Lunch valt rauw op maag belegger

Hoge Raad: flitsen door fiscus fout

ING-personeel ontslagen via e-mail

In Nederland heeft ING ongeveer 700 medewerkers.

Zeventig medewerkers van drie Franse ING-filialen hebben via de mail moeten vernemen dat ze hun baan kwijt zijn.

Goudprijs verwerkt Trump-malaise

De goudprijs vervolgde vrijdag de weg bescheiden omhoog en kwam terecht op het hoogste niveau sinds november van vorig jaar.

Scheringa vreesde machtspositie Lavide

Dirk Scheringa

Oud-bankier Dirk Scheringa vreesde dat hij de zeggenschap over zijn eigen bedrijf CS Factoring zou kwijtraken na een omgekeerde overname door de lege beurshuls Lavide. Dat zei hij vrijdag tegen persbureau ANP. Donderdagavond werd bekend dat de deal is afgeketst.

Omstreden bonussen Schiphol blijven

Luchthaven Schiphol kan door blijven gaan met het verstrekken van marketingbonussen.

Jaarverlies bedraagt €309 miljoen

Fugro ziet nog geen herstel

Het onderzoeksschip Fugro Equator zocht met speciale apparatuur de Indische Oceaan af naar de verdwenen MH370.

Bodemonderzoeker Fugro verwacht dat in de eerste helft van dit jaar de marktomstandigheden in de offshore-olie- en -gassector nog verder zullen verslechteren. Als gevolg van de lastige marktomstandigheden zal de omzet volgens Fugro in de eerste zes maanden van dit jaar aanzienlijk dalen, hoewel minder ernstig dan vorig jaar, met aanhoudende margedruk.

Volg LIVE Financiële Verkiezingsdebat

Financiële kopstukken geven visie over toekomst BV Nederland

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart organiseert DFT op 28 februari Het Financiële Verkiezingsdebat. Volg het debat live online en hoor alles over de financiële thema’s die spelen bij de aankomende verkiezingen.

Wereldhandel neemt licht toe

De wereldhandel is in december met 0,5 procent gegroeid ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde het Centraal Planbureau (CPB) vrijdag op basis van zijn eigen wereldhandelsmonitor.

’AEX op weg naar 700 punten’

Royce Tostrams

Het is meer dan twintig jaar geleden dat Royce Tostrams zo’n sterke technische conditie op de aandelenbeurzen zag. In combinatie met signalen die op een sterk aantrekkende economie wijzen, is groot optimisme voor de AEX volgens hem gerechtvaardigd. Nederlands bekendste technisch analist acht het waarschijnlijk dat de index over een paar jaar een top boven 700 punten neerzet.

Nieuwe schoonmaak-cao: 3,75% loongroei

Werkgevers en vakbonden hebben vanochtend een tweejarig akkoord bereikt over een nieuwe cao voor de schoonmaaksector.

'PostNL houdt omzet stabiel'

PostNL heeft naar verwachting in 2016 een stabiele omzet behaald, zoals het postbedrijf zelf al had aangegeven. Volgens een consensus van analistenramingen opgesteld door Bloomberg zal de omzet uitkomen op ruim 3,4 miljard euro, net als in 2015.

Winstdoelstelling op haar na gehaald

Brunel: Herstel Energie in tweede helft 2017

In Duitsland heeft Brunel de wind nog in de zeilen.

De kwakkelende Energie-divisie van Brunel heeft nog een moeilijk eerste halfjaar voor de boeg. Pas in de tweede helft van 2017 zal de omzet stabiliseren en komt er mogelijk zelfs groei, voorspelt de detacheerder in een toelichting op de jaarcijfers. De organisatie blijft in Nederland en Duitsland, twee andere belangrijke divisies, wel het hele jaar groeien.

Maker 'goedkoopste smartphone' opgepakt

De directeur van Ringing Bells, de Indiase onderneming die beweerde de goedkoopste smartphone ter wereld te maken, is gearresteerd op beschuldigingen van fraude.

Private bank ABN casht aandelen

Ben Steinebach

ABN Amro MeesPierson stapt met beleggingen deels uit aandelen. De bank voor vermogende particulieren halveert zijn overwogen positie in aandelen.

Negende verliesjaar op rij voor RBS

Royal Bank of Scotland (RBS) is in 2016 voor het negende jaar op rij in de rode cijfers beland. De Britse bank had te kampen met hoge juridische kosten en herstructureringslasten. RBS wil de kosten de komende jaren fors verlagen om weer winstgevend te worden.

Topmannen Samsung stappen op

Twee topmannen van industrieconglomeraat Samsung hebben aangekondigd terug te treden om zo verantwoordelijkheid te nemen in het schandaal rond de Zuid-Koreaanse president Park Geun-hye.

Meer winst voor IAG

Luchtvaartgroep IAG, het moederbedrijf van British Airways, Iberia, Vueling en Aer Lingus, heeft de winst afgelopen jaar verder opgevoerd. Dit ondanks aanhoudende druk op de ticketprijzen, die resulteerde in een lichte daling van de opbrengsten. Dat blijkt uit de vrijdag gepubliceerde jaarcijfers.

Bling-bling-feestje op vliegveld van Parijs

Vliegveld Charles de Gaulle nabij Parijs

Luchthavenexploitant Aeroports de Paris geeft een luxe fuif om buitenlandse toeristen te paaien. Het feestje moet big spenders die Frankrijk sinds de aanslagen onveilig vinden, terughalen, maar bezorgt de beveiliging hoofdbrekens.

