maandag 20 maart 2017, 16:24

Leger verdrijft rebellen uit Damascus

© AP

Het Syrische leger heeft maandag gemeld dat het rebellen heeft verdreven uit buitenwijken in het noordoosten van Damascus. Maar de opstandelingen reageerden spoedig daarna met de informatie dat ze er ondanks zware aanvallen nog zitten.

Terwijl rebellen en regering elkaar onregelmatig aan de onderhandelingstafel ontmoeten, moet president Assad toezien hoe zijn tegenstanders tot in de hoofdstad gewapend actief zijn. Om de rebellen daar te verdrijven werd de afgelopen dagen letterlijk zwaar geschut ingezet. Bovendien verschenen gevechtsvliegtuigen boven de stad die volgens het Syrian Observatorium for Human Rights wel vijfhonderd vluchten uitvoerden.

In de districten Jobar en al-Qaboun vonden aanzienlijke vernielingen plaats door het gebruik van mortieren. Over het verlies van mensenlevens werd aan beide zijden niets meegedeeld.

President Assad is inmiddels anderhalf jaar doende om met hulp van Russen, Iraniërs en sjiitische milities de rebellen te verdrijven. Hoewel de laatste tijd successen zijn geboekt, weten de rebellen op verscheidene plekken stand te houden.

Meer artikelen in Buitenland

Winst Chinees Tencent verrast
1 uur geleden
Spotify verwijdert muziek ’racistische bands’
1 uur geleden
Militaire spanning China en VS
1 uur geleden
37 doden bij oproer gevangenis Venezuela
2 uur geleden
Bulgarije: meer bewaking bij Turkse grens
3 uur geleden
’Broodje poep’ op strand Barcelona
11 uur geleden
Grace Mugabe vraagt immuniteit in Zuid-Afrika
12 uur geleden
Bende opent vuur in ziekenhuis Guatemala
13 uur geleden
Lichaamsdelen in vuilnisbakken Rome
13 uur geleden
Herdenkingsdienst voor doodgereden vrouw
14 uur geleden