Dollardaling drukt het Damrak

BinckBank opende de Amsterdamse beurs donderdag. Binck Nederland en Euronext Amsterdam bundelen de krachten samen om kennis over beleggen te vergroten.

ACM geeft forse boete aan NS

Europees sparen voor oude dag

De Europese Commissie wil een Europees pensioenproduct lanceren waarmee EU-burgers een extra potje voor de oude dag kunnen aanleggen, ongeacht waar ze wonen.

Volg live het kamerdebat over de voortgang van de Wet DBA

Bonden: blijf van arbeidsrecht af

CNV-voorzitter Maurice Limmen

Vakbonden CNV en FNV zien niets in een aanpassing van het huidige arbeidsrecht.

Containerterminals APM dicht

De twee containerterminals van APM in de Rotterdamse haven blijven donderdag opnieuw gesloten. Dat heeft het bedrijf laten weten. APM en moederbedrijf Maersk werden dinsdag slachtoffer van de Petya-ransomware. Maersk liet woensdagavond weten nog steeds bezig te zijn met het oplossen van de problemen en dat de meeste terminals gewoon open zijn.

Drogisterij Walgreens koopt Rite Aid

De Amerikaanse drogisterijketen Walgreens Boots Alliance neemt voor bijna 5,2 miljard dollar 2186 winkels over van de verlieslijdende branchegenoot Rite Aid. Deze transactie vervangt een eerder overeengekomen volledige overname van Rite Aid, die waarschijnlijk op bezwaren van toezichthouders zou stuiten.

’Verkiezingen manipuleren kost 4 ton’

Een campagnebijeenkomst van de Duitse socialisten eerder deze week in Dortmund.

Wie verkiezingen wil manipuleren heeft een budget nodig van omstreeks €400.000. Voor dat bedrag kan men gedurende een jaar volgers kopen op sociale media zoals Facebook en bedrijven inhuren die nepnieuws schrijven en verspreiden.

'Geen datalek bij trustkantoor TMF'

Er is geen vertrouwelijke informatie over klanten van trustkantoor TMF op straat komen te liggen. Dat meldt een woordvoerder op basis van het lopende onderzoek naar de cyberaanval met het Petya-virus.

Gezondheid

Partnercontent: Medicijn op maat

Jos Joore: “Met de Organ-on-a-chip kunnen onderzoekers voorspellen of een medicijn gaat werken.”

De ontwikkeling van medicijnen kost miljarden euro’s. Daarna werken ze gemiddeld maar bij 1 op de 3 patiënten naar behoren. Jos Joore ontwikkelde met zijn bedrijf Mimetas in Leiden de Organ-on-a-chip, waarmee medicijnen per individu kunnen worden getest. Dat scheelt niet alleen veel tijd en geld, het zal in de toekomst ook dierproeven bijna overbodig maken.

'OCI in vizier van investeerder'

Het aandeel van kunstmestfabrikant OCI was donderdag in trek op Beursplein 5. Het bedrijf is volgens Wallstreet Wires benaderd door een Amerikaanse investeerder voor een overname.

Beursexperts laten licht schijnen

Visie en Tips 2017: de tweede helft

Na de uitstekende gang van zaken in de eerste helft van het jaar lijkt de Trump-rally enigszins te stagneren. Gaan een verdere neergang van de olieprijs en hernieuwde verkoopdruk bij techfondsen roet in het eten gooien of zit er nog meer in het vat richting het einde van het jaar? En welke AEX-fondsen kunnen in de komende zes maanden gaan stralen?

Bankklanten laten 7 ton liggen

Voormalig klanten van de failliete banken DSB, Icesave, Van der Hoop en Indover hebben circa €700.000 laten liggen. Zij konden tot vorige week misgelopen rente terugvragen bij De Nederlandsche Bank. 

Column Martin Visser

Italiaanse banken zorgwekkender dan bonussen

Zijn de lessen van de crisis wel geleerd? Je zou denken van niet, nu de Tweede Kamer nadrukkelijk de deur openzet naar een versoepeling van de bonusregels.

Uitgaven aan WW dalen

Dankzij het aanhoudend economisch herstel lopen de uitgaven aan werkloosheidsuitkeringen sneller terug dan gedacht.

Volg De Financiële Telegraaf op WhatsApp

De Financiële Telegraaf zit nu ook op WhatsApp! Een paar keer per dag sturen we je het meest besproken nieuws van dat moment. Wil je je aanmelden voor onze gratis WhatsApp-dienst?

Koper voor kantoorgroothandel Staples

Investeringsmaatschappij Sycamore neemt voor bijna 7 miljard dollar de Amerikaanse leverancier van kantoorbenodigdheden Staples over. De overname hing al in de lucht, eerder werd door ingewijden gemeld dat de partijen in vergevorderde onderhandelingen waren.

