW: Nog jaren dieselauto's
4 uur geleden
Tusk wil eind mei overleg met Erdogan
4 uur geleden