Markt let op AvA AkzoNobel

Parkeren bij vliegveld peperduur

Uitzender Randstad versnelt groei

Randstad verslaat analistenverwachtingen.

Uitzendbedrijf Randstad heeft zijn omzet in het eerste kwartaal autonoom met 6,4% zien groeien, naar €5,6 miljard. Dat is nog iets meer dan het concern ruim twee maanden geleden zelf voorspelde, en ook meer dan analisten verwachtten.

Volg AvA via LIVEBLOG DFT

'Akzo moét aan tafel met PPG'

De top van verfmaker AkzoNobel moet na het fors verhoogde bod van PPG aan tafel met deze Amerikaanse belager. AkzoNobel beloofde maandag het bod te bestuderen, vanmiddag bij de AvA kan daarover uitsluitsel komen.

'Consument betaalt nog steeds te veel risico-opslag'

Vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan.

Veel huizenbezitters betalen nog te veel risico-opslag bovenop hun gewone hypotheekrente. Hoewel de regels hiervoor zijn aangescherpt, gaan geldverstrekkers hier zeer verschillend mee om.

Dexia moet boetes terugbetalen

Dexia moet gedupeerden in de aandelenlease-affaire naast het vergoeden van de schade nu ook opgelegde boetebedragen terugbetalen. Dat heeft de Hoge Raad beslist.

TomTom sluit deal met BP

TomTom Telematics gaat samenwerken met BP. Dat werd dinsdag bekendgemaakt zonder het afgeven van financiële details.

Belaagd Accell ziet geen veranderingen in markt

Fietsenproducent Accell Group heeft in de eerste maanden van dit jaar opnieuw meer elektrische fietsen verkocht, terwijl de verkoop van stads- en kinderfietsen afnam. Daarmee kwam de omzet in het eerste kwartaal ongeveer even hoog uit als een jaar eerder, meldde het moederbedrijf van onder meer Sparta, Batavus en Koga dinsdag.

'Misleiding bij vaste hypotheekrente'

Vereniging Eigen Huis waarschuwt voor misleiding met vaste hypotheekrentes.

Wie de hypotheekrente 30 jaar laat vastzetten, kan daar zelden de hele periode van profiteren. Banken en verzekeraars hanteren allerlei beperkingen bij verhuizing. Vereniging Eigen Huis spreekt van misleiding.

Besi boekt sterke groei

BE Semiconductor Industries (Besi) heeft afgelopen kwartaal flink weten te profiteren van gunstige marktomstandigheden. Mede door sterke vraag vanuit de markt voor smartphones namen de winst en omzet van de toeleverancier aan de chipindustrie sterk toe.

’Reiziger dupe groeizucht Schiphol’

Wachtende toeristen weten van verveling niet meer wat te doen. Het was gisteren opnieuw extreem druk op Schiphol, dat ongeveer 210.000 reizigers te verwerken had. Afgelopen dagen hebben zo’n 500 mensen hun vlucht gemist door lange wachtrijen.

Ongebreidelde groei, marketingbonussen en gebrek aan investeringen zorgen ervoor dat reizigers nu urenlang in de rij staan op Schiphol. Dat stellen verschillende topmensen op Schiphol tegen De Telegraaf.

Food-divisie drukt omzet Corbion

Corbion heeft de verkopen in het eerste kwartaal van het jaar iets zien dalen in vergelijking met een jaar eerder. Dit kwam volgens de producent van voedingsingrediënten en bioplastic vooral door de volumedaling bij Food, welke maar deels werd gecompenseerd door de toename bij Biochemicals. Voor het hele jaar is Corbion wat voorzichtiger over de omzetgroei die het kan halen.

Franse justitie onderzoekt Peugeot

 Justitie in Frankrijk is een officieel onderzoek gestart naar PSA Peugeot Citroën wegens beschuldigingen dat die mogelijk heeft gesjoemeld met de uitstootwaarden van dieselwagens. Dat is maandag bekendgemaakt. Het autoconcern zelf ontkent de aantijgingen en zegt ook nog niet op de hoogte te zijn gesteld door de aanklagers.

Volg De Financiële Telegraaf op WhatsApp

De Financiële Telegraaf zit nu ook op WhatsApp! Een paar keer per dag sturen we je het meest besproken nieuws van dat moment. Wil je je aanmelden voor onze gratis WhatsApp-dienst?

Bonden eisen dat KLM uitbesteding intrekt

Personeel van KLM Finance and Control protesteert dinsdag bij het hoofdkantoor van de luchtvaartmaatschappij in Amstelveen, omdat die werk wil uitbesteden naar Hongarije en India. Volgens de bonden dreigen hierdoor 250 werknemers hun baan kwijt te raken. KLM zelf stelt dat de ingreep niet meer dan circa 130 medewerkers raakt.

Rotterdam telt meeste werklozen

In Rotterdam wordt gewerkt, maar niet door Rotterdammers.

De gemeente Rotterdam telt in procenten gezien de meeste werklozen van Nederland. Meer dan één op de tien inwoners van de Maasstad (11,3%) zit zonder baan thuis.

Deltares: dreiging van zee wordt fors groter

Overstromingen in Bangladesh.

