Spelenderwijs leren in Kidsaroo World

Assassin's Creed komt naar de smartphone

Revolutionaire iPhone veranderde de wereld

"Een baanbrekend internetcommunicatie-apparaat. Een breedbeeld iPod met aanraakscherm." Zo omschreef voormalig Apple-topman Steve Jobs de eerste iPhone. Het revolutionaire apparaat ging donderdag exact tien jaar geleden in de VS in de verkoop en veranderde de wereld. De smartphone is inmiddels onmisbaar in ons dagelijks leven. Er zijn er wereldwijd meer dan een miljard van verkocht.

Tinder krijgt nieuwe uitbreiding

Datingapp Tinder introduceert binnenkort een nieuwe betaalde uitbreiding. Met Tinder Gold krijgen gebruikers extra functies. Een van die functies is de mogelijkheid om vooraf al te zien of een andere gebruiker jou ziet zitten.

Acteur Wesley Snipes stapt in virtual reality

Fans van Wesley Snipes kunnen binnenkort 'meespelen' met de acteur in een virtual reality-film genaamd The Recall VR Abduction. Ook Breaking Bad-acteur R.J. Mitte speelt mee in de korte scienfictionfilm die verschillende einden kent.

Laptops op vluchten naar VS blijft toegestaan

Het blijft voor luchtvaartpassagiers die naar de Verenigde Staten vliegen toegestaan om laptops mee aan boord te nemen. Voorwaarde hiervoor is wel dat wordt voldaan aan een aantal veiligheidsmaatregelen die het Amerikaanse Ministerie van Binnenlandse Veiligheid woensdag heeft bepaald.

Metro-app mixt nieuws met puzzels

Metro heeft een nieuwe app gelanceerd voor de reizende millennial. Met nieuws, video's, puzzels, locatiegebonden kortingen en interactiemogelijkheden wordt de generatie tussen 18 en 34 jaar beziggehouden tijdens de reis.

Nieuw ontwerp voor Google Nieuws

Google Nieuws heeft een nieuw ontwerp gekregen. De techgigant meldt in een blogpost dat de desktopwebsite een vernieuwde focus heeft gekregen op feiten, diverse perspectieven en meer controle voor gebruikers. Het nieuwe ontwerp wordt de komende dagen wereldwijd uitgerold.

Super Mario-postzegels in Japan

Japanners kunnen vanaf woensdag hun brieven versieren met postzegels over Super Mario. Een vel bestaat uit tien zegels, met plaatjes van Mario, Luigi, Yoshi, Toad en Princess Peach. Elke zegel heeft een waarde van 82 yen, omgerekend 64 eurocent.

Ook Pinterest heeft tweefactorauthenticatie

Gebruikers van Pinterest kunnen hun account straks beter beschermen. De site heeft tweefactorauthenticatie ingevoerd. Na het invullen van het wachtwoord stuurt Pinterest een sms met een code naar de telefoon van de gebruiker, om te voorkomen dat vreemden inloggen. Het is ook mogelijk om een authenticatie-app als Authy te gebruiken.

Wensbaan: vlogger

Levy Jansen: ,,Ik zwem niet in het geld.”

Realistisch of niet: uit onderzoek blijkt dat 39% van de Nederlandse middelbare scholieren een professionele carrière als vlogger voor zichzelf ziet weggelegd. Ruim zeventig procent maakt al geregeld YouTube-video’s en iets meer dan de helft plaatst zelfgemaakte video’s op een eigen YouTube-kanaal. Levy Jansen (15) uit Bergen heeft de smaak te pakken: hij heeft in minder dan twee jaar 42.000 volgers verzameld. Zijn onderwerp? „Wat jongens niet aan meisjes snappen en wat meisjes juist moeten weten over jongens.”

Facebook heeft twee miljardste gebruiker

Facebook heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. De technologiegigant heeft nu twee miljard gebruikers die het sociale platform minimaal maandelijks gebruiken. Dat maakte het Amerikaanse bedrijf dinsdag bekend.

’Maak backups en wees alert’

Eerder dit jaar zorgde ’WannaCry’ wereldwijd voor problemen. Wat als jij wordt getroffen door ransomware?

