zaterdag 12 augustus 2017, 15:30

Macron maakt nog weinig indruk bij Fransen

© AFP

De eerste honderd dagen van Emmanuel Macron als president hebben tot nu toe weinig enthousiasme kunnen opwekken bij de Fransen.

Bij een opiniepeiling van de krant Le Figaro gaf slechts 36 procent van de ondervraagden een positief oordeel over het beleid van de president.

De belangrijkste oorzaak van de lage populariteit van Macron zijn de hervormingen die de regering heeft aangekondigd. Vooral een verlaging van een woonkostentoeslag voor de mensen met de laagste inkomens is slecht gevallen. Ook een voorgenomen versoepeling van het ontslagrecht wordt slechts door weinigen gewaardeerd.

Zure appel

De Fransen hebben de afgelopen weken steeds van de regering te horen gekregen dat ze ,,de komende jaren eerst door de zure appel heen moeten bijten, voordat de beloningen van het beleid worden uitgedeeld''.

Het voornemen van het Franse kabinet om het begrotingstekort terug te brengen naar de Europese norm van 3 procent vinden de meeste Fransen wel een goede maatregel.

Macrons voorganger François Hollande deed het in 2012 na honderd dagen regeren beter. Hij kreeg van bijna de helft van de Fransen een positieve beoordeling.

Meer artikelen in DFT

Google rookt vredespijp met krantenuitgevers
1 uur geleden
Donald Trump en Jan Modaal in de hoofdrol
5 uur geleden
Van Oord bouwt Duits windpark op zee
9 uur geleden
Reizigers ongerust na aanslag Barcelona
9 uur geleden
Belgische bank: Zwijg over negatieve hypotheekrente
10 uur geleden
Belegger rekent op keuzes Janet Yellen
9 uur geleden
Trump neemt Chinezen op de korrel
11 uur geleden
Klant schrikt zich een ongeluk aan de kassa
14 uur geleden
Politiek Den Haag kan geen miljarden verjubelen
13 uur geleden
Sánchez voor recordbedrag naar Spurs
1 dag geleden