Het risico op grote overstromingen aan de kusten groeit de komende decennia fors. Onderzoekers van Deltares en het Instituut voor Milieuvraagstukken (IVM-VU) onderzochten voor alle kusten wereldwijd het overstromingsgevaar tot eind deze eeuw. Zware stormen treffen door bodemdaling en zeespiegelstijging straks veel meer mensen, ook de schade wordt veel groter en er vallen meer slachtoffers. Zo'n 50 procent meer mensen worden bedreigd in 2080 ten opzichte van nu.

Verjaardagstientje voor Willem-Alexander

Het Verjaardagstientje ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van koning Willem-Alexander

Speciaal voor de vijftigste verjaardag van Koning Willem-Alexander is maandag het verjaardagstientje geslagen.  

Conflict bij Jumbo is geen uitzondering

Werkgevers hebben alternatief voor cao

Stakend Jumbo-personeel blokkeert de toegangspoort in Woerden.

Jumbo kiest in een cao-conflict met vakbonden voor een uitweg via een eigen arbeidsvoorwaardenregeling. Vakbonden zijn niet onder de indruk en zetten hun acties door. Volgens cao-deskundige Henk Strating hoeven zij niet te vrezen voor een trend.

Column

Strategie nodig financiële sector

De kranten staan vol met onderwerpen waar Nederland mee aan de slag moet. Dagelijks lezen we meningen over kansen met betrekking tot de Brexit, beschermingsconstructies, wie er moet ‘betalen’ voor de crisis, fiscale beleidsvorming en vestigingsplaatsvraagstukken. Vaak proberen partijen hierbij zelf tot oplossingen te komen, een enkele keer gebeurt dit in samenwerking.

Rechter herroept boetes bestuurders Imtech

Oud Imtech-bestuurders René van der Bruggen en Boudewijn Gerner hoeven de hoge boetes die de Autoriteit Financiëe Markten (AFM) eerder aan hen oplegde, toch niet te betalen. De rechter in Rotterdam heeft de boetes van de toezichthouder maandag herroepen. 

Belegger rekent op Macron

Emmanuel Macron

Beleggers vierden de uitslag van de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen alsof de pro-Europese kandidaat Emmanuel Macron al gewonnen heeft. Maar Frankrijk door de broodnodige hervormingen loodsen wordt voor een zware klus.

Shell gaat meebetalen aan gaspijp uit Rusland

Shell en vier andere Europese olie- en gasconcerns gaan de helft betalen van de geplande verdubbeling van de belangrijke Nord Stream-gaspijpleiding van Rusland naar Duitsland. De rest van de kosten neemt het Russische staatsbedrijf Gazprom voor zijn rekening. Daarover hebben de partijen maandag afspraken gemaakt in Parijs.

Bod op Akzo omhoog naar €96,75

PPG Industries heeft het bod op AkzoNobel voor de tweede keer verhoogd. De Amerikaanse verffabrikant biedt €96,75 per aandeel. AkzoNobel belooft het bod zorgvuldig te gaan bekijken en beoordelen.

Beleggers sceptisch over zege

Terwijl de beurzen optimistich reageren met koersstijgingen na de eerste ronde in de Franse verkiezingen, zijn grote beleggingsfondsen en analisten op hun hoede. De kans op een patstelling met de verkiezing is 'significant', ziet Rabobank.

Ontvang elke ochtend de DFT nieuwsbrief

Bent u veel onderweg of heeft u weinig tijd voor een blik op het financiële nieuws? Ontvang dan elke ochtend rond 10:00 uur de actuele DFT nieuwsbrief in uw mailbox.

Advies: Regering moet meer betuttelen

Voor grote groepen Nederlanders is de financiële administratie een crime.

De gemiddelde burger is lang niet zo zelfredzaam als de overheid denkt. Daarom moeten instanties meer mededogen hebben met mensen die hun financiële administratie laten versloffen, stelt de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid in een vanmiddag gepresenteerd advies.

Nikon sleept ASML voor rechter

Nikon sleept chipmachinefabrikant ASML en diens lenzenleverancier Carl Zeiss voor de rechter wegens het onrechtmatig gebruik van gepatenteerde technologie. Dat maakte het Japanse technologieconcern maandag bekend.

Todlin stapt in duurzaam hout

Todlin, het smallcapfonds van Teslin Capital Management, heeft een belang genomen in Accsys, de producent van bewerkt hout.

Met deze 7 tips verdien je geld op de vrijmarkt!

De vrijmarkt op Koningsdag biedt een uitstekende mogelijkheid om te ontspullen.

Wil je wat bijverdienen op de vrijmarkt? Met deze 7 tips gaat kom je thuis met een gevulde portemonnee!

'KPN ziet omzet weer lager uitvallen'

Telecomconcern KPN heeft de omzet in het eerste kwartaal van het jaar andermaal lager zien uitvallen. Dat is althans de gemiddelde verwachting van analisten die het telecombedrijf zelf heeft gepolst, vooruitlopend op de kwartaalcijfers die woensdag gepubliceerd worden.

Download hier de gratis DFT-koersenapp voor Android en iPhone

Al het beursnieuws en actuele koersen zijn continu te volgen via deze nieuwe gratis smartphone-app van DFT.  Download hier de apps.