AEX flink lager het weekend in

William Skultety, Senior Fixed Income Sales bij AFS, luidde de gong op de Amsterdamse beurs. De AFS Fixed Income afdeling is in de afgelopen jaren sterk gegroeid. De gongceremonie benadrukt de prominente rol van AFS Fixed Income die investment ideeën en market liquidity verschaft.

’Koper Duitse auto betaalde te veel’

Weer topman na ruzie weg bij Telecom Italia

Telecom Italia ziet waarschijnlijk voor de tweede keer in nog geen anderhalf jaar een topman met herrie opstappen. Maandag zal er onderhandeld worden over een passende vertrekregeling voor de huidige bestuursvoorzitter Flavio Cattaneo, heeft het telecombedrijf vrijdag laten weten. 

Column

Ongelijkheid is goed voor kunst

Jaap van Duijn

In de Rembrandt-zaal van de National Gallery in Londen hangen naast elkaar twee grote portretten, van Jacob Trip en zijn echtgenote Margaretha de Geer. De families Trip en De Geer behoorden in de Gouden Eeuw tot de allerrijkste. Zij hadden hun fortuin verdiend met de fabricage van en handel in wapens en profiteerden als weinig anderen van de vele oorlogen die in de 17de eeuw woedden.

Gemalto opnieuw negatiever

Digitaal beveiliger Gemalto heeft zijn financiële verwachtingen verder teruggeschroefd. Bij de Payment-divisie en op de SIM-markt gaat alles namelijk minder dan voorzien. Vanwege die verslechterde vooruitzichten moet het beursgenoteerde bedrijf ook een flinke afschrijving op goodwill doen.

Kleine vermogensbeheerder heeft ook z’n voordelen

„Wij zijn een klein familiebedrijf. Als een klant belt, weten wij gelijk wie die persoon is”, zegt eigenaar William van der Maas van vermogensbeheerder IVV in Maassluis. Samen met zijn vrouw Miranda, dochter Julie en jeugdvriend Floris Koster beheert Van der Maas de beleggingen van 290 klanten.

Philips zet voet op Afrikaanse bodem

Jasper Westerink (Philips Afrika) bij de opening van het Community Life Center in Dandu (Kenia).

Of het nou lampen, televisies of radio’s waren, in Nederland zullen weinig mensen zonder Philips-producten zijn opgegroeid. In Afrika begint de naamsbekendheid pas net op gang te komen nu het bedrijf zijn naam aan zorginstellingen verbindt.

Bank of America kiest Dublin

Bank of America gaat zijn EU-hoofdkwartier in verband met de brexit verplaatsen van Londen naar het Ierse Dublin, waar het concern nu ook al een vestiging heeft. Dat betekent dat ook deze grote Amerikaanse bank niet voor Amsterdam kiest als nieuwe Europese uitvalsbasis.

’Hypotheekberekening 55-plusser klopt online niet’

Websites van hypotheekverstrekkers zitten er bij de berekening van de maximale hypotheek voor 55-plussers vaak tot wel tienduizenden euro’s naast.

6 tips voor het kiezen van een vermogensbeheerder

Zoek goed uit of een vermogensbeheerder bij je past.

Vermogensbeheerders zijn er in vele soorten en maten. Voor veel mensen is het dan ook lastig om een financieel expert te kiezen die hun vermogen structureel kan laten groeien. Er zijn echter tips om de keuze te vergemakkelijken.

Erasmus onderzoekt banden met bedrijven

Een onafhankelijke commissie gaat de afspraken onderzoeken tussen de Rotterdam School of Management (RSM) van de Erasmus Universiteit en het bedrijfsleven. Het college van bestuur heeft hiertoe opdracht gegeven naar aanleiding van een rapport over mogelijke samenwerking tussen RSM en de fossiele brandstofindustrie.

Euro stijgt verder

Beleggers hebben steeds meer vertrouwen in de euro. De munt is vrijdag naar het hoogste punt in twee jaar tijd gestegen. Maar een te sterke euro betekent kopzorgen voor de ECB.

Volg De Financiële Telegraaf op WhatsApp

De Financiële Telegraaf zit nu ook op WhatsApp! Een paar keer per dag sturen we je het meest besproken nieuws van dat moment. Wil je je aanmelden voor onze gratis WhatsApp-dienst?

Aantal vervalste eurobiljetten stabiel

In Nederland zijn in de eerste helft van dit jaar 24.500 vervalste eurobiljetten onderschept, ongeveer net zoveel als in de eerste helft van 2016.

