Aegon maakt sprong op hoger Damrak

Leerlingen uit de Atheneum 3-klas van Were di uit Valkenswaard luidden de gong van de Amsterdamse beurs als winnaars van de beleggingscompetitie Scholenstrijd. Het Were di won de prijs voor het beste rendement eind 2016.

Geen Griekse deal: IMF nog niet aan boord

Eurogroepvoorzitter Dijsselbloem kon maandagavond nog geen akkoord over schuldverlichting van Griekenland melden.

Griekenland rekent op vers geld uit noodfonds

Premier Alexis Tsipras

Griekenland krijgt ,,als alles goed gaat'' maandag groen licht voor geld uit het EU-noodfonds. Dat zei eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem in Brussel voorafgaand aan een vergadering van de ministers van Financiën van de eurozone. Zij moeten daar toestemming voor geven. 

Kritische Eminence Capital haalt bakzeil

ASMI mag eigen aandelen inkopen

Aandeelhouders van ASM International (ASMI) hebben maandag tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering ingestemd met alle agendapunten. Ook de gebruikelijke machtiging aan het bestuur om eigen aandelen in te kopen werd goedgekeurd, ondanks de vooraf aangekondigde tegenstem van de kritische aandeelhouder Eminence Capital.

Onduidelijkheid Value8 duurt voort

Value8-topman Peter Paul de Vries

Het is onduidelijk wanneer de accountant van Value8 klaar is met de controle.

EU: brexitgesprekken kunnen beginnen

Als het aan de Europese Unie ligt kunnen de gesprekken over de brexit met het Verenigd Koninkrijk van start gaan. De 27 EU-ministers voor Europese Zaken gaven hoofdonderhandelaar Michel Barnier maandag in Brussel unaniem het mandaat om namens hen te onderhandelen. De Fransman kreeg een pakket met gedetailleerde richtlijnen mee 

Column Maurice van Tilburg:

Emoties vertroebelen snel discussies overnames

Veel Nederlandse bedrijven zijn groot geworden door andere partijen over te nemen of hebben hun vleugels uitgeslagen door overgenomen te worden. Natuurlijk zien we bij de beurs bedrijven liever komen dan gaan, toch zeggen we altijd dat fusies en overnames onderdeel zijn van een normale cyclus. Daar kunnen we zelf over meepraten.

Geplaagd Alitalia zet Rothschild in

De noodlijdende Italiaanse luchtvaartmaatschappij Altalia heeft zakenbank Rothschild ingeschakeld als financieel adviseur om een potentiële verkoop te gaan begeleiden.

Amsterdam loopt miljoenen aan parkeerboetes mis

Veel toeristen in Amsterdam betalen hun boetes voor foutparkeren niet en daardoor liep de stad vorig jaar ongeveer 3 miljoen euro mis. AT5 heeft dat opgevraagd bij de gemeente.

Amsterdam CS op schop voor Eurostar

Bij station Amsterdam Centraal moet worden gebouwd voor de nieuwe Eurostar-verbinding met Londen. Er moet een speciale terminal komen met strenge controle van paspoorten en bagage. De terminal komt bij spoor 15B, dicht bij het IJ, melden Het Parool en OV-Magazine.

Zitting gesloten. Uitspraak 29 mei

Burgmans: Toenadering PPG 'buitengewoon agressief'

Verf- en chemiebedrijf AkzoNobel noemt het afwijzen van de avances van de Amerikaanse branchegenoot PPG weloverwogen. De zitting bij de Ondernemingskamer is afgelopen.

Order bouw vliegveld Peru vervlogen

De overheid in Peru heeft de opdracht aan een consortium voor de bouw van een vliegveld dicht bij de stad Cusco ingetrokken vanwege zorgen over de financiering.

Brussel: Nederlanders hebben te hoge schuld

Nederland voldoet in 'grote lijnen' aan het in de EU afgesproken economische beleid, maar er blijft het een en ander aan schorten. Zo moet de regering meer doen om de doorstroming van tijdelijk naar vast werk op de arbeidsmarkt te stimuleren. Ook is het van essentieel belang ok de zeer hoge schuld van de huishoudens aan te pakken.

Volg De Financiële Telegraaf op WhatsApp

De Financiële Telegraaf zit nu ook op WhatsApp! Een paar keer per dag sturen we je het meest besproken nieuws van dat moment. Wil je je aanmelden voor onze gratis WhatsApp-dienst?

