Aegon houdt AEX in het rood

AkzoNobel en Masterpeace openden vrijdag de Amsterdamse beurs. Zij bundelen hun krachten in het initiatief 'Let’s Colour Walls of Connection', waarbij ze 100 muren in meer dan 40 landen gaan verven om de leefbaarheid van steden te vergroten.

Pot geld voor nieuw kabinet

Beurs schrikt van solvabiliteit Aegon

Het aandeel Aegon stond vrijdagmorgen stevig onder druk op Beursplein 5. De verzekeraar stelde in zijn jaarverslag de solvabiliteitsratio naar beneden toe bij, als gevolg van een veranderde berekening van de risicomarge in Nederland. Dit werd door beleggers niet goed ontvangen.

Topman Aegon krijgt er een derde bij

Alex Wynaendts, topman van verzekeraar Aegon, heeft zijn totale beloningenpakket vorig jaar zien groeien tot ruim 4,5 miljoen euro. Dat is bijna een derde meer dan een jaar eerder,.

FNV: geld voor koopkrachtverbetering is er

Het nieuwe kabinet zal allereerst moeten zorgen dat meer mensen in hun portemonnee gaan voelen dat het economisch beter gaat. Dat stelt vakbond FNV in een reactie op de jongste ramingen van het Centraal Planbureau (CPB).

Rechter verwerpt vorderingen tegen BKR

Het Bureau Krediet Registratie (BKR) heeft niets onrechtmatigs gedaan toen het in het tv-programma Radar waarschuwde voor bedrijven die tegen hoge betaling beloven schuldnoteringen te verwijderen. De kortgedingrechter in Den Haag heeft vorderingen aan het adres van het bureau daarom verworpen.

Privékwesties vallen ook onder bankierseed

Mensen die bij een bank werken en in hun privéleven niet integer handelen, kunnen voortaan ook een tuchtstraf verwachten. De Commissie van Beroep in het bankentuchtrecht heeft in haar eerste uitspraak bepaald dat privé-handelingen ook onder de zogeheten bankierseed vallen.

Galapagos: er zijn geen overnamegesprekken

Biotechnologiebedrijf Galapagos is momenteel niet in gesprek met partijen over een overname van de onderneming. Dat liet topman Onno van de Stolpe weten in een interview met BNR Nieuwsradio.

’Iedereen vaste baan is illusie’

Van der Burg was tot deze week Kamerlid voor de VVD.

Een vaste baan voor iedereen is ’een illusie’, en „de flexmarkt iets positiefs”. Dat stelt de nieuwe voorzitter van uitzendersbond NBBU, oud-politica Brigitte van der Burg, bij haar aantreden.

'Hoge groei fenomeen uit verleden'

Hoewel de robuuste economische groei in Nederland aantrekt, waarschuwt het Centraal Planbureau dat er ook niet heel veel meer in het vat zit.

EU wil €58 miljard van Britten

Het Verenigd Koninkrijk krijgt voor het verlaten van de Europese Unie een rekening gepresenteerd van ongeveer 58 milljard euro. Dat zei Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, in een vraaggesprek met de BBC.

VEB spreekt vrijdag met PPG

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft vrijdag een gesprek met topman Michael McGarry van PPG Industries. Dat zei een woordvoerster van de belangenbehartiger vrijdag.

Begrotingsoverschot bijna 3 miljard

Jeroen Dijsselbloem

De overheid behaalde in 2016 een begrotingsoverschot van 2,9 miljard euro. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag.

Revolte dreigt bij AkzoNobel

Er dreigt een aandeelhoudersrevolte uit te breken bij AkzoNobel. Steeds meer grootaandeelhouders eisen dat Akzo gaat onderhandelen met zijn belager PPG.

Lage olieprijs raakt oliereus Vitol

Olie- en grondstoffenhandelaar Vitol heeft in 2016 zijn omzet met 16 miljard dollar zien dalen onder druk van de lage olieprijzen. Wel nam het handelsvolume toe. Dat liet het van oorsprong Rotterdamse bedrijf weten in een handelsbericht.

Of Schiphol soms God is ...

