maandag 20 maart 2017, 16:42

Apple zet vol in op augmented reality

© Telegraaf

Het is geen geheim dat Apple-CEO Tim Cook hoge verwachtingen heeft van augmented reality. Volgens Bloomberg gaat Apple 'het neefje van virtual reality' volop implementeren in de volgende iPhone. Ook werkt de techgigant aan een slimme bril, vergelijkbaar met Google Glass.

Waar virtual reality de gebruiker een alternatieve wereld voorschotelt, legt augmented reality een extra informatielaag over de echte wereld. Wie bijvoorbeeld een slimme bril draagt, krijgt extra informatie bij voorwerpen die de bril passeren. Zo kun je bij personen links zien naar hun verschillende internetprofielen en krijg je bij een krantenartikel een filmpje te zien. Deze techniek kennen we al een paar jaar van de Nederlandse app Layar.

Hoe Apple augmented reality precies in de nieuwe iPhone gaat verwerken, is vooralsnog een groot mysterie. Waarschijnlijk vertelt het bedrijf er pas in september iets over. Dan worden de nieuwe iPhones gelanceerd. Wat al wel duidelijk is, is dat het bedrijf een compleet team heeft opgetuigd voor de ontwikkeling van augmented reality.

Cook is in interviews altijd heel duidelijk over waar hij wel en waar hij geen brood in ziet. Zo vindt hij virtual reality, in tegenstelling tot augmented reality, totaal niet interessant voor het grote publiek.

Meer artikelen in Digitaal

Samsung lanceert Galaxy S8
5 uur geleden
Flappen tappen zonder pinpas
7 uur geleden
Pizzarobot komt naar Nederland
8 uur geleden
Chipbedrijf VS legt ruim $600 miljoen neer voor Exar
8 uur geleden
Nieuwe game voor stokoude spelcomputer
9 uur geleden
Verkoop browsergeschiedenis VS dichterbij
12 uur geleden
Partijen beginnen blockchain-coalitie
12 uur geleden
'Wereldwijd een op vijf mobieltjes nep'
1 dag geleden
Ransomware in Kamer lijkt op domme pech
1 dag geleden
Taxidienst Uber doet deur dicht in Denemarken
1 dag geleden