‘Grote beleggers zien brood in VK'

De iets mindere economische gang van zaken bij het Verenigd Koninkrijk heeft het vertrouwen van grote beleggers in de Britten die de keuze hebben gemaakt om uit de Europese Unie te stappen nauwelijks aangetast.

Tien oplossingen voor problemen zzp'ers

Partijen die gaan onderhandelen over een nieuw kabinet kunnen zich buigen over een reeks voorstellen om beter onderscheid te maken tussen zzp'ers en werknemers.

‘Voorsprong partij Britse premier minder groot’

De Britse premier May

In de aanloop naar de verkiezingen in het Verenigd Koninkrijk volgende maand hebben de Conservatieven, de partij van de Britse premier Theresa May, de ruime voorsprong op Labour iets zien teruglopen, zo komt naar voren uit een poll van ICM.

’Catalonië werkt heimelijk aan afsplitsing’

In 2010 gingen de Spanjaarden ook al de straten op voor meer autonomie van Catalonië

Catalonië heeft de afgelopen maanden in het geheim een wet voorbereid voor de afsplitsing van Spanje. Mocht de regering in Madrid een referendum daarover niet toestaan, dan wil de autonome regio de afscheiding direct in werking stellen. Daarover schrijft de Spaanse krant El País maandag, die het wetsontwerp heeft ingezien.

Belgisch farmaciebedrijf UCB keldert

Het was maandag een dolle rit omlaag voor het Belgische UCB. De koers van het farmacieconcern kreeg een dreun van 18% voor de kiezen.

BP herstart olieproject in Noordzee

Het Britse olieconcern BP heeft een project in de Noordzee opgestart waarvan de productie in 2013 werd stilgelegd. Het gaat om het Quad 204-project, wat betrekking heeft op de herontwikkelde olievelden Schiehallion en Loyal bij de Shetlandeilanden.

Prijzen bestaande koopwoningen fors omhoog

De prijzen van bestaande koopwoningen in Nederland zijn in april met 7,4% gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Dat is de grootste prijsstijging sinds maart 2002, aldus cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

EU: brexitgesprekken kunnen beginnen

Als het aan de Europese Unie ligt kunnen de gesprekken over de brexit met het Verenigd Koninkrijk van start gaan. De 27 EU-ministers voor Europese Zaken gaven hoofdonderhandelaar Michel Barnier maandag in Brussel unaniem het mandaat om namens hen te onderhandelen. De Fransman kreeg een pakket met gedetailleerde richtlijnen mee 

Duits bedrijf neemt De Boer Structures over

De Boer Structures wordt overgenomen door de Duitse branchegenoot Losberger. Dat maken beide bedrijven maandag bekend.De Boer Structures houdt zich bezig met het leveren van tijdelijke ruimtes voor evenementen en tijdelijke bedrijfsruimten. Losberger maakt die tijdelijke ruimtes en verhuurt ze ook.

Grootbanken verliezen marktaandeel hypotheken

Nederlanders kiezen bij de keuze voor een hypotheekaanbieder weer relatief minder vaak voor de zogeheten grootbanken. Volgens cijfers van IG&H Consulting hebben de grote spelers zoals Rabobank en ING in het eerste kwartaal van het jaar voor het eerst in een jaar weer aan marktaandeel verloren.

Economische groei OESO-gebied zwakt af

De economische groei in de 35 landen van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) is in het eerste kwartaal van dit jaar afgezwakt in vergelijking met de voorgaande periode. Dat maakte de OESO maandag bekend.

Ontvang elke ochtend de DFT nieuwsbrief

Bent u veel onderweg of heeft u weinig tijd voor een blik op het financiële nieuws? Ontvang dan elke ochtend rond 10:00 uur de actuele DFT nieuwsbrief in uw mailbox.

Poll: Afzetting Trump drukt beurzen hooguit tijdelijk

Zwaait Donald Trump voortijdig af?

Beleggers hoeven een vertrek van Donald Trump niet te vrezen, zo meent het leeuwendeel van de bezoekers van DFT. Een peiling waarop bijna 1600 maal is gestemd, wijst uit dat slechts 16% een langdurig negatief effect op de aandelenkoersen voorziet.

Fusie chemiereuzen Huntsman-Clariant

Het Amerikaanse chemiebedrijf Huntsman fuseert met zijn Zwitserse branchegenoot Clariant. Dat werd maandag bekendgemaakt, nadat de fusiegesprekken eerder al waren uitgelekt in de media.

Download hier de gratis DFT-koersenapp voor Android en iPhone

Al het beursnieuws en actuele koersen zijn continu te volgen via deze nieuwe gratis smartphone-app van DFT.  Download hier de apps.