Psst!

De Telegraaf krijgt een nieuwe website

Bekijk 'm hier! Misschien later
maandag 17 juli 2017, 14:37

Politie rukt flink uit voor jongens met neppistool

© Still video Bournemouth Echo

Gewapende agenten, een helikopter en een politiehond rukten uit, na een melding van ’twee mannen, mogelijk in bezit van vuurwapens’. Wisten zij veel dat het uiteindelijk ging om twee jongens van 6 en 8 jaar oud, die op straat aan het spelen waren met een speelgoedpistool.

Dat de politie langskwam in het Britse plaatsje Bournemouth, was voor Claire Hutchinson een verrassing. Haar zoon Kasim Ashraf was met een buurjongen buiten aan het spelen met zijn speelgoedwapen - dat gebroken is en geen geluid maakt - en opeens zag ze een politieheli. „We dachten dat er iets gebeurd was. En ineens stonden er politieauto’s op de stoep en sprongen er agenten uit met geweren. Totdat ze er al snel achterkwamen dat het ging om spelende kinderen”, zegt ze tegen Bournemouth Echo.

„Een van de agenten was heel aardig tegen Kasim, hij beantwoordde heel veel vragen van hem.”, aldus Claire. Kasim heeft nu een droom voor later: „Ik wil politieagent worden. Toen de politie kwam met allemaal geweren enzo was dat heel cool. Zie lieten mij hun helm en masker zien en wat ze gebruiken om een deur in te beuken.”

Het kost de National Police Air Service ruim 800 pond per uur (ruim 900 euro) om een politieheli erop uit te sturen. De politie van Dorset bekijkt goedkopere alternatieve voor dit soort gevallen, zoals het gebruik van een drone.

Meer artikelen in Buitenland

Tienduizenden gevlucht op Bali
3 minuten geleden
Veel Duitsers hebben al gestemd
12 minuten geleden
Thaise douane onderschept lading hoorns
48 minuten geleden
Weer aardbeving in Mexico
1 uur geleden
Bosbranden teisteren Griekenland
3 uur geleden
Aanslag op Deens NAVO-konvooi in Kabul
4 uur geleden
President Duterte wil dochter als opvolger
4 uur geleden
Oostenrijkse tiener (14) steekt vader dood
4 uur geleden
Drie Nederlandse doden bij Duits ongeluk met spookrijder
5 uur geleden
Nieuwe Rubens ontdekt in Schotland
7 uur geleden