vrijdag 11 augustus 2017, 5:30

’Fipronil ook in voer kip’

In Lunteren werd materiaal aangetroffen met etiketten van Pro-farma erop, het bedrijf van Nick H., die als derde verdachte in het eierschandaal is aangemerkt.. © Foto ANP

Het Openbaar Ministerie heeft een derde Nederlander op de korrel die verdacht wordt van handel in het giftige bestrijdingsmiddel fipronil dat in miljoenen eieren terechtkwam. Het bedrijf Pro-farma van deze Nick H. (28) wordt ook in verband gebracht met kippenvoer waarin fipronil zou zitten. Gisteren werd de voordeur van H.’s woning in het Brabantse Mill door de politie opengebroken. Zelf was hij op vakantie.

Dit melden goed ingevoerde bronnen rond het strafrechtelijk onderzoek aan De Telegraaf. Naast de twee bestuurders van het Barneveldse bedrijf Chickfriend, die beiden gisteren door justitie werden gearresteerd op verdenking van het in gevaar brengen van de volksgezondheid, wordt nu ook Nick H. uit Mill aangemerkt als verdachte.

Lees ook:

Boerenverstand was genoeg

Gifei-verdachte Nick H. wijst naar België

Pro-farma is een groothandel in chemische producten voor de agrarische markt. H. is een ex-compagnon van Patrick R. uit België, die door de Belgische justitie met zijn bedrijf Poultry Vision eveneens als verdachte wordt aangemerkt in het eierschandaal. Enkele jaren geleden gingen H. en R. uit elkaar, nadat ze in hun gezamenlijke bedrijf ruzie hadden gekregen. Volgens H. zelf heeft hij niks met het eierschandaal te maken.

Gerelateerde artikelen

Bizarre wending in onderzoek gifeieren
11 Aug 17
Besmette eieren in zeker vijftien EU-landen
11 Aug 17

Meer artikelen in DFT

Google rookt vredespijp met krantenuitgevers
1 uur geleden
Donald Trump en Jan Modaal in de hoofdrol
6 uur geleden
Van Oord bouwt Duits windpark op zee
9 uur geleden
Reizigers ongerust na aanslag Barcelona
10 uur geleden
Belgische bank: Zwijg over negatieve hypotheekrente
10 uur geleden
Belegger rekent op keuzes Janet Yellen
9 uur geleden
Trump neemt Chinezen op de korrel
11 uur geleden
Klant schrikt zich een ongeluk aan de kassa
15 uur geleden
Politiek Den Haag kan geen miljarden verjubelen
13 uur geleden
Sánchez voor recordbedrag naar Spurs
1 dag geleden