Een nieuwe golf ransomware trekt over Nederland en andere landen. De gijzelsoftware is opgedoken bij de containerterminals van APM in Rotterdam, en volgens beveiliger Fox-IT ook bij andere organisaties. Gijzelsoftware is een van de vele bedreigingen online. Vijf vragen over deze dreiging.

Duizenden gamefans in Amsterdam ArenA

ESL in Amsterdam ArenA

Afgelopen weekend stroomde de Amsterdam ArenA vol met duizenden gamefans voor de finales van het ESL Benelux Championship.

Apple geeft eerste publieke beta iOS 11 vrij

Ook fans van Apple kunnen aan de slag met de nieuwste versie van iOS. Apple heeft maandag namelijk de eerste publieke betaversie van besturingssysteem iOS 11 vrijgegeven. Het is de bedoeling dat de definitieve versie dit najaar op de markt komt. Ontwikkelaars konden direct na WWDC, eerder deze maand al aan de slag met het nieuwe systeem.

Robot wijst weg op luchthaven Brussel

Reizigers die deze zomer de weg kwijtraken op het vliegveld van Brussel, kunnen voor hulp terecht bij een mensachtige robot. BRUce Pepper, zoals hij is genoemd, staat paraat na de bagagecontrole.

Steeds meer ouderen chatten heel wat af

Bep Mooij (87) uit Wijdewormer laat trots een familiefoto zien op haar tablet. Ze stuurt berichtjes via Facebook, maar schrijft ook graag een kaartje.

Steeds meer ouderen gebruiken sociale media om te zien wat hun nageslacht bezighoudt en om te chatten, te posten, te liken en te delen. Van de 65-plussers gebruikte 39 procent vorig jaar sociale media zoals Facebook, LinkedIn of Twitter, tegen 26 procent in 2014. Dat blijkt uit CBS-cijfers. Het verschil in gebruik met jongeren wordt kleiner.

Deze klassieke games heeft miniversie Super Nintendo

De miniatuurversie van de Super Nintendo (SNES) komt op 29 september naar Europa. Met 21 klassieke games, waaronder een vervolg op Star Fox.

Achtjarig meisje uit Aleppo op Time-lijst

Het achtjarige ’Twitter-meisje’ Bana Alabed uit de Syrische stad Aleppo is een van de 25 invloedrijkste personen op het internet. Op de maandag gepubliceerde lijst van Time Magazine staan ook namen als Harry Potter-auteur J.K. Rowling, de Amerikaanse president Donald Trump en zangeres Rihanna.

Marktplaats voert iDEAL-functie in

Mensen die via Marktplaats spullen te koop aanbieden, kunnen hun geld vanaf vandaag via iDEAL ontvangen. De site werkt samen met een bedrijf dat iDEAL-betalingen tussen particulieren mogelijk maakt.

Nederlands talent maakt Apple’s WWDC onveilig

De 10-jarige Yuma Soerianto uit Australië was de jongste deelnemer aan de WWDC.

Jaarlijks schrijft Apple een talentenwedstrijd uit voor scholieren en studenten. De winnaars mogen naar de WWDC, de ontwikkelaarsconferentie van het bedrijf, om kennis op te doen. Dit jaar was de jongste deelnemer, de 10-jarige Yuma Soerianto uit Australië, maar vanuit Nederland reisde ook een delegatie af naar San José.

Column: Gamespektakel in het verschiet

De E3 die onlangs in Los Angeles werd gehouden, is de belangrijkste gamebeurs ter wereld. Wat kunnen we komende tijd verwachten aan consoles en videogames?

Social media vieren 20e verjaardag Harry Potter

Facebook en Twitter vieren maandag de twintigste verjaardag van tovenaar Harry Potter. Het is 26 juni exact twee decennia geleden dat het eerste boek, The Philosopher’s Stone, verscheen.

Google leest je mails niet meer

Google zal de e-mails van zijn gebruikers niet meer scannen. Het bedrijf deed dat om informatie in te winnen, zodat het gerichter advertenties kon verkopen. Wie bijvoorbeeld een ander mailt over tweedehands auto's, is misschien geïnteresseerd in tweedehands auto's en kan dus ontvankelijk zijn voor reclame over occasions.

