Stortvloed cijfers op komst

AT&T neemt Time Warner over

Miljard uitgegeven aan aardbevingsschade

Er is 1,1 miljard euro uitgegeven aan schadeherstel, versteviging, preventie en onderzoek in het gebied in Groningen waar aardbevingen plaatsvinden. Dat staat in een rapport van de Nationaal Coördinator Groningen.

Duizenden demonstreren tegen handelsverdragen

Een demonstratie tegen de handelsverdragen TTIP en CETA heeft zaterdag zo'n 8000 mensen op de been gebracht in Amsterdam. Dat meldde de organisatie naar eigen zeggen na overleg met de politie. De manifestatie is een initiatief van onder meer de Consumentenbond, de FNV, Greenpeace, Milieudefensie en consumentenorganisatie foodwatch.

Voorstanders van vrijhandel moeten in de aanval

Willem Vermeend en Rick van der Ploeg

In veel westerse industrielanden, waaronder Nederland, zien we bij burgers een groeiende ontevredenheid over hun baankansen, inkomenspositie en de toegenomen ongelijkheid in de samenleving. Handelsverdragen, een vrij verkeer van bedrijven en werknemers en de inzet van innovatieve technologie kunnen niet als boosdoeners worden aangewezen, ze bevorderen juist de welvaart en werkgelegenheid.

’Fusie tussen Nordea en ABN Amro had prachtige bank opgeleverd’

Bjorn Wahlroos, de voorzitter van Nordea Bank, baalt ervan dat de Nederlandse staat de beoogde fusie met ABN Amro onlangs blokkeerde. Er had een prachtige bank kunnen ontstaan, zo liet hij zich in een interview met de Finse radiozender YLE ontvallen.

Scheiding van Elon Musk is bijna rond

Elon Musk en zijn ex-vrouw Talulah Riley zijn het eens geworden over de voorwaarden van hun scheiding.

Zonder verlof geen huis

Verlof opnemen is een keiharde voorwaarde om een reële kans te maken op een nieuwe woning in de Randstad. Wie niet direct bezichtigt en een bod uitbrengt, vist achter het net.

Walen en EU praten verder over CETA

De Waalse premier Magnette; stellig tegen CETA.

De Europese Unie en de Waalse regering gaan de komende dagen met elkaar onderhandelen over de haalbaarheid van het sluiten van het vrijhandelsverdrag tussen de EU en Canada (CETA). Daarover zijn de Waalse premier Paul Magnette (PS) en voorzitter Martin Schulz van het Europees Parlement het eens geworden.

VEB begint onderzoek naar duur en ontbrekend advies

Kosten beleggen zijn mistig

Vlakke dag op de beurs, grondstoffen bieden lichtpuntje.

Vermogensbeheer was vroeger alleen voor de rijken. Online fondsen laten beleggers nu al vanaf €10 instappen. Maar de kosten verschillen enorm en beleggers krijgen niet het beloofde advies. Tijd voor onderzoek, vindt beleggersclub VEB.

Amsterdam wil van aandeel in RAI af

Amsterdam maakt haast met het afstoten van haar aandeel van 25 procent in het congrescentrum RAI. Dat heeft de woordvoerder van verantwoordelijk wethouder Kajsa Ollongren (Deelnemingen) zaterdag gezegd na een artikel in Het Parool.

Plicht ziekenhuizen op losse schroeven

Medisch Spectrum Twente.

Ziekenhuizen doen de deur dicht voor patiënten, omdat ze ook buiten het budget vergoed willen worden voor werk. Maar het is ook deel van het onderhandelingsspel met zorgverzekeraars.

'AT&T wil Time Warner voor $86 miljard kopen'

Scène uit de film Legend of Tarzan van Warner Bros, een onderdeel van Time Warner.

Het Amerikaanse telecombedrijf AT&T brengt waarschijnlijk binnenkort een bod van ongeveer $86 miljard op Time Warner uit. Dit meldden Amerikaanse media.

Bod op deel prooi Randstad

In de slag om Monster heeft de rebellerende aandeelhouder MediaNews Group nu zelf een bod op de vacaturesite uitgebracht.

Excuses personeelsbaas ING aan personeel

Hein Knaapen

De personeelsdirecteur van ING Groep, Hein Knaapen, heeft zich verontschuldigd bij werknemers van de bank die zich gekwetst voelen door uitspraken van hem in het Financieele Dagblad (FD). Over het interview van de hr-baas was bij het Belgische personeel veel ophef ontstaan.

Staatssecretaris gaat koeien opkopen

Martijn van Dam

In de strijd tegen het mestoverschot in de melksector wil staatssecretaris Martijn van Dam (Landbouw) koeien opkopen. Daarmee wil hij bereiken dat Nederland weer aan afspraken met de Europese Unie voldoet.

Cabinepersoneel KLM gaat harder actie voeren

Cabinepersoneel van KLM gaat vanaf maandag korte werkonderbrekingen houden voorafgaand aan iedere vlucht. Volgens vakbond FNV zullen actievoerende medewerkers tussen 5.00 uur 's ochtends tot 23.00 uur 's avonds bij elke vlucht tien minuten het werk neerleggen. Ze eisen dat KLM niet gaat snijden in de bemanning aan boord.

