maandag 20 maart 2017, 21:08

Bombrieven IMF onderschept

Het kantoor van het IMF in Parijs.. © EPA

Griekse veiligheidsexperts hebben maandag in Athene acht bombrieven ontdekt en onschadelijk gemaakt. Het is nog onduidelijk wie de afzender is van de brieven. Kringen rond het ministerie van Defensie stellen dat de brieven bestemd waren voor verschillende personen en instanties buiten Griekenland.

De bombrieven zijn van dezelfde type die eerder bij het Duitse ministerie van Financiën en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Parijs belandden. De brieven worden verder onderzocht door de Griekse politie.

Bij het IMF in Parijs raakte donderdag een medewerkster gewond toen ze een bombrief opende. De bombrief was gericht aan de Europese vertegenwoordiger van het IMF, Jeffrey Franks. Een dag eerder onderschepte de postkamer van het Duitse ministerie van Financiën in Berlijn een brief met springstof en een ontstekingsmechanisme erin die was gericht aan minister Wolfgang Schäuble.

Een linkse autonome groep in Griekenland, de 'Samenzwering van Vuurcellen', eiste de verantwoordelijkheid voor de bombrief in Duitsland op. De autonomen verklaarden zich solidair met veroordeelde leden van hun organisatie en gelijkgezinde groepen in Griekse gevangenissen. De autonomen hebben nog niet gezegd of ze ook de afzender waren van de brief in Parijs, maar aangenomen wordt dat zij ook achter die bombrief zaten. Of de ontdekte brieven in Griekenland ook afkomstig zijn van de groep wordt onderzocht.

Meer artikelen in Buitenland

Londen laat brandgevaarlijke flats ontruimen
7 uur geleden
Aanval op Grote Moskee in Mekka verijdeld
7 uur geleden
Saudische prins trekt miljoenen uit voor Jemen
9 uur geleden
Drugszaak in VS ongeldig door blunder jurist
10 uur geleden
Vijf mensen geëlektrocuteerd in zwembad Turkije
11 uur geleden
Familie Michael Brown krijgt 1,3 miljoen
11 uur geleden
Berlusconi prijst ’charmante’ Melania Trump
11 uur geleden
Turkije wil Darwin uit schoolboeken schrappen
12 uur geleden
Tientallen doden door aanslagen in Pakistan
12 uur geleden
Al-Jazeera wijst eis tot sluiting af
13 uur geleden