Damrak houdt aardige winst over

Hierbij de gong foto van vandaag: ING Sprinters luidt gong. ING Sprinters lanceert deze week een nieuw Beursplatform voor de actieve belegger.

Olieprijs stijgt na geruchten over oliedeal

Fed wil stresstests banken wijzigen

Fed-voorzitter Janet Yellen

De Federal Reserve, de koepel van centrale banken in de VS, overweegt de jaarlijkse stresstest voor banken te wijzigen. Dat zei Fed-preses Janet Yellen woensdag.

DFT AVOND: 'Wet DBA werkt wel'

CNV-voorzitter Maurice Limmen begrijpt de ophef over de wet DBA niet.

WOENSDAG 20.00 UUR - DFT Avond met in deze editie onder meer: 'Wet DBA werkt wel', overheid hindert woningbouw en hoe Heinekens Tecate Mexico gaat veroveren.

Klompen voor topman Janaillac

Charmeoffensief Air France KLM

Ambassadeur Ed Kronenburg en ceo Air France KLM Jean-Marc Janaillac

De Nederlandse ambassade in Parijs is een charmeoffensief gestart richting het Franse bedrijfsleven en in het bijzonder Air France KLM.

Gratis naar Dag van Actieve Belegger

Op vrijdag 30 september 2016 is De Financiële Telegraaf (DFT) aanwezig op de Dag van de Actieve Belegger. U kunt gratis bij dit beleggersevenement, waar een scala aan beursgoeroes zal optreden aanwezig zijn.

Deal TomTom zelfrijdende auto

TomTom gaat samen met het Amerikaanse bedrijf Nvidia werken aan een slimme clouddienst voor zelfrijdende auto's. Navigatiespecialist TomTom maakte de samenwerking met de fabrikant die vooral bekend is van zijn grafische chips in computers woensdag bekend, maar deed geen uitspraken over financiële details.

Column: Les van de crisis

Martin Visser

Misschien heb ik een zieke geest. Maar ik vind het humor: uitgerekend een Duitse bank dreigt het financiële stelsel in Europa aan het wankelen te brengen.

VEB op de bres voor belegger in BP-zaak

Deepwater Horizon

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) legt zich niet neer bij een uitspraak van de rechtbank Amsterdam, die zichzelf onbevoegd heeft verklaard om te oordelen over de schade voor beleggers in de slepende BP-affaire. De vereniging maakte woensdag bekend tegen die uitspraak in beroep te gaan.

'Viacom en CBS moeten praten over fusie'

De Amerikaanse mediabedrijven CBS en Viacom gaan naar verluidt in gesprek over een eventuele fusie. Volgens ingewijden gaat controlerend aandeelhouder National Amusements van de familie Redstone de bedrijven opdragen om een samengaan te verkennen.

‘Galapagos favoriete biotechfonds’

Het laboratorium van Galapagos.

Galapagos is bij DFT-bezoekers met afstand het meest favoriete biotechnologiebedrijf in de Benelux. Dit blijkt uit een peiling waarop bijna zeshonderd maal gestemd is.

Apple krijgt nieuw hoofdkantoor in Londen

Het Amerikaanse technologieconcern Apple zal vanaf 2021 in totaal 1400 medewerkers verspreid over diverse vestigingen in Londen verhuizen naar een aparte toplokatie in de Britse hoofdstad.

Kas Bank dicht bij verkoop hoofdkantoor

Kas Bank nadert de verkoop van zijn hoofdkantoor in Amsterdam. De onderhandelingen met vastgoedinvesteerder Kroonenberg Groep bevinden zich volgens de effectendienstverlener in een vergevorderd stadium. De verkoop wordt naar verwachting aan het einde van het jaar afgerond en moet bruto ruim 20 miljoen euro opleveren.

'Wel steun plan Deutsche Bank'

De Duitse overheid werkt aan een plan om Deutsche Bank te hulp te schieten en eventueel een belang te nemen, mocht dat nodig zijn. Het plan is een van meerdere scenario's waaraan zou worden gewerkt.

Forbes: Rijkdom Donald Trump valt $800 miljoen terug

Het vermogen van miljardair Donald Trump die samen met Hillary Clinton in de race is voor het Witte Huis, is in vergelijking met vorig jaar $800 miljoen gedaald naar $3,7 miljard, zo meldt het zakenblad Forbes op basis van eigen onderzoek.

Brussel onderzoekt Duits-Britse beursfusie

De Europese Commissie stelt een diepgaand onderzoek in naar de voorgenomen fusie tussen de beursbedrijven Deutsche Börse in Frankfurt en de London Stock Exchange (LSE). Brussel bekijkt vooral of de samensmelting de concurrentie op de financiële markten belemmert.

Laadpalen-tak van Alliander niet in overtreding

Allego, de laadpalen-tak van netwerkbedrijf Alliander heeft zich niet schuldig gemaakt aan oneerlijke concurrentie of overtreding van de Elektriciteitswet. Dat heeft de rechtbank in Arnhem woensdag bepaald.

‘Fed verliest geloofwaardigheid’

Fed-voorzitter Janet Yellen

De keuze van de Amerikaanse centrale bank (Fed) om het eind vorig jaar aangekondigde rentepad te gaan verlaten en naar verwachting dit jaar slechts één renteverhoging zal doorvoeren, heeft de geloofwaardigheid geen goed gedaan.