DFT-poll: Air France en KLM moeten scheiden

Air France en KLM kunnen het beste uit elkaar gaan. Dit meent het leeuwendeel van de bezoekers van DFT, afgaande op een peiling waarop ruim elfhonderd maal gestemd is.

Alibaba maakt vrienden in Afrika

CEO Jack Ma zoekt investerings-mogelijkheden in Kenia

Fors minder winst voor GE

Het Amerikaanse industriële conglomeraat General Electric (GE) heeft het tweede kwartaal van het jaar afgesloten met een winst van 2,4 miljard dollar. Dat betekende een daling van 45 procent ten opzichte van een jaar eerder. Ook de omzet viel fors lager uit.

Noord-Holland en Den Haag uit huizencrisis

Den Haag is als laatste van de ’grote vier’ uit de huizencrisis.

De provincie Noord-Holland is als eerste de crisisdip in de huizenprijzen te boven. Ook in Den Haag, als laatste van de vier grote steden, zijn woningen weer duurder dan eind 2008, blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Kadaster hebben gepubliceerd.

ACM doet inval bij PostNL

PostNL heeft invallen gehad van de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Dat blijkt uit een vonnis dat deze week is uitgesproken in een kort geding bij de rechtbank Den Haag.

Forse omzetgroei broker DeGiro

Directeur Gijs Nagel van De Giro.

Online broker DeGiro heeft zijn omzet over het eerste halfjaar met bijna 60% verhoogd tot rond zeven miljoen transacties en €19,3 miljoen omzet afgezet tegen 2016.

Koersval Philips Lighting na tegenvallend kwartaal

De beurskoers van Philips Lighting ging vrijdag bij opening hard onderuit, in reactie op het tegenvallende kwartaalbericht. De groei in ledverlichting was niet sterk genoeg om de voortdurende krimp van de verkopen van conventionele verlichtingsproducten te compenseren.

Fiscus drukt winst fietsenproducent Accell

Fietsenproducent Accell Group heeft in de eerste helft van het jaar fors minder winst gemaakt. Het moederbedrijf van onder meer Sparta, Batavus en Koga had te maken met extra kosten voor de nieuwe strategie en een eenmalige belastingtegenvaller in Noord-Amerika.

'Bedrijven hebben handjes nodig’

Bedrijven staan te springen om mensen die met hun handen werken.

Na negen magere jaren draait de Nederlandse arbeidsmarkt weer op volle toeren. Het aantal mensen dat een WW-uitkering moest aanvragen, is het tweede kwartaal van dit jaar gedaald tot onder de 85.000. Het is voor het eerst sinds 2008 – het begin van de crisis – dat dit cijfer zo laag ligt.

Groei Luxemerk Hermès fletser

Het Franse luxemerk Hermès, vooral bekend om zijn exclusieve en dure handtasjes, heeft de verkopen afgelopen kwartaal minder hard zien oplopen dan in de voorgaande periode. Met name in eigen land, in Azië en in Amerika viel het groeitempo wat terug.

Ontvang elke ochtend de DFT nieuwsbrief

Bent u veel onderweg of heeft u weinig tijd voor een blik op het financiële nieuws? Ontvang dan elke ochtend rond 10:00 uur de actuele DFT nieuwsbrief in uw mailbox.

Forse besparing Pharming

Pharming heeft een overbruggingskrediet van $100 miljoen omgezet in een permanente leningsovereenkomst. Dat heeft het biotechbedrijf vrijdagochtend bekend gemaakt.

Miljardenbeleggingen van VS naar EU

Beurshandelaren: toch niet zo rationeel als ze meestal denken te zijn.

Grote beleggingsfondsen verplaatsen hun kapitaal van de Verenigde Staten naar Europa. Vooral de overwinning van president Macron bij de Franse verkiezingen geeft hen vertrouwen dat de eurozone meer rendement biedt.

Interview Anko van der Werff

’Luchtvaart is visitekaartje’

Anko van der Werff

Aeromexico moet door de inspanningen van de Nederlander Anko van der Werff stevig aan gaan groeien. Straks gaan de 200 toestellen van de vliegmaatschappij over de muur die de Amerikaanse president Trump wil bouwen.Waarom werkt u niet meer voor KLM?

Download hier de gratis DFT-koersenapp voor Android en iPhone

Al het beursnieuws en actuele koersen zijn continu te volgen via deze nieuwe gratis smartphone-app van DFT.  Download hier de apps.