Schiphol wil een van de meest innovatieve bedrijfjes van het luchthaventerrein jagen. De rechter zet daar vraagtekens bij: “Tenzij Schiphol God zelve is”.

Groei economie in 2016 opwaarts bijgesteld

De groei van de Nederlandse economie is in 2016 iets sterker uitgevallen dan eerder werd gedacht. Volgens een vrijdag gepubliceerde nieuwe raming van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bedroeg de groei 2,2 procent, terwijl bij een eerdere schatting 2,1 procent werd gemeld.

KWF daagt tabaksindustrie

KWF Kankerbestrijding daagt de vier grootste tabaksproducenten van Nederland voor de rechter. Dat meldt de organisatie vrijdag.

Nep-crash voor verzekeringsgeld

Veel aanrijdingen worden volgens het Verzekeringsbureau Bestrijding Voertuigcriminaliteit expres begaan om het geld van de verzekering te incasseren.

Duizenden aanrijdingen per jaar worden mogelijk expres veroorzaakt door automobilisten om verzekeringsgeld op te strijken. Vaak gebeurt dat met voertuigen waar al schade aan zit.

Frankrijk ziet begrotingstekort dalen

De Franse overheid heeft in 2016 het begrotingstekort zien dalen tot 75,9 miljard euro, wat overeenkomt met 3,4 procent van het bruto binnenlands product (bbp). In 2015 was dat nog 3,6 procent van het bbp. Dat meldde het Franse statistiekbureau vrijdag.

'De Mol, staak overnamestrijd TMG'

De redactieraad van De Telegraaf wil dat John de Mol stopt met zijn pogingen de Telegraaf Media Groep (TMG) over te nemen. In een brief aan de mediamagnaat zegt de raad donderdag dat TMG op dit moment het meest gebaat is bij rust en dat die er „met een eventuele voortzetting van de overnamestrijd tussen Talpa en Mediahuis/VPE beslist niet zal komen.”

'AEX klimt naar recordhoogte'

De AEX-index stijgt de komende zes maanden van 512 naar 560 punten. Vervolgens schiet de Amsterdamse beursgraadmeter in de twee jaar daarna door richting de 700 punten, heeft beursexpert John Beijer (Turbo Trends) donderdagavond gezegd tijdens een online seminar op DFT.

Belastingtelefoon krijgt onvoldoende

De kwaliteit van de BelastingTelefoon (0800-0543) krijgt weer een onvoldoende van de Consumentenbond. De hulplijn van de fiscus scoort dit jaar een 5,3. Opvallend is dat vragen over medische kosten die vaak heel veel Nederlanders aangaan, slechter werden beantwoord dan de vragen die veel minder Nederlanders raken.

Fonds investeert in oprukkende robots

Een exposant omvat een arm van een mobiele AILA-robot tijdens techbeurs Cebit deze week in Hannover.

Robots achter de balie? Je ziet ze al in Japan, zoals ook de robotisering in ziekenhuizen, fabrieken en vervoer niet te stuiten is. Vermogensbeheerder Candriam speelt erop in met de Europese lancering vandaag van een beleggingsfonds voor robotica.

Ontvang elke ochtend de DFT nieuwsbrief

Bent u veel onderweg of heeft u weinig tijd voor een blik op het financiële nieuws? Ontvang dan elke ochtend rond 10:00 uur de actuele DFT nieuwsbrief in uw mailbox.

Singer meldt belang in Akzo

Miljardair Paul Singer heeft, via Elliott Capital Advisors, een direct kapitaalbelang en stemrecht van 3,25 procent in AkzoNobel. Dat bleek vrijdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

PPG-topman Michael McGarry: 

’Tijd voor Akzo om aan tafel te komen’

PPG-topman Michael McGarry

Het gemak waarmee AkzoNobel het verhoogde bod van PPG terzijde schuift, is ’verbijsterend’ vindt de topman van het Amerikaanse bedrijf Michael McGarry. „Er is een gat tussen de prestaties van Akzo en de rest van de markt.”

Download hier de gratis DFT-koersenapp voor Android en iPhone

Al het beursnieuws en actuele koersen zijn continu te volgen via deze nieuwe gratis smartphone-app van DFT.  Download hier de apps.