Psst!

De Telegraaf krijgt een nieuwe website

Bekijk 'm hier! Misschien later
woensdag 13 september 2017, 21:05

Benefiet opbrengsten opgelopen tot 44 miljoen

De benefietavond voor de slachtoffers van orkaan Harvey en Irma die gisteravond werd gehouden in de Verenigde Staten heeft inmiddels al meer dan 44 miljoen dollar (37 miljoen euro) opgeleverd. Dat meldt ABC News. Aan Hand in Hand-actie werkte een grote groep Hollywoordsterren mee.

Tijdens de een uur durende televisie-uitzending, gepresenteerd door Jamie Foxx, werd 14 miljoen dollar opgehaald. In de uren daarna steeg het bedrag door donaties via de telefoon en online tot 44 miljoen.

In de speciale televisie-uitzending kwam een reeks aan celebs voorbij, waaronder George Clooney, Justin Bieber, Beyoncé, Leonardo DiCaprio en Hilary Duff. Een aantal van hen liet zich tijdens een korte speech kritisch uit over klimaatverandering en de opwarming van de aarde.

Opwarming van de aarde

„Iedereen die gelooft dat de aarde niet aan het opwarmen is, moet wel blind zijn... of niet erg slim”, zei Stevie Wonder, die tijdens de show Lean On Me van Bill Withers vertolke.

Daarnaast waren er onder meer optredens van Usher en Blake Shelton. Zij speelden het nummer Stand By Me. Despacito-ster Luis Fonsi zong samen met singer-songwriter Tori Kelly het nummer Hallelujah van Leonard Cohens.

De organisatie van de inzamelingsactie, die werd gehouden in Los Angeles, New York en Nashville, was in handen van Scooter Braun, de manager van Ariana Grande en Justin Bieber. Hij was ook de drijvende kracht achter het One Love Manchester-benefietconcert na de aanslag na afloop van een concert van Ariana in mei.

Meer artikelen in Buitenland

Spanning over toekomst Iran-deal loopt op
18 minuten geleden
Materiële schade in Mexico-Stad is groot
29 minuten geleden
Negen olifanten geëlektrocuteerd
35 minuten geleden
Maria raast met oog over Puerto Rico
2 uur geleden
’Zes partijen halen Duitse verkiezingen’
2 uur geleden
VN-ambassadeur VS: we willen geen oorlog
2 uur geleden
’Spanje heft autonomie Catalonië op’
3 uur geleden
Kremlin blij met steun voor nepopvolger Poetin
3 uur geleden
Bundesliga in ban van 'masturberende speler'
3 uur geleden
Demonstraties in Barcelona: ’We vrezen dictatuur’
5 uur geleden