KPN helpt AEX aan kleine winst

Nederlandse banken kwetsbaar bij crisis

Hoe doet uw bank het in de Europese stresstest?

ABN Amro staat in de top tien van sterkste dalers bij een stresstest.

De Europese Bankenautoriteit EBA heeft vrijdagavond laat de resultaten bekendgemaakt van de meest recente stresstest. Bekijk hier de prestaties per bank.

Monte dei Paschi dichtbij redding

De Italiaanse bank Monte dei Paschi heeft zijn positie als zwakste Europese bank vrijdag onderstreept met een miserabele uitkomst bij de Europese stresstest. Bij een zware crisis zou de bank zijn hele kapitaalbuffer zien verdampen, maakte de Europese bankentoezichthouder EBA vrijdagavond bekend.

Deutsche Bank wijst op betere score

Deutsche Bank heeft in de onlangs uitgevoerde Europese stresstest een beter resultaat gescoord dan twee jaar geleden. Dat concludeerde de grootste bank van Duitsland vrijdag na de publicatie van de resultaten van de test door bankentoezichthouder EBA.

Column Jaap van Duijn: Toerisme

De tragiek van mooie, pittoreske, ongerepte plekjes is dat ze ophouden mooie, pittoreske en ongerepte plekjes te zijn zodra ze door de toeristenindustrie zijn ontdekt. Al heel wat schoons is door het massatoerisme voor eeuwig verloren gegaan.

KLM met hele personeel in conflict

Luchtvaartmaatschappij KLM koerst af op een groot conflict af met de vliegers. KLM zegt vrijdag in een brief aan de vliegers geen geld te hebben voor bijstorting van extra pensioenpremies. Deze indexatie is eigenlijk verplicht op grond van de huidige regeling. Dit jaar zal dat gaat om een bedrag van €600 miljoen, aldus de brief. "KLM kan zich het risico van forse extra premiebetalingen aan het eind van het jaar niet permitteren”, staat in de brief.

Vrouwelijke geldwolf Wall Street geliefd

Na 'Wall Street' met Michael Douglas en 'Wolf of Wall Street' met Leonardo di Caprio eisen vrouwelijk handelaren terrein op. De nieuwe film 'Equity' toont dat vrouwelijke handelaren zeker zo meedogenloos zijn. ,,Verfrissend", beoordelen filmcritici.

'Europese banken gebruiken trucs'

Andrew Fastow

Grote Europese banken maken gebruik van financiële trucs om aan te tonen dat zij er beter voorstaan dan in werkelijkheid het geval is. Dat zegt voormalig Enron-topman Andrew Fastow in een interview met De Financiële Telegraaf.  

Winkels Mitra maken doorstart

De zelfstandige slijterijen van het onlangs failliet verklaarde Mitra maken een doorstart. De keten wordt door drankengroothandel De Monnik overgenomen, in samenwerking met de ondernemers die de winkels uitbaten.

DFT AVOND: Proost op de lokale brouwer

VRIJDAG 20:00 UUR - DFT Avond met in deze editie onder meer: Recordaantal kleine brouwerijen veroveren hart van bierliefhebber. Verder: Beleggen in woningen hele klus.

Fox Sports op zwart

FOX heeft niet in strijd met de wet gehandeld met zijn eisen aan enkele telecomaanbieders. Dat oordeelde de rechtbank in Utrecht vanmiddag. Voor honderdduizenden abonnees van Fox Sports breekt vlak voor het nieuwe voetbalseizoen een week van onzekerheid aan.

SABMiller steunt bod $100 miljard

Het bestuur van SABMiller heeft zich vrijdag formeel achter het verhoogde overnamebod van AB InBev geschaard. Erg enthousiast was de Brits-Zuid-Afrikaanse brouwer daarover echter niet. Het sprak in een verklaring van ,,een moeilijke beslissing" omdat het bod van 45 dollar per aandeel wat laag was.

'Fusie Ziggo en Vodafone krijgt groen licht'

De fusie tussen Ziggo en Vodafone Nederland wordt op korte termijn goedgekeurd door toezichthouders van de Europese Commissie. Dat stelde persbureau Reuters vrijdagavond op basis van ingewijden.

Groei economie VS valt tegen

Na de behoedzame start in de eerste maanden van het jaar is de Amerikaanse economie over het tweede kwartaal iets meer op stoom gekomen. Economen hielden vooraf echter rekening met een veel sterke toename.

SBM grijpt mis in Brazilië

De Nederlandse olieservicebedrijven SBM Offshore en Bluewater lijken achter het net te vissen bij de twee omvangrijke miljarden-opdrachten die de Braziliaanse staatsoliemaatschappij Petrobras dit jaar te vergeven heeft.

Consumentenvertrouwen VS daalt

Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is in juli gedaald. Dat blijkt uit een definitief cijfer dat de Universiteit van Michigan vrijdag heeft gepubliceerd.

Winst ExxonMobil duikelt omlaag

Het Amerikaanse olie- en gasconcern ExxonMobil heeft in het tweede kwartaal zijn nettowinst met 59 procent zien kelderen tot 1,7 miljard dollar. De lage olieprijs zorgde voor aanhoudend moeilijke marktomstandigheden. Dat maakte het grootste onafhankelijke oliebedrijf ter wereld vrijdag bekend.

