Psst!

De Telegraaf krijgt een nieuwe website

Bekijk 'm hier! Misschien later
maandag 17 juli 2017, 17:59

Nep-agenten teisteren toeristen op Route du Soleil

Nepagenten die nietsvermoedende toeristen overvallen langs de Franse Route du Soleil. De politie in het land waarschuwt voor deze praktijken van overvallers, die vooral toeslaan op de wegen naar het zuiden. De afgelopen weken werden toeristen overvallen op snelwegen aan de Côte d’Azur en de Languedoc-Roussillon en langs de A13 tussen Parijs en Normandië.

De overvallers doen zich voor als agenten in burger die in auto’s met zwaailichten toeristen aan de kant zetten onder het mom van een doorzoeking. Als de mannen bezig zijn met hun ’onderzoek’ worden allerlei waardevolle spullen geroofd.

„Ze rijden rond in een auto zonder politielogo. Als ze een prooi zien, ze zijn voornamelijk gefocust op buitenlandse toeristen, plakken ze een zwaailicht op de auto en gaan achter het voertuig aan”, zegt politiechef Alain Archaimbault in de Franse krant Le Figaro. „Wanneer het voertuig op de vluchtstrook stopt, buigen de zogenaamde agenten zich met een zaklamp in het gezicht van de chauffeur om onopgermerkt de auto te scannen op kostbare voorwerpen. Zodra ze de buit in handen hebben, slaan ze op de vlucht.”

Volgens Archaimbault zijn de nep-politiemensen gemakkelijk te herkennen, omdat Franse agenten altijd met een embleem op de auto rondrijden en een uniform dragen. Ook zal een politieman je nooit vragen om te stoppen op de vluchtstrook. „Veel te gevaarlijk”, aldus de politiechef die mensen adviseert door te rijden en de politie te bellen als ze nattigheid voelen.

Meer artikelen in Buitenland

5-Sterrenbeweging kiest jeugdige leider
9 minuten geleden
Noord-Korea: Trump laat ons geen andere keus
34 minuten geleden
Mandaat Turkse troepeninzet Irak verlengd
1 uur geleden
Tienduizenden betogen tegen Franse arbeidswet
1 uur geleden
Trump stuurt bommenwerpers langs kust Noord-Korea
1 uur geleden
’VW mag kosten Dieselgate fiscaal aftrekken’
2 uur geleden
Catalaanse politie onder Spaans bevel
3 uur geleden
Syrische milities veroveren gasveld op IS
5 uur geleden
Mexico opnieuw getroffen door een aardbeving
5 uur geleden
'Beving Noord-Korea was natuurlijk fenomeen'
3 uur geleden