HBO stopt met uitzenden in Nederland

Game of Thrones kan volgens de zender wel nog worden bekeken in Nederland.

HBO Nederland stopt per 1 januari met uitzenden. Dat heeft een zegsman van de populaire Amerikaanse betaalzender woensdag bevestigd.

Lufthansa lijft Brussel Airlines volledig in

De Belgische luchtvaartmaatschappij Brussel Airlines komt volledig in handen van de Duitse branchegenoot Lufthansa. Dat heeft de Duitse luchtvaartgroep vanmiddag bekendgemaakt.

Tsipras: 3% groei in 2017

De Griekse premier Alexis Tsipras

Premier Alexis Tsipras verwacht dat de Griekse economie volgend jaar met bijna 3 procent groeit. Dat zei hij woensdag in debat met het parlement.

Commissie: snel einde grenscontrole binnen EU

De vijf Europese landen die toestemming hebben om tijdelijk delen van hun binnengrenzen te controleren, moeten daar in principe op 12 november mee stoppen. De Europese Commissie wil dat het vrije reizen binnen de Schengenzone dan weer is hersteld, maar het is niet uitgesloten dat de lidstaten de controles nog langer nodig vinden. Duitsland heeft daar al op gehint.

Draghi naar Tweede Kamer

Mario Draghi, de topman van de Europese Centrale Bank (ECB), komt 8 februari naar de Tweede Kamer. Hij komt op verzoek van de Kamer praten over het omstreden rentebeleid van de ECB.

'Meer steun economie VK nodig'

De Britse economie heeft waarschijnlijk meer steun nodig om de gevolgen van het brexitreferendum te boven te komen. Dat zei vicepresident van de Britse centrale bank Minouche Shafik woensdag in een toespraak.

‘Transparantie opkomende markten aan beterende hand’

Hoewel de aanhoudende perikelen rond het schandaal met het Braziliaanse Petrobras anders doet vermoeden, hebben de opkomende markten in de afgelopen jaren een enorme sprong voorwaarts gemaakt op het gebied van transparantie en corporate governace.

Prijs Takeaway €21,50 tot €23

Takeaway.com, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, gaat naar de beurs voor een prijs tussen de 21,50 en 23 euro per aandeel. Dat meldt Bloomberg woensdag op basis van de voorwaarden voor de beursintroductie die het persbureau heeft ingezien.

Miljoenenstrop voor Deloitte

Accountantsreus Deloitte is gedwongen om 53 miljoen euro af te boeken, waardoor het eigen vermogen van het concern 35,2 miljoen euro in het rood schiet.

Ontvang elke ochtend de DFT nieuwsbrief

Bent u veel onderweg of heeft u weinig tijd voor een blik op het financiële nieuws? Ontvang dan elke ochtend rond 10:00 uur de actuele DFT nieuwsbrief in uw mailbox.

Raad van State: niets mis met Vestia-heffing

Het toenmalige Centraal Fonds voor de Volkshuisvesting (CFV) mocht in 2013 aan alle Nederlandse woningcorporaties een heffing opleggen om de steun aan het noodlijdende Vestia te kunnen betalen. Dat heeft de Raad van State woensdag geoordeeld.

Webwinkels overtreden regels

Consumenten hebben geen idee welke rechten ze hebben bij het terugsturen van online aankopen. Webwinkels overtreden de regels op dat gebied ’massaal’.

Mysterieus pinprobleem voorbij

De mysterieuze pinproblemen in China zijn sinds dinsdag opgelost. Nederlanders in het Aziatische land kunnen weer gewoon geld opnemen met hun (Maestro)-bankpas.

Groei faillissementen in VS

De Amerikaanse economie lijkt aan te trekken, maar het aantal bedrijfsfaillissementen neemt in 2016 op jaarbasis met 3% toe.

Topman Wells Fargo levert bonussen in

Topman John Stumpf van Wells Fargo

Topman John Stumpf van de Amerikaanse bank Wells Fargo levert meer dan 41 miljoen dollar (37 miljoen euro) aan aandelenbonussen in. Aanleiding is een schandaal rond het aanmaken van duizenden spookrekeningen door medewerkers van de bank.

Ook andere zorgpremies omhoog

Ook andere zorgverzekeraars geven aan dat de zorgpremie volgend jaar hoger uit zal vallen dan het kabinet denkt. Verzekeraar DSW maakte dat vanochtend al bekend. CZ sluit zich daar bij aan en ook de grootste verzekeraar van Nederland Zilveren Kruis Achmea heeft zo zijn bedenkingen.

Musk droomt van kolonie op Mars

Miljardair Elon Musk heeft dinsdag plannen ontvouwd om grote groepen mensen naar Mars te brengen en de rode planeet te koloniseren. Per raket zouden honderd passagiers plus vracht vervoerd moet worden, voor een tarief van ongeveer twee ton per persoon.

Download hier de gratis DFT-koersenapp voor Android en iPhone

Al het beursnieuws en actuele koersen zijn ook continu te volgen via de gratis smartphone-app van DFT. Download hier de apps.