Samsung werkt aan slimme speaker

Concurrenten als Amazon zijn al druk bezig op het gebied van spraakassistentie.

Dit is ’m: de nieuwe Samsung Galaxy Note 8

Grote namen in trek bij Gamescom

Need for Speed Payback

De grootste gamebeurs ter wereld gaat vandaag weer van start in Keulen. Ook vanuit Nederland reizen gamers massaal naar de Duitse domstad om Gamescom te bezoeken. De Telegraaf is aanwezig om verslag te doen van de nieuwste titels die we de komende tijd mogen verwachten.

Review: Arms en Splatoon 2

Splatoon 2

Deze zomer kun je op de Nintendo Switch lekker de strijd met elkaar aanbinden in Arms en Splatoon 2. Bij de ene moet je knokken met cartooneske flexibele armen en in de andere ben je een inktvismeisje of –jongen met een paintgun en een missie.

E-sports naar miljardenomzet

E-sports, digitale sporttoernooien, wordt een miljardensport. Het staat nog in de schaduw van consolegames, maar de toeloop gaat volgens het Nederlandse SuperData dit jaar met 20% omhoog.

Review: Bordspellen voor het strand

Dobble Beach

De Telegraaf gaat voortaan ook bordspellen uittesten. Omdat het zomer is, trappen we af met een recensie van drie familiespellen die speciaal gemaakt zijn voor op het strand, namelijk: Dobble Beach, Jungle Speed Beach en Perudo Beach.

Column: Mario strijdt met doldwaze konijnen

Super Mario Odyssey

De Nintendo Switch-console doet het beter dan gedacht, maar het aantal games valt wat tegen. Gelukkig kan Nintendo altijd vertrouwen op loodgieter Mario.

Experts willen verbod op killerrobots

Een groep pioniers op het gebied van robotica en kunstmatige intelligentie, onder wie Tesla-topman Elon Musk, heeft de Verenigde Naties in een open brief opgeroepen de ontwikkeling en het gebruik van killerrobots te verbieden. Volgens The Guardian is de brief ondertekend door een groep van 116 specialisten uit 26 landen die vragen om een ban op autonome wapens.

'Android 8 gaat Oreo heten'

Over de nieuwe functies van Android 8.0 (Codenaam O) is eigenlijk alles al wel gezegd en geschreven, maar de officiële naam was nog niet bekend. Android Police heeft nu de vermoedelijke naam van de volgende Android-versie ontdekt in een link naar een video op Google+. De opvolger van Android Nougat gaat Android Oreo heten.

Google-techniek ontdoet foto's van watermerk

Google-ontwikkelaars hebben een algoritme ontwikkeld waarmee watermerken van stockfoto's automatisch en op grote schaal verwijderd kunnen worden. De ontwikkelaars zeggen niet als doel te hebben fotografen van hun inkomsten te beroven, maar om aan te tonen dat de huidige watermerkjes simpelweg te eenvoudig zijn.

Atari achter Nestlé aan om Kit Kat-reclame

Nestlé heeft het met Atari aan de stok gekregen vanwege een Kit Kat-reclame waarin gamers een computerspel spelen dat wel heel veel lijkt op Atari's Breakout. Volgens Atari maakt Nestlé misbruik van het nostalgische imago dat rond Atari hangt, meldt de BBC.

Haagse brugklassers krijgen smartphone

Duizend aankomende Haagse brugklassers die opgroeien in gezinnen met weinig geld krijgen een smartphone met toegang tot internet. Staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) overhandigt maandag de telefoons aan de eerste 250 kinderen.

Essential is te bestellen

De eerste Essential-smartphone is te bestellen. Dat betekent dat de PH-1 binnenkort waarschijnlijk wordt geleverd, wat later dan gepland. Een exacte datum is nog niet bekend.