Aantal stakers Air France groeit

De stakingsbereidheid bij het cabinepersoneel van Air France lijkt toe te nemen. Had voor vrijdag 37 procent zich aangemeld als staker, voor zaterdag is dat al 42 procent. De gevolgen voor het vluchtschema zijn niet veel groter dan de afgelopen dagen, meldde de luchtvaartmaatschappij.

China zet licht op groen voor fusie bierreuzen AB InBev en SABMiller

's Werelds grootste bierbrouwer AB InBev heeft goedkeuring gekregen van het Chinese ministerie van handel om branchegenoot SABMiller in te lijven.

Big data-hulp Heineken naar beurs

Big data-bedrijf Talend, dat Heineken en Philips wereldwijd ondersteunt met cloudnetwerken, gaat naar de beurs tegen een introductiekoers van $18. Die is hoger dan eerder ingeschat.

Familie Mao stapt in veilinghuis Sotheby's

Chinese invloed in vermaard veilinghuis Sotheby's groeit.

Via de Chinese levensverzekeraar Taikang Life heeft een familielid van de Chinese dictator Mao Zedong een belang van 13,5% genomen in het Britse veilinghuis Sotheby's.

Economische groei EU zwakt af

De economie van de eurolanden is in het tweede kwartaal van dit jaar minder sterk gegroeid dan in de drie maanden daarvoor. Dat meldde Europees statistiekbureau Eurostat vrijdag op basis van een eerste schatting.

Gok AB InBev op Bremain pakt verkeerd uit

AB InBev verloor in het tweede kwartaal maar liefst $1,8 miljard door het afdekken van het valutarisico in verband met de geplande overname van Anheuser-Busch. Of om het minder positief te benaderen, de gok op een Bremain pakte voor de Belgische bierbrouwer verkeerd uit.

Daimler trekt €1 miljard uit voor bouw nieuwe fabriek in Hongarije

De Duitse automobielfabrikant Daimler gaat de komende jaren fors uitbreiden in Hongarije met een investering van circa €1 miljard voor de bouw van een tweede fabriek.

Arcelor profiteert van verbeterde staalmarkt

ArcelorMittal profiteerde in het tweede kwartaal van verbeterde prijzen op de wereldwijde staalmarkten. Het aan de beurs in Amsterdam genoteerde concern slaagde erin om de omzet op te voeren ten opzichte van een kwartaal eerder. Daarbij werd ook weer nettowinst gemaakt.

Ontvang elke ochtend de DFT nieuwsbrief

Bent u veel onderweg of heeft u weinig tijd voor een blik op het financiële nieuws? Ontvang dan elke ochtend rond 10:00 uur de actuele DFT nieuwsbrief in uw mailbox.

Grootste deuk vertrouwen Britten sinds 1990

Het vertrouwen van de Britse consumenten is de afgelopen maand, na de brexit, gedaald met een index van -12 in vergelijking met -1 in juni. Dat blijkt uit marktonderzoek van de Duitse firma GfK. De daling is de grootste sinds de rellen in maart 1990, na de invoering van de poll tax, die het einde van de regering Thatcher inluidde.

Lage rente maakt koop recreatiewoning populairder dan ooit

Vakantie in spaarvarken

Nederlanders, Duitsers en Belgen duiken massaal op vakantiehuisjes aan de Noord-Hollandse kust, Zeeland en de Veluwe. Vooral spaarders investeren in een recreatiewoning, als alternatief voor de lage rente.

Winst Barclays een derde lager

De Britse bank Barclays heeft het afgelopen kwartaal een forse winstdaling voor de kiezen gekregen, maar slaagde er toch in de verwachtingen van analisten te overtreffen. Die hadden op een slechter resultaat gerekend.

Wolters Kluwer boekt opnieuw groei

Wolters Kluwer heeft winst en omzet in het eerste halfjaar verder weten te verbeteren. De informatieleverancier deed goede zaken in Europa en compenseerde daarmee lastigere marktomstandigheden in andere delen van de wereld.

AB InBev slijt minder maar wel duurder bier

's Werelds grootste bierbrouwer Anheuser-Busch InBev heeft in het tweede kwartaal minder, maar wel duurder bier aan de man gebracht. Dat blijkt uit de vrijdag gepubliceerde kwartaalcijfers van het in Brussel gevestigde concern.

TMG onder druk door advertentiemarkt

Uitgever TMG blijft last houden van een sterk krimpende markt voor advertenties. Het bedrijfsresultaat in de eerste helft van dit jaar halveerde en ook voor de tweede helft van 2016 is een daling voorzien.

Winst UBS opnieuw omlaag

De Zwitserse bank UBS heeft zijn winst in het afgelopen kwartaal opnieuw zien dalen. De vermogensbeheer- en investeringsdivisies behaalden minder inkomsten, zo meldt de bank vrijdag in zijn kwartaalrapport.

Download hier de gratis DFT-koersenapp voor Android en iPhone

Al het beursnieuws en actuele koersen zijn ook continu te volgen via de gratis smartphone-app van DFT. Download hier de apps.