Val olie drukt AEX, Philips wint

Tijdens de Week van het Regionale Ondernemerschap opent de Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland (NOM) de handel op de Amsterdamse beurs met een gongslag door Siem Jansen, directeur van de NOM.

Europese banken winnen terrein

Vooruitzichten computermaker HP vallen tegen

De vooruitzichten van HP Inc vallen tegen. De maker van computers en printers kampt met een moeilijke markt voor zijn producten, zo bleek bij de bekendmaking van de resultaten over het afgelopen kwartaal.

DFT AVOND: Taksrace in buurlanden

WOENSDAG 20.00 UUR - DFT Avond met in deze editie onder meer: DFT AVOND: Taksrace in buurlanden, ASR-dak nog heel ondanks hagelbui en 'Yellen zal op haar woorden letten'.

Nedsense ,,neutraal'' over bod Value8

Nedsense stelt zich neutraal op ten aanzien van het overnamebod van Value8 op alle uitstaande aandelen die het nog niet bezit. Dat laat de lege beurshuls woensdag weten.

Geneba bouwt winst uit

Geneba heeft zijn winst in de eerste helft van het jaar flink zien groeien. Dat maakte de vastgoedbelegger, die zich vooral richt op logistieke en industriële vastgoedobjecten in Duitsland en Nederland, woensdag bekend.

Stevige orders kranenbouwer Huisman

Kranen van Huisman op het platform Aeolus van Van Oord.

De Schiedamse kranenbouwer Huisman mag voor €300 miljoen aan kranen gaan bouwen voor een vijftal klanten.

Britse hotelbaas gaat weg

De topman van de Britse hotelketen Millennium & Copthorne Hotels, Aloysius Lee, die sinds februari 2015 aan het roer stond, zal vanaf begin volgend jaar het stokje al weer gaan overdragen.

Voorwaardelijke straf Zwitserse klokkenluider

Voormalig Julius Bär-medewerker Rudolf Elmer is door een Zwitserse rechter veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 14 maanden, met een proeftijd van 3 jaar.

Berlijn in trek bij Brits bankpersoneel

De keuze van het Verenigd Koninkrijk om uit de Europese Unie te gaan stappen, heeft vooral de animo van Britse werknemers actief in de financiële wereld aangewakkerd om in Berlijn aan te slag te gaan.

Luxe horloges naar Britten dankzij Brexit

Zwitserse horlogemakers van de duurdere soort doen goede zaken dankzij het Brexit-referendum. De val het Britse pond leidt tot een sterke vraag naar luxemodellen.

Nieuwe ceo voor Stork

Technisch dienstverlener Stork krijgt een nieuwe ceo in de persoon van Taco de Haan. De Haan is opvolger van Arnold Steenbakker die per 1 januari vertrekt.

FNV: geen vertraging door actie KLM'ers

Passagiers hebben woensdag nagenoeg niets gemerkt van de nieuwe stiptheidsactie van een deel van het grondpersoneel van KLM. Dat laat vakbond FNV na afloop weten. Een soortgelijke actie afgelopen weekend leidde volgens de bond nog tot lichte vertragingen, hoewel dat door KLM werd weersproken.

Barclays verkoopt divisie aan Bloomberg

Barclays heeft zijn divisie voor risico-analyse en indices BRAIS verkocht aan Bloomberg. De verkoop levert de Britse bank zo'n 615 miljoen pond (723 miljoen euro) op.

‘Bedrijfsobligaties opkomende landen aantrekkelijk’

Het 38 meter hoge standbeeld van Christus de Verlosser in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro.

De verbetering van de macro-economische groeiverwachtingen en de gedaalde rentes bij sommige opkomende landen komen ten goede aan bedrijfsobligaties uit deze markten. Dat stelt Colm McDonagh, Head of Emerging Market Fixed Income bij Insight Investment, een boutique van BNY Mellon.

Verkoop bestaande woningen VS naar beneden

De verkoop van bestaande woningen is in de Verenigde Staten in juli met 3,2 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat maakte de Amerikaanse branchevereniging van makelaars woensdag bekend.

