vrijdag 17 maart 2017, 16:04

Amazon stopt Siri-concurrent in iOS-app

Amazon gaat op iOS de strijd aan met Apples spraakassistent Siri. Het bedrijf van CEO Jeff Bezos brengt in de komende dagen een update uit van de Amazon-app waarin spraakassistent Alexa is verwerkt. Dezelfde techniek is al te vinden in de slimme Echo-speaker.

Inmiddels is er een flinke strijd gaande tussen de verschillende spraakassistenten. Zo investeert Google flink in Assistant, maakt Microsoft Cortana steeds slimmer en timmert Apple aan de weg met Siri. Amazon is al een poos bezig met de ontwikkeling van Alexa, maar pas sinds de introductie van de Echo-speakers heeft de techniek van het bedrijf een flinke vlucht genomen. De retailer heeft de techniek achter Alexa ondertussen ook opengesteld voor andere bedrijven. Met Alexa in de Amazon-app kun je met je stem onder meer producten bestellen, muziek opzetten of informatie opvragen.

Het is niet helemaal duidelijk in hoeverre Nederlanders iets aan Alexa op iOS gaan hebben. In ons land heeft Amazon alleen een webwinkel voor e-books en voor andere zaken moeten Nederlanders bij de Duitse afdeling van Amazon zijn. Diensten als Amazon Music zijn bij ons nog niet of nog niet goed te gebruiken.

 

Bedrijven die veel overeenkomsten sluiten hebben algemene voorwaarden nodig. Stel ze binnen enkele minuten nu geheel zelf samen.

Meer artikelen in Digitaal

Winst Chinees Tencent verrast
1 uur geleden
Google Allo krijgt webversie
19 uur geleden
'Apple trekt miljard uit voor eigen content'
19 uur geleden
Tweet Obama na Charlottesville breekt record
21 uur geleden
Virtuele game voorspelt epidemie op Lowlands
22 uur geleden
Nieuwe Pixel is te knijpen
22 uur geleden
Facebook verandert uiterlijk reacties
23 uur geleden
Grote investering in Nederlands gamesbedrijf
1 dag geleden
Twitterbericht Obama krijgt 2,5 miljoen likes
1 dag geleden
Bill Gates doneert $4,6 miljard
1 dag geleden