Twitter denkt na over betaalde dienst

Apple zegt WikiLeaks-lek al gedicht te hebben

'Uber-rivaal wil 1,5 miljard ophalen'

Tan Hooi Ling, mede-oprichter en coo van Grab.

Grab, de belangrijkste concurrent van taxi-app Uber in Zuidoost-Azië, wil naar verluidt ruim 1,5 miljard dollar ophalen bij een nieuwe financieringsronde. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Zo'n grote rondgang bij investeerders heeft in dat deel van de wereld nog nooit plaatsgevonden.

Provider VS mag browsergeschiedenis verkopen

Amerikaanse internetproviders mogen straks waarschijnlijk de browsergeschiedenissen van hun klanten verkopen, en ze hoeven niet om toestemming daarvoor te vragen. De Senaat in Washington, waar de Republikeinen in de meerderheid zijn, heeft donderdag besloten om privacyregels die onder de vorige regering waren ingevoerd, terug te draaien. Providers hoopten daar al op, omdat ze advertenties willen verkopen.

Instagram blurt gevoelige foto's

Instagram gaat foto's en video's die mogelijk schokkend zijn, blurren. Ze worden niet verwijderd, maar zijn pas te zien als ze worden aangeklikt. Dat moet ongewenste verrassingen voorkomen, aldus Instagram donderdag.

Nieuwe emoji's: hoofddoek, egel en monocle

Er komen tientallen nieuwe emoji's aan. Het zijn onder meer een vrouw met hoofddoek, een vrouw die de borst geeft, een vampier en een zombie, feeën, elfen, meerminnen, een man met een baard, een ontploffend hoofd, een facepalm, een smiley met een monocle, een oranje hart, een egel, een tyrannosaurus en een halve kokosnoot.

Lichte drones steeds meer in trek

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft in de eerste maanden van 2017 al meer vergunningen voor minidrones afgegeven dan in het laatste halfjaar van 2016. De minidrone-regeling ging vorig jaar juli in en sindsdien zijn er 204 verleend, waarvan zeventig vorig jaar.

Miljardste contactloze betaling in Nederland

Bij een bloemenkiosk in Amsterdam Buitenveldert is donderdag de miljardste contactloze betaling van Nederland gedaan. Dat meldde Betaalvereniging Nederland.

Nederland tekent voor Europese supercomputer

Nederland en zes andere EU-landen gaan samenwerken om twee supercomputers in Europa te ontwikkelen. Zij willen de achterstand op China, Japan en de VS inhalen en tekenden donderdag in Rome een verklaring hierover.

Mobiele Mario-game ook op Android

Super Mario Run is donderdag beschikbaar gekomen voor gebruikers van Android-apparaten. Het Nintendo-spel was tot nu toe alleen op iOS verkrijgbaar.

Apple koopt automatiserings-app Workflow

Apple heeft de automatiserings-app Workflow gekocht. De makers van de app gaan voor Apple werken en de app wordt gratis. Dat bevestigen beide partijen aan TechCrunch. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Meer bedrijven stoppen reclame YouTube

De druk op YouTube en moederbedrijf Google neemt toe. Steeds meer bedrijven stoppen met reclames op de videosite, omdat ze niet willen dat hun naam opduikt boven extremistische filmpjes.

Facebook Live nu ook vanaf laptop en pc

Facebookgebruikers kunnen vanaf woensdag ook vanaf hun laptop en hun vaste computer Live-video's opnemen. Facebook Live was al beschikbaar voor mobiele apparaten.

Kleuter redt leven moeder met Siri

Een vierjarige Britse jongen heeft het leven van zijn moeder gered dankzij de Siri op haar smartphone. Toen ze onwel was geworden, wist hij het alarmnummer te bereiken en gaf hij hun adres door. Agenten waren snel ter plaatse en reanimeerden de vrouw. Dankzij de kleuter.

Social media wordt het meest gecheckt

Even social media checken. Je saldo checken. Checken of je haar goed zit. Het zijn allemaal kleine momentjes, maar bij elkaar zijn we nogal wat tijd kwijt aan checken. Maar liefst één maand per jaar, zo blijkt uit onderzoek van PanelWizard in opdracht van SNS.