Apple laat features in iOS 11 zien

Apple heeft vrijdag zes video's gepubliceerd waarin het laat zien wat gebruikers allemaal op een iPad kunnen doen met het nieuwe besturingssysteem iOS 11. Zo is het mogelijk om officiële documenten te scannen en ze met de Apple-pen te ondertekenen.

Google en Deezer ook tegen racistische muziek

Na streamingdienst Spotify zal ook concurrent Deezer muziek van racistische bands verwijderen. Het doorzoekt zijn hele catalogus op zoek naar discriminatie en verwijdert nummers met rassenhaat. Dat melden Digital Music News en Engadget.

KPN in zee met MuseumTV

KPN wordt de distributiepartner van MuseumTV. Op het onlineplatform zijn minidocumentaires over tentoonstellingen en vaste collecties in Nederlandse musea te zien. De zender wordt gratis aangeboden in het basispakket van KPN. Ook klanten van Telfort en XS4All kunnen MuseumTV gaan kijken.

Miljoenenverlies pc-maker Lenovo

Lenovo mag zich de grootste noemen op de pc markt.

De Chinese computermaker Lenovo heeft een miljoenenverlies geleden in het afgelopen kwartaal, van omgerekend ongeveer 147 miljoen euro. De omzet nam licht af en kwam op 8,5 miljard euro uit.

Een op drie huishoudens gebruikt Netflix

De opmars van Netflix en andere video on demand-diensten in Nederland is niet te stuiten. Netflix is inmiddels doorgedrongen tot een derde van van de huishoudens, blijkt uit cijfers van marktonderzoeker Telecompaper.

Snap-bestuurder alweer weg

Snapchat is vijf maanden na de beursnotering zijn bestuurder voor investor relations alweer kwijt. Samanta Hegedus Stewart is onverwacht opgestapt bij het concern dat onder vuur ligt.

'Veel websites zorgaanbieders nog onveilig'

Bij veel websites van zorgaanbieders ontbreekt nog steeds een veilige HTTPS-verbinding. Dat zegt althans de organisatie voor digitale transparantie Open State Foundation. "Van de 22.393 onderzochte websites van zorgaanbieders ondersteunt slechts een derde een verbinding die ervoor zorgt dat het websiteverkeer versleuteld wordt'', waarschuwt de organisatie.

Premies omhoog door appen in auto

Appen in de auto veroorzaakt steeds meer ongelukken, en dat kost de schadeverzekeraars veel geld.

Verzekeraars slaan alarm over het aantal verkeersongelukken dat veroorzaakt wordt door smartphone-gebruik. Als gevolg van hogere letselschades zal Nationale-Nederlanden zijn verzekeringspremies verhogen.

Professor Layton krijgt opvolging in nieuwe game

Professor Layton lost alweer 10 jaar puzzels op. Nu hij echter verdwenen is, neemt zijn dochter Katrielle het stokje over. Op 6 oktober verschijnt ‘Layton’s Mystery Journey: Katrielle en het miljonairscomplot’ voor de Nintendo 3DS.

ProtonMail accepteert bitcoins

Gebruikers van de versleutelde maildienst ProtonMail kunnen nu ook voor hun account betalen in bitcoins. Dat moet er volgens Proton voor zorgen dat de gebruikers nog anoniemer blijven. Bovendien denkt Proton dat de bitcoin veiliger is dan de ouderwetse financiële wereld.

Samsung zet Shazam op slimme tv's

Een liedje horen in een film, een serie of reclame en niet weten van wie dat is. Om daar iets aan te doen, voegt Samsung de muziekherkenningsapp Shazam toe aan zijn slimme televisies. Shazam is eerst beschikbaar in Zuid-Korea, de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië. Het is niet bekend wanneer Nederland aan de beurt is.

Nokia presenteert eerste vlaggenschip

Nokia is terug van weggeweest en brengt in september een nieuwe smartphone op de markt. Die Nokia 8 kost 599 euro en komt in vier kleuren. Hij draait op Android Nougat.