’Aan Fokker-dna bestaat altijd behoefte’

Na het faillissement van vliegtuigbouwer Fokker in 1996 raakten zo’n 5000 mensen hun baan kwijt. Wat er daarna is gebeurd met deze werknemers is onduidelijk. De Universiteit van Maastricht heeft eind vorig eeuw een onderzoek gedaan om te achterhalen waar de medewerkers aan de slag zijn gegaan, maar meer dan een poging is het niet geweest.

PostNL sluit sorteercentrum Almelo

PostNL sluit eind mei het sorteercentrum in Almelo. Dan wordt het werk overgeheveld naar het centrum in Deventer, meldt Tubantia.

MountainShield aan boord bij VNC

Geert Schaaij, topman van VNC

Investeerder MountainShield Capital Funds heeft voor 1,2 miljoen euro aan verplicht converteerbare obligaties van de Verenigde Nederlandse Compagnie (VNC) gekocht. Dat maakte het aan de Amsterdamse beurs genoteerde VNC vrijdag bekend.

Google-zuster beschuldigt Uber van diefstal

Waymo, een zusteronderneming van Google die werkt aan de zelfrijdende auto, heeft donderdag een rechtszaak aangespannen tegen taxidienst Uber over diefstal van bedrijfsgegevens. Het Amerikaanse bedrijf beschuldigt concurrent Uber daarnaast van het schenden van patenten en van oneerlijke concurrentie.

Financieel topman GrandVision verkoopt aandelen

Financieel bestuurder Paulo Jorge de Castro Fernandes van GrandVision heeft ruim 138.000 aandelen van het moederbedrijf van optiekketens als Pearle verkocht. Dat bleek vrijdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Ergernis over voortrekken van corporaties

Onvrede erfpacht groeit met de dag

Erfpacht blijft een heikel punt in de stad.

Woningcorporaties betalen veel minder erfpacht dan particuliere eigenaren. Zelfs als particulieren hun woningen gebruiken voor huurders.

Ontvang elke ochtend de DFT nieuwsbrief

Bent u veel onderweg of heeft u weinig tijd voor een blik op het financiële nieuws? Ontvang dan elke ochtend rond 10:00 uur de actuele DFT nieuwsbrief in uw mailbox.

Griekse claim van 100 miljoen voor Heineken

Winkel op Griekse eiland Kos toont ’macht’ van Heineken in Griekenland.

Heineken heeft een schadeclaim van ten minste €100 miljoen ontvangen van een Griekse bierbrouwer. De Grieken zeggen schade te hebben geleden omdat Heineken misbruik heeft gemaakt van zijn machtspositie in Griekenland.

Omzet autosector groeit ook in 2016

De Nederlandse auto- en motorsector heeft vorig jaar meer omzet behaald, ondanks dat er fors minder nieuwe auto's zijn verkocht. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag.

Chemiereus BASF verwacht weer groei in 2017

Het Duitse chemieconcern BASF put vertrouwen uit een sterk laatste kwartaal van 2016, waarin de omzet en winst weer toenamen. In de eerste drie kwartalen was nog sprake van een daling, grotendeels als gevolg van een ruil van bezittingen met het Russische staatsgasbedrijf Gazprom.

Forse omzetgroei Galapagos

Topman Onno van de Stolpe

Biotechnologiebedrijf Galapagos heeft vorig jaar een omzet van €151,6 miljoen gerealiseerd, tweeënhalf maal meer dan een jaar eerder. Dit is vooral te danken aan een fors toename van de succesbetalingen van de Amerikaanse partner Gilead.

DNB waarschuwt over pinautomaten buiten EU

Banken moeten uitkijken met welke exploitanten van pinautomaten zij buiten Europa in zee gaan. Daarvoor waarschuwde De Nederlandsche Bank (DNB) donderdag. De toezichthouder heeft signalen ontvangen dat er partijen zijn in landen als Suriname of Colombia die de apparaten gebruiken voor het witwassen van drugsgeld.

Claimemissie UniCredit geslaagd

Het plan van UniCredit om zo'n 13 miljard euro aan kapitaal op te halen met de uitgifte van nieuwe aandelen, is geslaagd. De Italiaanse bank meldde donderdag dat investeerders al voor 99,8 procent van de stukken hebben ingetekend.

Beursgang bedrijf Scheringa gaat niet door

De voorgenomen beursgang van CS Factoring, het bedrijf van voormalig DSB-eigenaar Dirk Scheringa, gaat niet door. Scheringa zou via een omgekeerde overname van lege beurshuls Lavide naar de beurs gaan. Maar beide partijen hebben besloten daar toch van af te zien, zo meldde Lavide donderdag.

Download hier de gratis DFT-koersenapp voor Android en iPhone

Al het beursnieuws en actuele koersen zijn continu te volgen via deze nieuwe gratis smartphone-app van DFT.  Download hier de apps.

PSA heeft grootse plannen met Opel

Opel Insignia Exclusive

PSA Peugeot Citroën is van plan stevig te gaan saneren bij Opel, dat het probeert los te weken bij het Amerikaanse General Motors (GM). Dat heeft topman Carlos Tavares donderdag gezegd bij de presentatie van de jaarcijfers van het Franse autoconcern.