Tesla wil muziek streamen

Tesla wil zijn eigen muziekstreamingdienst opzetten. Daarom praat de autobouwer met muzieklabels. Dat melden techsite Recode en persbureau Bloomberg.

Sega brengt oude games naar smartphones

Sega-fans komen aan hun trekken: de Japanse gamestudio heeft oude games omgezet naar apps voor iOS en Android. Sega Forever, heet het project. De games zijn gratis te downloaden, maar gebruikers krijgen dan wel reclame te zien. Wie dat niet wil, kan de app kopen.

Olympische Spelen live in virtual reality

Chipmaker Intel gaat samenwerken met het Internationaal Olympisch Comité. Intel wil onder meer drones, live virtual reality en 360-gradencamera's gebruiken om de sporten in beeld te brengen.

Powerbank veroorzaakt brandgevaar

Een zogeheten Powerbank van het merk New Look blijkt vlam te kunnen vatten. De fabrikant van de stroomopslagapparaten, die gebruikt worden om telefoons of tablets onderweg op te laden, heeft bezitters donderdag opgeroepen onmiddellijk te stoppen met het gebruik ervan.

Zoetermeer wil gamemuseum

De gemeente Zoetermeer gaat onderzoeken of een gamemuseum toekomst heeft in de ’leisurestad’.

Veiliger rijden dankzij nieuwe app

Dankzij een nieuwe app kunnen automobilisten voortaan veiliger rijden zonder op hun telefoon te kijken, te whatsappen of te sms’en achter het stuur. Via Vipconn maken bestuurders contact met hun eigen persoonlijke assistent, die voor hen belt en afspraken en notities maakt. De app blokkeert tijdens het rijden automatisch alle andere apps op de smartphone, die afleiden van het verkeer.

Mobiel vaker in thuispakket

Steeds meer huishoudens in Nederland kiezen voor een allesomvattend telecomabonnement, dat bestaat uit snel internet, televisie, vaste én mobiele telefonie. Dat meldde marktonderzoeker Telecompaper donderdag.

Betalen met ring mogelijk bij ABN AMRO

De ringen waarmee betaald kan worden.

ABN AMRO is bezig met een test waarbij betaald kan worden met een ring in plaats van met een pinpas. ABN is de eerste bank ter wereld die het mogelijk maakt om een betaling te doen met een zogenoemde 'wearable'.

Al 800 gevallen van Microsoft-scam in 2017

Maar liefst achthonderd mensen werden in de eerste helft van dit jaar de dupe van oplichting via de zogenoemde Microsoft-scam. In heel 2016 waren het er 1100, zo zegt de politie donderdag die voor de oplichting waarschuwt.

’Merk kan tegen stootje’

De verkoopcijfers van het nieuwste toptoestel, de Galaxy S8, laten zien dat Samsung weinig imagoschade heeft opgelopen met de brandgevaarlijke Galaxy Note 7.

Het is een jaar als een achtbaan geweest voor Samsung. Hoewel het debacle met de brandgevaarlijke Galaxy Note 7-telefoon veel schade heeft berokkend, lijken consumenten niet bang te zijn geworden voor het merk. „Na de verkoopstop, koos 80% van de Note 7-kopers weer voor een Samsung-telefoon”, stelt Menno van den Berg, directeur Samsung Mobile Nederland.

Snelle landmeetkundige drone

De vier oprichters van Atmos UAV vlnr. Sander Hulsman, Ruud Knoops, Dirk Dokter en Joost Bouman.

Dronebedrijf Atmos UAV, een spin-off van de TU Delft, is erin geslaagd de flexibiliteit van een helikopter te combineren met de snelheid en het bereik van een vliegtuig. Resultaat is een nieuw type drone die landmeetbedrijven helpt om locaties tien keer sneller in te meten.

Drones kijken door muur heen

Nieuwe dronetechnologie kan hulpverleners in de toekomst helpen om sneller te detecteren of er na een ramp nog mensen in een gebouw aanwezig zijn. Onderzoekers werken aan een systeem dat door muren kan kijken zonder binnen te hoeven treden.

