vrijdag 21 april 2017, 12:07

UNICEF: Miljoenen kinderen Congo in gevaar

© AFP

Miljoenen kinderen lopen gevaar door de gewelddadige crisis in de Congolese regio Kasaï. Naar schatting 1,5 miljoen kinderen hebben nu al ernstig te lijden. Als de situatie niet snel verbetert, kunnen alle 6 miljoen kinderen in het gebied getroffen worden. Dat zegt UNICEF, de VN-organisatie die zich inzet voor kinderen, na een veldbezoek.

,,Kinderen in Kasaï maken verschrikkelijke dingen mee'', zei Tajudeen Oyewale, directeur van UNICEF in de Democratische Republiek Congo. Honderden kinderen zijn gewond geraakt en duizenden gescheiden van hun familie. Er zijn berichten over opsluiting, verkrachting en zelfs executies van kinderen. ,,Dit mag niet doorgaan.''

Het geweld in het straatarme Kasaï brak vorig jaar uit nadat een traditionele leider was gedood in gevechten met veiligheidstroepen. Door het geweld zijn gezondheidszorg en onderwijs in ongerede geraakt. UNICEF geeft zoveel mogelijk noodhulp en probeert waar mogelijk gezondheidszorg, voedsel, water en sanitaire voorzieningen te leveren en onderwijs weer op te zetten.

Meer artikelen in Buitenland

Rusland wil sancties tegen EU verlengen
1 uur geleden
Duitsland verbiedt toespraak Erdogan rond G20
1 uur geleden
Leger Irak neemt IS-moskee in Mosul in
3 uur geleden
VS specificeren 'bonafide relatie'
3 uur geleden
Meer NAVO-troepen naar Afghanistan
3 uur geleden
Gevangenis wordt ontruimd om vliegtuigbom
3 uur geleden
Erdogan wil Turkse Duitsers toespreken
4 uur geleden
Gorilla uit zijn dak in bad
4 uur geleden
Zwangere YouTube-ster (19) schiet vriendje dood voor camera
5 uur geleden
Vlaams verbod op onverdoofd slachten in 2019
6 uur geleden