Terugroepactie batterijen opgeknapte Notes 4

In Amerika worden zo’n 10.200 batterijen voor opgeknapte Galaxy Notes 4 van Samsung teruggeroepen wegens brandgevaar. De terugroepactie is opmerkelijk, aangezien vorig jaar de Galaxy Note 7 wereldwijd vlak na de lancering werd teruggeroepen omdat de batterij van het toestel in brand bleek te kunnen vliegen.

Zwangere kijkt keizersnede vooraf in 3D

De VR-bril zorgt voor een levensechte ervaring van een keizersnede.

Haaglanden Medisch Centrum (HMC) is het eerste ziekenhuis in de regio dat voorlichting geeft over een geplande keizersnede in virtual reality.

Ook social media HBO en GoT gehackt

Games of Thrones-acteur John Bradley als Samwell Tarly.

Hackers hebben woensdagavond ook de Twitter- en Facebookaccounts van HBO overgenomen.

Verveelde gamer staat politie bij

Verveelde jonge gamers en schoolverlaters worden in Rotterdam klaargestoomd tot beveiligingsexperts op internet. Ze gaan de politie van Rotterdam, de gemeente en het havenbedrijf helpen zich beter te wapenen tegen hackers.

Winst Chinees Tencent verrast

Tencent, het Chinese internetconglomeraat, heeft in de eerste helft van dit jaar 57% meer omzet geboekt. De winst steeg naar $4,5 miljard, 43% meer vergeleken met vorig jaar.

Spotify verwijdert muziek ’racistische bands’

Spotify heeft woensdag de muziek van een aantal extreemrechtse artiesten verwijderd. Volgens de streamingdienst overtreden ze de wet omdat hun teksten haat zaaien en racistisch zijn, zo laat Spotify aan Billboard weten.

HBO-hackers lekken opnieuw documenten

De hackers die claimen 1,5 terabyte aan data van HBO te hebben gestolen, hebben nieuwe documenten gelekt. Dat meldt Mashable. De website stelt een deel van de documenten in handen te hebben die door de hackers de vierde golf van het HBO-lek wordt genoemd.

Google Allo krijgt webversie

Google heeft een webversie gemaakt van chatprogramma Allo. Die werkt echter alleen in Chrome, en kan alleen worden geopend met een QR-code op een Android-telefoon. De web-Allo is dus nog niet beschikbaar voor andere toestellen en andere browsers.

'Apple trekt miljard uit voor eigen content'

Techgigant Apple trekt naar verluidt 1 miljard dollar uit voor de productie van eigen series en films. Volgens de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal, die woensdag met het bericht naar buiten kwam, zou Apple met dat geld een tiental televisieshows kunnen opnemen om via zijn eigen kanalen te verspreiden.

Tweet Obama na Charlottesville breekt record

De reactie die oud-president Barack Obama op Twitter gaf op de racistische uitbarsting in Charlottesville, is nu de meest gewaardeerde tweet in het ruim elfjarig bestaan van het medium. Obama’s citaat van de voormalige Zuid-Afrikaanse president Nelson Mandela had woensdag al meer dan drie miljoen ’likes’ ontvangen.

Virtuele game voorspelt epidemie op Lowlands

Hoe lang duurt het voordat er een epidemie ontstaat en hoe ontwikkelen de infectiehaarden zich? Wetenschappers op festival Lowlands proberen komend weekend de uitbraak van infectieziekten beter te voorspellen met een virtuele 'zombie game'.

Nieuwe Pixel is te knijpen

De Pixel 2, de nieuwe smartphone van Google, kan worden bediend door in de zijkant te knijpen. Active Edge, wordt dat genoemd. Het Taiwanese HTC maakt de telefoon en heeft enkele details doorgegeven aan de Amerikaanse autoriteiten. De kneepbediening zit al op de U11 van HTC zelf.