Spotify komt met playlist voor chatgroep

Spotify maakt het mogelijk afspeellijstjes samen te stellen in chatgroepen. Via de berichtendienst van Facebook, Messenger, kunnen vriendengroepen liedjes toevoegen aan elkaars lijsten.

E3 2017 terugblik: de 10 hoogtepunten uit Los Angeles

Vorige week vond de Electronic Entertainment Expo, de E3, plaats in Los Angeles. Het was een goede gamebeurs met veel aankondigingen en mooie games. Dit zijn onze tien hoogtepunten; in willekeurige volgorde.

Slim fietsslot blokkeert smartphonegebruik

Telecomprovider KPN brengt samen met Veilig Verkeer Nederland (VVN) eind dit jaar een slim fietsslot op de markt. Het slot blokkeert een mobiele telefoon zodra de fiets van het slot gehaald wordt. Dat heeft KPN woensdag bekendgemaakt.

Internet kan in meeste huizen sneller

Ruim de helft van de huishoudens in Nederland internet niet zo snel als eigenlijk zou kunnen. Dat heeft telecombrancheorganisatie Nederland ICT uitgezocht.

Kinderprogramma's NPO ook offline te zien

Kinderprogramma's als Bob de Bouwer, Nijntje en Shaun het Schaap zijn vanaf nu ook zonder internetverbinding op de smartphone of tablet te bekijken. Zappelin, de publieke zender voor de allerkleinsten, biedt een aantal kinderseries als download aan.

'Apple Music biedt jaarabonnement'

In alle stilte heeft Apple Music een nieuwe abonnementsvorm ingevoerd. Gebruikers kunnen voor een heel jaar vooruit betalen. Dat kost 99 dollar (89 euro). TechCrunch en The Verge hebben dat ontdekt. De optie zit verstopt in de instellingen.

Gesponsorde liedjes op Spotify

Gebruikers van Spotify krijgen straks misschien gesponsorde liedjes te horen. Platenmaatschappijen kunnen de streamingdienst betalen om die 'Sponsored Songs' onder de aandacht te brengen. Spotify heeft tegen TechCrunch bevestigd dat daar een proef mee loopt.

Column: Hoogste tijd voor vlucht met drone

Het in elkaar zetten en spelen met modelvliegtuigjes is nooit bepaald sexy geweest. De hobby blijft een beetje in dezelfde hoek hangen als het spelen met modeltreintjes.

Verzekeraar zuiniger met vergoeden smartphones

Verzekeraars zijn een stuk zuiniger geworden als het gaat om het vergoeden van barsten in smartphones. Claims voor telefoons en tablets zijn aan banden gelegd met eigen risico’s, maximeringen en andere beperkende voorwaarden. Deze beperkingen worden echter lang niet altijd vermeld.

De torenhoge ambities van Beyond Good & Evil 2

Beyond Good & Evil 2 was dé grote verrassing van de E3. De Telegraaf had een exclusief interview met gamelegende Michel Ancel en zag een hele vroege versie van het spel.

Atari ontwikkelt nieuwe spelcomputer

Atari werkt aan een nieuwe spelconsole. Dat heeft topman Fred Chesnais gezegd tegen Venturebeat. De computer is gebaseerd op pc-technologie. Verdere details laat hij achterwege.

Katy Perry heeft 100 miljoen Twitter-volgers

Katy Perry heeft vrijdag de magische grens van 100 miljoen volgers op Twitter bereikt. De popzangeres is de eerste persoon ooit die dit voor elkaar heeft gekregen.

Jeugd onvoorzichtig op onbeveiligde wifi

De helft van de internetgebruikers geeft aan wel eens gebruik te maken van een openbaar, niet beveiligd wifi-netwerk. Jongeren doen dat het vaakst en houden het minst rekening met de risico’s, zoals privacyschending. Dat meldt het CBS vrijdag.

Drone brengt medicijnen rond in ziekenhuis

Studenten van de TU Eindhoven hebben donderdag in het Máxima Medisch Centrum een door henzelf ontwikkelde drone gepresenteerd die het ziekenhuis moet gaan helpen met het afleveren van medicijnen en het vervoeren van bloedsamples. Het gaat om de Blue Jay, een zogenoemde domestic drone die op eigen kracht door het ziekenhuis vliegt en opdrachten kan uitvoeren.