Handig vertaalgadget ook beschikbaar voor vluchtelingen

Travis the Translator, een vertaalgadget deels van Nederlandse bodem, is vanaf woensdag 22 maart te bestellen vanaf $99. Het is ook mogelijk om er één te doneren aan een vluchteling die daarmee versneld de taal van zijn 'nieuwe land' kan leren.

Lycamobile schort onlineregistratie op

Lycamobile schort de onlineregistratie van prepaid-simkaarten in België tijdelijk op. Gebruikers lijken er namelijk in geslaagd met behulp van valse of gestolen identificatiedocumenten zich online te registreren. Dat meldt Lycamobile woensdag.

Mana-serie verschijnt voor Nintendo Switch

Nintendo heeft bekendgemaakt dat op 1 juni Seiken Densetsu Collection, beter bekend als de Mana-serie, zal verschijnen in Japan. Of we in het Westen een Engelstalige versie van de bundel mogen verwachten, is nog niet bekend.

Meer vraag naar cyberverzekeringen

Nederlandse bedrijven sluiten meer cyberverzekeringen af. Tussen 2014 en 2016 noteerde Lloyd's een toename van 900 procent in de cyberpremies die ze ontvangen van Nederlandse bedrijven. Volgens de verzekeraar is Nederland de grootste afnemer van cyberverzekeringen in centraal Europa en laten we landen als Duitsland, Frankrijk en Italië achter ons.

Uber naar groter hoofdkantoor in Amsterdam

Uber verhuist zijn internationale hoofdkantoor in Amsterdam naar een nieuwe, ruimere locatie in de hoofdstad. De Amerikaanse maker van de bekende taxi-app barst op de huidige locatie in het centrum uit zijn voegen en wil de komende tien jaar doorgroeien van vierhonderd naar duizend medewerkers.

Hedgefondsen gokken op bitcoinwinst

Bitcoin houdt fans.

Hedgefondsen hebben claims van duizenden benadeelden van het failliete bitcoin-uitwisselplatform Mt Gox opgekocht. Ze gaan ermee naar de rechter, omdat ze geloof houden in sterke waardestijging van de digitale munt.

HTM komt met digitaal kaartje op telefoon

Het Haagse openbaarvervoerbedrijf HTM komt met een digitaal ov-kaartje, dat via een mobiele app kan worden gekocht. Dat heeft HTM woensdag bekendgemaakt. Het digitale kaartje is een uitkomst voor mensen die bijvoorbeeld hun OV-chipkaart zijn vergeten of geen contant geld bij zich hebben.

Onderzoek intimidatie Uber in april klaar

Het onderzoek naar seksuele intimidatie en wangedrag binnen Uber is eind volgende maand klaar. Dat heeft bestuurslid Arianna Huffington, die betrokken is bij het onderzoek, dinsdag gezegd. Het is volgens haar de bedoeling dat alle conclusies openbaar worden gemaakt.

Vlogger beboet voor viraal filmpje

Een 23-jarige vlogger uit Zoetermeer heeft dinsdag een boete van 350 euro gekregen voor een viraal filmpje. Hij moet het filmpje bovendien weghalen en in een nieuwe vlog zijn excuses aanbieden aan de politie.

Twitter blokkeert honderdduizenden accounts

Twitter heeft in de tweede helft van vorig jaar 376.890 accounts geblokkeerd vanwege het verheerlijken van terrorisme. Dat heeft de dienst dinsdag bekendgemaakt in het Transparency Report, dat twee keer per jaar wordt gepubliceerd.

Vacatures in een modern jasje

Willem van Roosmalen en Thomas Moes (r) helpen bedrijven de juiste kandidaten te vinden.

De arbeidsmarkt is veranderd. Werknemers willen voldoening uit hun werk halen en bij een bedrijf werken dat qua cultuur bij hen past. Met Homerun kunnen bedrijven zich op moderne wijze aan kandidaten presenteren.

Catwalk ingeruild voor big data

bijschrift

Het zijn niet langer alleen de modeshows in Milaan en Parijs die bepalen wat het straatbeeld wordt. Online kledingwinkel Lesara kijkt waar consumenten online naar zoeken en streeft er naar die trends binnen twee weken als product te kunnen leveren.

