maandag 17 juli 2017, 9:18

Familie dood na vloedgolf canyon

De negen mensen die zondag om het leven kwamen bij een plotselinge vloedgolf in een Amerikaanse canyon, behoren tot één familie uit de stad Phoenix. Dat melden Amerikaanse media. Eén persoon wordt nog vermist.

De familie vierde een verjaardag op de oevers en in het water van de East Verder River in Arizona toen het noodlot toesloeg. Een muur van water, het gevolg van een wolkbreuk enkele kilometers verderop, sleurde de familieleden mee.

Volgens nabestaanden waren er op het moment van de vloedgolf veertien familieleden bijeen voor het feest. De slachtoffers zijn tussen de 2 en 60 jaar oud. Onder de doden zijn vijf kinderen. Volgens een nabestaande werd één van de omgekomen kinderen in de nacht gevonden door zoekende nabestaanden. De hulpverleners hadden toen de zoekactie gestaakt.

Een hulpverlener zegt in de Arizona Republic dat de vloedgolf zo’n twee meter hoog en 12 meter breed was. Het watergeweld sleurde als mee op z’n weg door de smalle kloof.

De sheriff van Gila County kreeg zaterdagmiddag een noodoproep en organiseerde een reddingsoperatie. Vier lichamen konden nog dezelfde avond worden geborgen. Zondagmiddag vonden de hulpverleners nog drie omgekomen slachtoffers. Vier kampeerders werden levend aangetroffen in de buurt van de rampplek.

Het nationale weerinstituut heeft een overstromingsalarm afgekondigd tot maandagavond voor bijna heel Arizona.

Meer artikelen in Buitenland

Adobe stopt in 2020 met Flash
24 minuten geleden
Irak bespreekt overname Russische tanks
32 minuten geleden
Zaadkwaliteit westerse man zakt in
56 minuten geleden
Palestijnen tegen nieuwe obstakels Tempelberg
1 uur geleden
Woensdag beslissing over baby Charlie
1 uur geleden
Rivalen Libië sluiten wapenstilstand
1 uur geleden
EU blijft de Turkse boot afhouden
2 uur geleden
Oekraïne ontkent sabotage verkiezingscampagne
2 uur geleden
Marineschip VS lost waarschuwingsschoten
3 uur geleden
Ex-campagnechef Trump getuigt voor Senaat
3 uur geleden