Wiebes: 5200 man weg bij fiscus

Staatssecretaris Eric Wiebes

Staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) verwacht dat ongeveer 5200 mensen bij de Belastingdienst gebruik gaan maken van een vrijwillige vertrekregeling. De regeling is populair bij de circa 30.000 mensen die bij de fiscus werken. Zo'n 6900 medewerkers hebben zich inmiddels gemeld voor de regeling, meldde Het Financieele Dagblad (FD) woensdag.

Qatar neemt belang in eigenaar Empire State Building

File photo of the Empire State Building in New York

Het overheidsfonds Qatar Investment Authority heeft een belang van bijna 10% verworven in het Empire State Realty Trust, die onder meer in New York de Empire State Building in de portefeuille heeft.

Deel KLM'ers werkt volgens boekje

Een deel van het grondpersoneel van KLM werkt woensdag weer een paar uur volledig volgens het boekje. Vakbond FNV gaat er vanuit dat dit tot lichte vertragingen kan leiden, omdat volgens de vakbond de werkdruk structureel te hoog ligt.

Groen licht voor baangaranties haven Rotterdam

Leden van vakbond FNV hebben ingestemd met het werkzekerheidsakkoord voor de containersector in Rotterdam. Daarmee is werk gegarandeerd tot juli 2020 voor havenwerkers met een vast dienstverband bij een van de containerbedrijven.

Wereldbank-president Kim wil nieuwe termijn

Jim Yong Kim, president van de Wereldbank

Jim Yong Kim is beschikbaar voor een nieuwe termijn als president van de Wereldbank. Dat heeft hij het bestuur van de ontwikkelingsbank laten weten.

Grootste luchtschip geveld door paal

De Airlander 10

De Airlander 10, het grootste luchtschip ter wereld, is woensdag bij een vlucht beschadigd geraakt toen hij op het vliegveld tegen een telegraafpaal aan vloog. Niemand raakte gewond.

'Bodem watersportsector lijkt bereikt'

Na enkele magere jaren voor de watersportsector zit de branche voorzichtig aan weer in de lift. Uit cijfers van brancheorganisatie HISWA blijkt dat tweedehands boten weer vaker worden verkocht. Daarnaast hengelen jachtenbouwers meer opdrachten binnen en ook de verhuur van schuiten wint aan populariteit.

Beursgenoteerd ASR goed van start

ASR boekte in het half jaar dat de verzekeraar naar de beurs ging een hogere solvabiliteit en een meevallend operationeel resultaat. Wel had stormschade een negatieve impact.

Winstgroei Gemalto op stabiele omzet'

Gemalto heeft afgelopen halfjaar een hogere operationele winst geboekt dan een jaar eerder, op een stabiele omzet. Dat voorspellen analisten in een vooruitblik op de cijfers die de digitaal beveiliger vrijdagochtend publiceert.

België wil bedrijfsbelasting verlagen

België overweegt de vennootschapsbelasting tot 2020 geleidelijk te verlagen van 33,99 procent naar 20 procent. Bedrijven zouden dan wel het leeuwendeel van hun huidige aftrekposten verliezen.

Ontvang elke ochtend de DFT nieuwsbrief

Bent u veel onderweg of heeft u weinig tijd voor een blik op het financiële nieuws? Ontvang dan elke ochtend rond 10:00 uur de actuele DFT nieuwsbrief in uw mailbox.

Van Lanschot houdt winst op peil

Van Lanschot heeft in een turbulente eerste jaarhelft het hoofd boven water weten te houden. De Bossche vermogensbeheerder boekte een onderliggende nettowinst van 37,7 miljoen euro, net zoveel als een jaar eerder.

Topman Imtech betaalde smeergeld

Op de eerste dag van het omkopingsproces van Imtech Duitsland over de bouw van het nieuwe vliegveld van Berlijn, heeft topman Klaus Betz toegegeven smeergeld te hebben betaald.

La Place in warenhuizen Hudson Bay

Er komen vrijwel zeker La Place restaurants in de warenhuizen van Hudson Bay. Het Canadese bedrijf dat zijn eerste winkels in het najaar van 2017 in ons land opent, is bijna rond met Jumbo.

Download hier de gratis DFT-koersenapp voor Android en iPhone

Al het beursnieuws en actuele koersen zijn ook continu te volgen via de gratis smartphone-app van DFT. Download hier de apps.