Stephen Hawking gaat de ruimte in

De bekende astrofysicus Stephen Hawking gaat, als alles volgens planning verloopt, de ruimte in. Dat vertelde Hawking dinsdag aan een Brits televisieprogramma.

Navigatie schakelt deel hersenen uit

Wie met een navigatiesysteem in de auto rondrijdt, laat delen van de hersenen onbenut die we anders wel gebruiken. Het gaat om de hersendelen waarmee we routes voor ons zien, andere routes bedenken en beslissen hoe we het beste van A naar B kunnen rijden.

Privacy kijkers smart-tv fors onder de maat

Producenten van smart-tv's waarschuwen gebruikers nauwelijks dat de privacy van gebruikers wordt geschonden bij normaal kijkgedrag. Die waarschuwing geeft Natali Helberger, hoogleraar Informatierecht van de Universiteit van Amsterdam (UvA), in een wetenschappelijk artikel dat gepubliceerd is in 'Telecommunications Policy'.

Apple maakt rode iPhone 7

De iPhone 7 en 7 plus zijn vanaf vrijdag ook in het rood te krijgen. Apple kondigde de nieuwe kleur van de telefoons dinsdag aan. Tot nu toe waren de telefoons alleen verkrijgbaar in matzwart, hoogglans zwart, grijs, goud en roségoud. De rode iPhones zijn er alleen met 128 of 256GB opslagcapaciteit.

Dijsselbloem wil snel btw-verlaging e-media

Mag Dijsselbloem nog aanblijven?

Een lager btw-tarief voor digitale boeken, kranten en tijdschriften wordt wat Nederland betreft ,,zo snel mogelijk'' ingevoerd. Daarvoor pleitte demissionair minister Jeroen Dijsselbloem dinsdag in Brussel bij zijn EU-collega’s van Financiën.

Frank West zelf een zombie in Dead Rising

Dead Rising 4 krijgt op 4 april nieuwe downloadbare content waarin hoofdrolspeler Frank West zelf een zombie wordt. Wie een seizoenspas heeft kan Dead Rising 4: Frank Rising gratis downloaden, anders kost het €9,99.

Chatten over Anne Frank met speciale 'bot'

Met behulp van speciale software kunnen geïnteresseerden vanaf nu via een chatgesprek informatie krijgen over het verhaal van Anne Frank. Een zogenoemde bot, afgeleid van robot, geeft via Messenger antwoord op vragen over het beroemde Joodse meisje. Hierdoor kan iedereen wereldwijd direct meer te weten komen over de onderduikster, haar familie, het dagboek en de tijd waarin ze leefde.

YouTube verontschuldigt zich naar lhbt'ers

YouTube heeft zich verontschuldigd naar de lhbt-gemeenschap voor het niet tonen van filmpjes met woorden als 'gay' in de titel in de beperkte modus van de videodienst. Dat deed de Google-dochter maandagavond via een blogpost. Volgens YouTube werkt de functie niet naar behoren en wordt die aangepakt.

Google Maps onthoudt je parkeerplaats

De één maakt een foto van zijn parkeerplaats, de ander een notitie en weer een ander verlaat zijn of haar auto op goed geluk in de hoop hem later weer terug te kunnen vinden. Google komt in de meest recente update van Google Maps met een oplossing voor dit soort parkeerproblemen.

'Nieuwe iPhone hommage aan eerste model'

Wijlen Apple-oprichter Steve Jobs toont de eerste iPhone.

De iPhone bestaat dit jaar tien jaar en in het design van de nog uit te brengen iPhone 8 staat Apple daar bij stil. Althans, dat beweert het Zuid-Koreaanse ETNews op basis van analisten.

TomTom levert verkeersdiensten in Duitsland

TomTom levert zijn verkeersinformatiediensten via een samenwerking met softwareproducent Gevas nu ook aan de Duitse steden Frankfurt en Düsseldorf. Dat maakte het Nederlandse navigatiebedrijf dinsdag bekend, zonder op financiële details in te gaan.

VS en GB weren elektronica in vliegtuigen

Luchtreizigers die vanaf een aantal Arabische en Turkse vliegvelden naar de Verenigde Staten willen reizen, mogen voortaan geen grote elektronische apparatuur meer meenemen als handbagage. Alles wat groter is dan een mobiele telefoon, zoals de veelgebruikte laptop, moet vanaf dinsdag in een koffer en verdwijnt in het vrachtruim van het vliegtuig.