Philips blijft op overnamepad

De overnamehonger van Philips is nog niet gestild. Het zorgtechnologieconcern kondigde donderdag de koop aan van de Amerikaanse start-up CardioProlific, die werkt aan katheters waarmee bloedproppen in de bloedvaten kunnen worden aangepakt.

Weduwen dagen Shell voor rechter

Shell wordt donderdag voor de Nederlandse rechter gedaagd voor medeplichtigheid aan de executies van negen Nigeriaanse milieuactivisten in 1995. Vier weduwen spannen een civiele procedure aan. Dat maakte Amnesty International, die de vrouwen juridisch bijstaat, bekend.

Nieuw erfpachtbeleid Amsterdam

Wethouder Eric van den Burg (m) is blij

Ondanks veel protest krijgt Amsterdam een nieuw ‘eeuwigdurend’ erfpachtbeleid. In de nacht van woensdag op donderdag is het collegevoorstel van verantwoordelijk wethouder Eric van der Burg aangenomen.

Ook HeadFirst stelt vergaderpunten uit

Value8-topman Peter Paul de Vries

HeadFirst Source Group stelt verschillende agendapunten van de donderdag geplande aandeelhoudersvergadering uit. Dat maakte de onderneming bekend in een verklaring. HeadFirst heeft nog geen jaarrekening die voorzien is van een accountantsverklaring.

Loondiscussie frustreert cao-overleg

Gerard Groten, directeur arbeidsvoorwaardenbeleid.

De opgelaaide loondiscussie frustreert het overleg aan de cao-tafels. Er is daardoor te weinig aandacht voor onderwerpen als duurzame inzetbaarheid, flexibiliteit en innovatie. Dat zegt Gerard Groten, directeur arbeidsvoorwaarden van werkgeversvereniging AWVN.

IMCD koopt bedrijf in Italië

Chemicaliëndistributeur IMCD neemt de Italiaanse branchegenoot Neuvendis over, voor een niet nader genoemd bedrag. Neuvendis had vorig jaar een omzet van 26,3 miljoen euro en telt twintig werknemers.

Rijk krijgt minder dividend

De dividendopbrengsten voor het Rijk zijn de afgelopen jaren gestaag afgenomen. In 2016 ontving de schatkist 2,4 miljard euro aan dividend, becijferde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dat is iets minder dan in 2015 en ruim de helft minder dan in 2013.

Meer vertrouwen bij industrie

Het vertrouwen van producenten in de industrie is in juni verder gestegen. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag. Ondernemers in de sector zijn vooral positiever over hun orderpositie.

Vertrouwen Duitsers naar top

Het consumentenvertrouwen in Duitsland is gestegen naar het hoogste niveau in bijna zestien jaar. Dat meldde onderzoeksbureau GfK donderdag.

Eurocastle-dochter naar beurs Milaan

Het beursgebouw in Milaan.

De Italiaanse Eurocastle-dochter doBank heeft alle goedkeuringen binnen voor de beursgang in Milaan. Dat liet het in Amsterdam genoteerde Eurocastle donderdag weten.

Ontvang elke ochtend de DFT nieuwsbrief

Bent u veel onderweg of heeft u weinig tijd voor een blik op het financiële nieuws? Ontvang dan elke ochtend rond 10:00 uur de actuele DFT nieuwsbrief in uw mailbox.

Factoringbedrijf DBS2 naar NPEX

NPEX-directeur Adriaan Hendrikse

Factoringbedrijf DBS2 krijgt een notering op handelsplatform NPEX. Dat bleek donderdag.

Hogere winst H&M

De Zweedse kledingketen Hennes & Mauritz (H&M) is in het tweede kwartaal op een hogere winst en omzet uitgekomen. Het bedrijf profiteerde van een groei van het winkelbestand, een stijging van de onlineverkoop en kostenbesparingen.

Rechter tikt Aegon op de vingers om woekerpolis

Aegon gaf onvoldoende informatie.

Klanten van Aegon zijn vijftien jaar lang onvoldoende voorgelicht over de hoogte van de kosten van beleggingsverzekeringen. De rechtbank in Den Haag heeft de verzekeraar daarover op de vingers getikt, maar doet geen uitspraak over eventuele compensatie.

Aandeelhouders NXP vinden overnamebod Qualcomm te laag

Het Amerikaanse Qualcomm zal zijn overnamebod van $110 per aandeel op NXP waarschijnlijk moeten verhogen. Slechts 12,5% van de aandelen van de Nederlandse chipproducent zijn namelijk aangemeld.

Britse super Tesco schrapt 1200 banen

De Britse supermarktketen Tesco schrapt nog eens 1200 banen om toenemende kostendruk de baas te kunnen blijven. Dat werd woensdag aangekondigd.

Download hier de gratis DFT-koersenapp voor Android en iPhone

Al het beursnieuws en actuele koersen zijn continu te volgen via deze nieuwe gratis smartphone-app van DFT.  Download hier de apps.