S&P verhoogt prognose Frankrijk

Standard & Poor's (S&P) heeft de verwachting voor de AA-kredietrating van Frankrijk verhoogd van negatief naar stabiel. Dat maakte de firma vrijdag bekend.

'BAM trekt zich terug uit Qatar'

Bouwbedrijf Koninklijke BAM trekt zich terug uit de bouwprojecten voor het WK voetbal in Qatar in 2022.

Column Jaap van Duijn:

Discrepantie economische groei

Om de paar maanden moet het IMF zijn groeiramingen naar beneden aanpassen en steeds als dit gebeurt, roept Christine Lagarde, de baas van het IMF, dat landen meer moeten doen om de economische groei te bevorderen. Mario Draghi van de ECB roept keer op keer hetzelfde. Groei moet.

'Bod op NXP $110 per aandeel'

Chipmaker Qualcomm biedt $110 per aandeel voor het Nederlandse NXP, dat vrijdag rond $101 per stuk waard was.

ANALYSE: One company, one airline

Paleisrevolutie bij Air France KLM

Hoe lang blijft KLM nog als zelfstandig

Centralisatie lijkt onvermijdelijk bij luchtvaartmaatschappij Air France KLM. Vrijdag werd bekend dat topman Frédéric Gagey van Air France, de zustermaatschappij van KLM, moet vertrekken.

Netflix onbereikbaar door cyberaanval

Twee cyberaanvallen op het belangrijke internetbedrijf Dyn hebben vrijdag in de Verenigde Staten voor flinke digitale overlast gezorgd. In eerste instantie waren Twitter, Spotify en Netflix het doelwit. Even later werden ook Amazon, CNN, Reddit, de New York Times, PayPal, SoundCloud en Etsy bestookt met data. De populaire sites waren onbereikbaar voor veel internetters.

GE verlaagt verwachting voor 2016

Het Amerikaanse industriële conglomeraat General Electric (GE) denkt over heel 2016 een lagere omzet in de boeken te zullen zetten dan eerder voorzien. Het bedrijf worstelt met de trage economische groei die de vraag naar zijn producten geen goed doet.

Rijkste Belg neemt wijk naar Zwitserland

Alexander van Damme, de grootste individuele aandeelhouder van biergigant AB Inbev, is verhuisd naar een landgoed dicht bij het Zwitserse Geneve, zo meldt de Belgische krant De Tijd.

Kabinet: hulp Borssele onder voorwaarden

Het kabinet is bereid te helpen om de problemen met de noodlijdende kerncentrale in Borssele op te lossen. Energiebedrijf DELTA, dat mede-eigenaar is van de centrale, moet dan wel het netwerkbedrijf Enduris en zijn aandeel in waterbedrijf Evides verkopen aan een nieuw op te richten Zeeuws nutsbedrijf.

Ontvang elke ochtend de DFT nieuwsbrief

Bent u veel onderweg of heeft u weinig tijd voor een blik op het financiële nieuws? Ontvang dan elke ochtend rond 10:00 uur de actuele DFT nieuwsbrief in uw mailbox.

Containervervoer Antwerpen verder in de lift

De haven van Antwerpen

De haven van Antwerpen blijft goede zaken doen. Tijdens de eerste negen maanden van dit jaar werd bijna 162 miljoen ton goederen verwerkt, een stijging van 3,3 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, zo meldt het havenbedrijf vrijdag.

'Kotsslot' nekt fietsendieven

Weer een dure fiets gestolen. Om ziek van te worden, moeten twee ondernemers uit San Francisco gedacht hebben. Het duo kroop aan de ontwerptafel om met een slot op de proppen te komen waar fietsendieven misselijk van worden.

Vier maanden werk, $120 mln verdiend

Zakenbank Morgan Stanley verdient in vier maanden tijd $120 miljoen. De bank begeleidt een van de grootste bedrijfsovernames, die van zadenveredelaar Monsanto door het Duitse Bayer.

Rabo: geen lening voor melkveeboer

Rabobank heeft direct een stop op leningen aan melkveehouders gezet. Er moet eerst duidelijkheid komen over hoeveel mest Nederlandse boeren mogen verwerken. 

Opmars Monte dei Paschi duurt voort

De opmars van de Italiaanse bank Monte dei Paschi di Siena op de beurs van Milaan duurt voort. De noodlijdende financiële instelling zag zijn beurswaarde vrijdag met meer 10 procent stijgen. Inclusief de koerswinst van vrijdag steeg het aandeel afgelopen week met meer dan 50 procent.

'Heineken is weer beter'

Heineken is niet langer de ,,zieke broeder" van de Europese drankproducenten. In zeven jaar tijd is de brouwer hersteld en verworden tot een ,,Quality Compounder". Dat schrijven analisten van Bernstein vrijdag in een rapport over Heineken. Daarbij verhoogden ze het beleggingsadvies naar 'outperform' van 'marketperform'.

Download hier de gratis DFT-koersenapp voor Android en iPhone

Al het beursnieuws en actuele koersen zijn continu te volgen via deze nieuwe gratis smartphone-app van DFT.  Download hier de apps.