Stukje wc-papier alleen na scan

In de strijd tegen notoire wc-papierdieven zet de Chinese hoofdstad Peking zwaar geschut in. In één van de drukste openbare toiletten in de stad is vanaf nu alleen nog wc-papier te krijgen uit een machine die alleen werkt op gezichtsherkenning.

Apple zet vol in op augmented reality

Het is geen geheim dat Apple-CEO Tim Cook hoge verwachtingen heeft van augmented reality. Volgens Bloomberg gaat Apple 'het neefje van virtual reality' volop implementeren in de volgende iPhone. Ook werkt de techgigant aan een slimme bril, vergelijkbaar met Google Glass.

Samsung presenteert eigen ’Siri’

Samsung en Apple proberen elkaar constant af te troeven op smartphonegebied. Zo heeft Samsung nu een eigen spraakassistent gelanceerd, Bixby genaamd. Hiermee concurreert het bedrijf met Siri van Apple.

Facebook maakt hersengestuurde gadget

Sociaal netwerk Facebook zet in de toekomst niet alleen in op software, maar gaat ook hardware maken. Eén apparaat van het bedrijf zal in elk geval via hersengolven aan te sturen zijn. Dat schrijft Business Insider.

Super Mario Run volgende week op Android

Nintendo komt volgende week met een Android-versie van het spel Super Mario Run. Die wordt op 23 maart uitgebracht. Het was al bekend dat Super Mario Run ergens in maart naar Android zou komen, maar Nintendo had de precieze datum nog niet aangekondigd.

Uber-voorzitter stapt op

Uber-voorzitter Jeff Jones heeft binnen een jaar na zijn aanstelling zijn vertrek bij het bedrijf achter de bekende taxi-app al weer aangekondigd. Zijn positie stond al enige tijd onder druk door een reeks schandalen. Zo wordt Jones beschuldigd van seksuele intimidatie. Ook zou de werksfeer bij Uber zijn verziekt omdat Jones niet door een deur kan met Uber-topman Travis Kalanick.

Nieuwe knop Netflix: sla opening over

Netflix test een nieuwe knop, waarmee de gebruiker de openingscredits van een film kan overslaan. ’Skip intro’ zit voorlopig alleen in de webversie. „We doen elk jaar honderden tests om Netflix te verbeteren”, zei een woordvoerster tegen The Verge.

China blokkeert Pinterest op web

China heeft Pinterest geblokkeerd, de populaire site en app waarop gebruikers afbeeldingen en video's kunnen plaatsen en liken op zogeheten moodboards. Dat zijn plekken met eigen thema's, zoals haarstijl, koken, huisinrichting en mode. Pinterest is vooral populair bij vrouwen.

'Krimp mobiele markt houdt voorlopig aan'

Aan de krimp op de Nederlandse markt voor mobiele telecomdiensten komt voorlopig nog geen einde. Marktonderzoeker Telecompaper rekent voor 2017 op een terugval met ongeveer 3 procent naar een omzet van 4,6 miljard euro. Voor de periode tot en met 2021 wordt nu een gemiddelde jaarlijkse krimp voorzien van 0,9 procent.

App legt 'groene golf' van de lente vast

Lente in Nederland, de temperaturen lopen gestaag op!

Scholieren en vrijwilligers uit zeventien Europese landen gaan de komende tijd met hun telefoon registreren hoe de natuur verandert. Ze doen dat door via een speciale app regelmatig op dezelfde plaats met hun smartphone foto's te maken van zes soorten bomen en planten. Door de fotocollectie die zodoende ontstaat, wordt duidelijker hoe de natuur reageert op het warmer wordende klimaat.

Amazon stopt Siri-concurrent in iOS-app

Amazon gaat op iOS de strijd aan met Apples spraakassistent Siri. Het bedrijf van CEO Jeff Bezos brengt in de komende dagen een update uit van de Amazon-app waarin spraakassistent Alexa is verwerkt. Dezelfde techniek is al te vinden in de slimme Echo-speaker.