Psst!

De Telegraaf krijgt een nieuwe website

Bekijk 'm hier! Misschien later

Arcelor zakt op vlak Damrak

De handel op de Amsterdamse beurs is vanochtend geopend door StartupDelta vanwege het StartupFest Europe dat deze week wordt gehouden.

Londen koppelt EU-nota aan nieuwe relatie

Philips-dochter moet katheters terugroepen

Philips-dochter Spectranetics moet in de Verenigde Staten een bepaald type katheter terugroepen. De ballonkatheter wordt in het hart gebruikt om bloedingen te stoppen. Door een fout in de fabricage kan de ballon op een andere plek terechtkomen en niet werken, laat de Amerikaanse Food & Drug Administration (FDA) weten.

Olieprijs zet opmars stevig voort

De prijs van ruwe olie (Brent) zette maandag de weg omhoog steeds verder voort met een vooruitgang naar het hoogste niveau sinds juli 2015.

Stadsdeel deelt 45 waarschuwingen uit

Centrum pakt terrassen aan

Onder andere de terrassen op de Nieuwmarkt kregen afgelopen zomer extra inspecties van de gemeente.

Stadsdeel Centrum heeft in de zomer zijn tanden gezet in de handhaving op de vele, vooral uitwaaierende terrassen in de binnenstad.

Hooggerechtshof stelt zaak inreisverbod uit

President Donald J. Trump

Het Amerikaans hooggerechtshof behandelt de beroepszaak tegen het inreisverbod van president Donald Trump voorlopig niet. Op 10 oktober was een zitting gepland waarin de argumenten van de betrokken partijen zouden worden aangehoord. Hun is gevraagd een nieuwe afweging te maken nu de regering met een aangepaste derde versie is gekomen.

VN volgt robotisering vanuit Haags kantoor

Aanpassingsvermogen cruciaal voor robotiserende economie.

Den Haag krijgt een nieuw kantoor van de Verenigde Naties (VN) dat zich zal bezighouden met de gevolgen van robotisering en kunstmatige intelligentie. Daarvoor zijn onlangs de handtekeningen gezet onder de zogeheten gastlandovereenkomst die de vestiging mogelijk maakt.

Opnieuw doorstart voor McGregor

McGregor, Gaastra en Adam maken opnieuw een doorstart. Dat meldt de curator van Doniger Fashion Group, het moederbedrijf van de drie modemerken dat eerder deze maand failliet ging. Alle winkels blijven voorlopig open.

Ondernemers verslaan Frau Merkel

Beursanalist Corné van Zeijl over de economische gevolgen van de Duitse verkiezingen en de Nederlandse formatie.

Column Paul Koster:

Groot vertrouwen in tech-spelers

De markt toont dit jaar een merkwaardige stabiliteit. De angstindex, die een maat is voor de onrust op de beurs, staat ongekend laag. Tegelijk staat de markt toe dan de grootste spelers in de snel groeiende digitale economie en de energietransitie-economie naar waarderingen stijgen die door sommigen als een hype worden getypeerd.

Indrukwekkende jaarcijfers

Ajax draait recordomzet en maakt bijna 50 miljoen winst

De ArenA

Ajax heeft maandag de jaarcijfers gepubliceerd en die zijn op zijn minst indrukwekkend te noemen. 

STARTER VAN DE WEEK Beer in a Box prikkelt de smaak

Proeverij van speciaalbier

Vlnr Victor Küppers, Armand Haan en Tim Remmerswaal proeven nu alle bieren nog zelf.

Hoewel pils nog veruit het meest gedronken wordt, is speciaalbier bezig aan een opmars. Ons kleine landje telt alleen al meer dan vierhonderd brouwerijen. Hoe kies je daaruit het biertje dat het beste bij je past? Het Noord-Hollandse bedrijf Beer in a Box biedt hulp.

Volg De Financiële Telegraaf op WhatsApp

De Financiële Telegraaf zit nu ook op WhatsApp! Een paar keer per dag sturen we je het meest besproken nieuws van dat moment. Wil je je aanmelden voor onze gratis WhatsApp-dienst?

Verplicht nummertje

DFT-tech-verslaggever Rob Goossens test de net uitgebrachte iPhone 8.

Olieprijs zet opmars stevig voort

De prijs van ruwe olie (Brent) zette maandag de weg omhoog steeds verder voort met een vooruitgang naar het hoogste niveau sinds juli 2015.

Air France-dochter Joon onthult bestemmingen

Luchtvaartmaatschappij Joon, een nieuw dochterbedrijf van Air France, begint in december met vluchten vanuit Parijs naar Barcelona, Berlijn, Lissabon en Porto. De eerste verre bestemmingen, die vanaf de zomer van 2018 in de dienstregeling komen, zijn Fortaleza in Brazilië en Mahé op de Seychellen.

