Psst!

De Telegraaf krijgt een nieuwe website

Bekijk 'm hier! Misschien later
vrijdag 21 april 2017, 13:44

Australische show: ’doorbraak Maddie’

Een Australisch tv-programma claimt baanbrekende kennis over de verdwijning van het Britse meisje Madeleine McCann te hebben. Channel 7 zal het nieuws dit weekeinde bekend maken, stellen programmamakers op Twitter.

Of het om een publiciteitstunt gaat, is niet duidelijk. Wel zouden de Australiërs hun vermeende kennis weigeren te delen met de Britse politie, die nog altijd op zoek is naar het meisje. Wat er precies gemeld gaat worden, is nog volstrekt onduidelijk, maar een aankondiging van het programma wekt de indruk dat het meisje nog in leven zou zijn.

Het is binnenkort tien jaar geleden dat Madeleine McCan verdween uit het vakantiehuisje van haar ouders, in het Portugese Praia da Luz. Ze zou volgende maand veertien jaar zijn geworden. Het onderzoek naar de vermissing leidde onder meer tot 1338 verklaringen en het verzamelen van 1027 bewijsstukken maar bracht geen uitkomst over de toedracht van de verdwijning.

Aandacht

Weinig zaken kregen zo veel aandacht als die van Madeleine. Ze werd over de hele wereld gezien en de aanwijzingen over haar verblijfplaats waren talloos. Maar niets leidde tot een ontknoping. Het tipgeld, onder meer samengebracht door zakenmensen en kranten, is opgelopen tot bijna 4 miljoen euro.

Kate en Gerry McCann streden jarenlang om de zaak onder de aandacht te houden. Zelf waren ze aanvankelijk ook verdachten, maar er was volgens de rechtbank te weinig bewijs tegen hen. Politiechef Amaral denkt dat Maddie in het appartement om het leven is gekomen en dat de ouders de verdwijning in scéne hebben gezet.

 

 

Meer artikelen in Buitenland

Actie EU tegen voedselfraude na eierschandaal
25 minuten geleden
Russen bouwen brug voor troepen Assad
33 minuten geleden
Turkse hongerstaakster naar ziekenhuis
1 uur geleden
Petry stapt helemaal uit AfD
1 uur geleden
Man smokkelt kilo goud in rectum
1 uur geleden
Naaktfoto’s voor beltegoed
1 uur geleden
Brussel: geen inferieur voedsel in Oost-Europa
2 uur geleden
Chinese kookt met kantoorartikelen
2 uur geleden
’Kurt Cobain’ muurschildering portretteert David Spade
2 uur geleden
China sluit Tibet voor bezoekers
4 uur geleden