Facebook verandert uiterlijk reacties

Facebook verandert het uiterlijk van reacties onder foto's en statusupdates. Opmerkingen staan voortaan in tekstwolken, net als in Facebook Messenger. Ook de kleuren veranderen. Volgens Facebook zijn de letters dan beter zichtbaar. Icoontjes worden groter. Profielfotootjes van andere gebruikers zijn rond in plaats van vierkant.

Grote investering in Nederlands gamesbedrijf

De Nederlandse gamesuitgever Gambitious heeft een investering van 3,5 miljoen dollar binnengehaald van het Amerikaanse media- en communicatiebedrijf Advance.

Twitterbericht Obama krijgt 2,5 miljoen likes

De woede over de gebeurtenissen in Charlottesville, waar een demonstratie van blanke racisten ontaardde in geweld met een dode en verscheidene gewonden tot gevolg, houdt aan in de Verenigde Staten. Politici maar ook tal van bekendheden ventileerden hun afkeer.

Bill Gates doneert $4,6 miljard

Bill Gates heeft weer een record binnen. Hij had al het record van rijkste man ter wereld, nu breekt hij het record met een schenking aan het goede doel: Gates geeft $4,6 miljard weg.

iTrump verslaat Trump

President en zakenman Donald Trump geeft zijn naam aan veel ondernemingen: torens, golfbanen, een vliegtuigmaatschappij, een universiteit, biefstukken, maar er is één naam die hij niet in handen kan krijgen: de iTrump. Die blijft namelijk van amateurmuzikant Tom Scharfeld, meldt persbureau Bloomberg.

DDoS-aanval op maker World of Warcraft

Blizzard Entertainment, de maker van onder meer de populaire game World of Warcraft, is afgelopen weekend getroffen door een zware DDoS-aanval. Gamers konden niet inloggen en de website van Blizzard was moeilijk te bereiken. Dat meldt ThreatPost, de nieuwsdienst van beveiliger Kaspersky.

No Man’s Sky krijgt meer verhaal

Een jaar na de lancering van No Man’s Sky hebben spelers weer wat te doen met de update 1.3. Zo is er een nieuwe campagne om je tanden in te zetten, die voor 30 uur speelplezier zorgt. Er is zelfs een zeer beperkte multiplayer toegevoegd.

Mensen opgepakt voor lek Game of Thrones

Scène uit de HBO-hitserie Game of Thrones.

In India zijn vier mensen opgepakt, omdat zij begin deze maand een aflevering van Game of Thrones online hadden gezet voordat die was uitgezonden.

Washington wil info bezoekers protestsite

De Amerikaanse regering wil weten wie een belangrijke anti-Trumpsite bezoeken. Het ministerie van Justitie heeft host DreamHost gevraagd om alle informatie over de site disruptj20.org, zijn beheerder en de bezoekers. DreamHost zegt het verzoek te hebben afgewezen.

Facebook rolt Marketplace uit in Nederland

Marktplaats.nl heeft er een concurrent bij. Facebook heeft maandag zijn Marketplace uitgerold in Nederland. Vanaf nu kunnen Nederlanders ook gemakkelijk tweedehandsspullen verkopen via het sociale medium.

Pikachu duikt op in Snapchat

Snapchat springt handig in op het nog altijd populaire mobiele spelletje Pokémon Go. Sinds maandag is er in de app een filter van Pikachu, een van de populairste Pokémon-monstertjes, te vinden. Het Pikachu-filter is voor een korte tijd beschikbaar, zo staat op de website van Pokémon.

Analoge televisie verdwijnt in Zeeland

Klanten van het Zeeuwse kabelbedrijf Delta kunnen vanaf volgend jaar alleen nog digitaal televisiekijken. Het bedrijf wil de internetcapaciteit verbeteren en daarvoor is ruimte nodig, zo kondigt Delta aan.

Ook Google wil racistische Daily Stormer niet

De domeinregistratie van de neonazistische website Daily Stormer is binnen 24 uur ingetrokken door twee grote providers. Daardoor dreigt de uitlaatklep van ultrarechts Amerika van het internet te verdwijnen.