Excuses topman Uber aan Londenaren

Dara Koshrowshahi

De topman van Uber heeft zijn excuses aangeboden aan de Londenaren voor de fouten die het bedrijf achter de taxiapp heeft gemaakt. Vrijdag werd bekend dat Londen de vergunning van Uber intrekt vanwege veiligheidsredenen.

BAM gaat school bouwen in Engeland

BAM gaat een school bouwen in het Engelse Huddersfield, heeft de bouwer bekendgemaakt. Met de opdracht voor de bouw van de Beaumont Primary Academy is 10 miljoen pond, zo'n 11,4 miljoen euro, gemoeid.

NCTV:

’Cyberdreiging is echt heel zorgelijk’

Dick Schoof: „Hun acties verlopen succesvoller dan onze tegenmaatregelen”.

Nederland wordt digitaal bedreigd, en de situatie is erger dan mensen denken. We kunnen de tegenstanders niet bijbenen. Het gevaar groeit sneller dan de verdediging. „De situatie is meer dan zorgelijk. Echt heel zorgelijk. De dreiging is groot en hun acties verlopen succesvoller dan onze tegenmaatregelen”, zegt de Nationaal Coördinator Terreurbestrijding en Veiligheid, Dick Schoof, bij de opening van de Cyber Security Week in Den Haag.

Politie is demonstranten te slim af

Woedende vrachtwagenchauffeurs blokkeerden vanmorgen de Franse snelwegen. De politie trad kordaat op.

Hackers treffen accountantsreus Deloitte

Accountants- en adviesbureau Deloitte is ten prooi gevallen aan hackers. Daardoor zijn mogelijk vertrouwelijke plannen en e-mailwisselingen van een aantal grote klanten van de firma op straat komen te liggen, meldt het Britse dagblad The Guardian.

Parkeergarage Eindhoven ingestort na bouwfout

Deskundigen die de instorting van een parkeergarage bij Eindhoven Airport analyseerden, hebben aan de bel getrokken omdat in Nederland mogelijk nog een aantal gebouwen staat met dezelfde constructie. Directielid Simon Wijte van adviesbureau Hageman heeft dat maandag gezegd bij de presentatie van zijn onderzoek naar de instorting van het gebouw in Eindhoven.

Unilever koopt cosmeticabedrijf Korea

Unilever neemt voor bijna 2,3 miljard euro het Zuid-Koreaanse Carver Korea over. Het cosmeticabedrijf wordt gekocht van investeerder Bain Capital en zakenbank Goldman Sachs.

eyeOpen.nl ondergebracht bij Knab

Vanaf begin oktober is eyeOpen.nl niet meer in de lucht als zelfstandig online hypotheekadviseur. De dochteronderneming van Aegon valt vanaf dat moment onder een andere dochter, online bank Knab. De naam wordt veranderd in Knab Hypotheken.

Ontvang elke ochtend de DFT nieuwsbrief

Bent u veel onderweg of heeft u weinig tijd voor een blik op het financiële nieuws? Ontvang dan elke ochtend rond 10:00 uur de actuele DFT nieuwsbrief in uw mailbox.

Ouderen vergeten pensioen

Bij pensioenfondsen liggen voor honderden miljoenen euro’s aan nooit opgevraagde pensioenen. Het gaat alleen bij de grootste drie fondsen al om het geld van 100.000 mensen, bericht het AD.

Veel cybercrime niet gemeld

De meeste gevallen van cybercrime worden niet gemeld. Bij slechts een op de vier delicten stapt de gedupeerde naar de politie, de bank of een andere instantie. Dat is minder dan vijf jaar geleden, toen een derde van alle slachtoffers naar de autoriteiten ging.

Parkeertarieven Schiphol vliegen omhoog

Parkeren op Schiphol wordt 1 oktober opnieuw duurder. De tarieven gaan gemiddeld 10% omhoog. Wie de auto langer dan twee dagen vlakbij de vertrekhal wil stallen (P1), betaalt bovendien een ’boete’ van 100 euro per dag(deel).

‘Prijsvechter Joon concurrent KLM’

Joon, de nieuwe prijsvechter van Air France-KLM, dreigt een concurrent van KLM te worden. Onze verslaggever Yteke de Jong legt het uit.

Overname betalingsverwerker Nets

De Deense betalingsverwerker Nets wordt overgenomen door de Amerikaanse investeerder Hellman & Friedman in een deal van 5,3 miljard dollar. Na afronding van de overname wordt Nets van de beurs gehaald. Nets is de grootste digitale betalingsverwerker van Scandinavië.

ASR koopt First Investments

ASR Vermogensbeheer neemt de Nederlandse vermogensbeheerder First Investments over. Dat werd maandag bekendgemaakt, zonder het afgeven van financiële details.

Download hier de gratis DFT-koersenapp voor Android en iPhone

Al het beursnieuws en actuele koersen zijn continu te volgen via deze nieuwe gratis smartphone-app van DFT.  Download hier de apps.