maandag 20 maart 2017, 16:42

Apple zet vol in op augmented reality

© Telegraaf

Het is geen geheim dat Apple-CEO Tim Cook hoge verwachtingen heeft van augmented reality. Volgens Bloomberg gaat Apple 'het neefje van virtual reality' volop implementeren in de volgende iPhone. Ook werkt de techgigant aan een slimme bril, vergelijkbaar met Google Glass.

Waar virtual reality de gebruiker een alternatieve wereld voorschotelt, legt augmented reality een extra informatielaag over de echte wereld. Wie bijvoorbeeld een slimme bril draagt, krijgt extra informatie bij voorwerpen die de bril passeren. Zo kun je bij personen links zien naar hun verschillende internetprofielen en krijg je bij een krantenartikel een filmpje te zien. Deze techniek kennen we al een paar jaar van de Nederlandse app Layar.

Hoe Apple augmented reality precies in de nieuwe iPhone gaat verwerken, is vooralsnog een groot mysterie. Waarschijnlijk vertelt het bedrijf er pas in september iets over. Dan worden de nieuwe iPhones gelanceerd. Wat al wel duidelijk is, is dat het bedrijf een compleet team heeft opgetuigd voor de ontwikkeling van augmented reality.

Cook is in interviews altijd heel duidelijk over waar hij wel en waar hij geen brood in ziet. Zo vindt hij virtual reality, in tegenstelling tot augmented reality, totaal niet interessant voor het grote publiek.

Meer artikelen in Digitaal

Apple voegt Nederlandse openbaar vervoer toe
4 uur geleden
’Onderwijs-ict ondermaats’
11 uur geleden
Wikipedia kan NSA voor rechter dagen
13 uur geleden
Apple test 5G-technologie
13 uur geleden
Review: Prey
15 uur geleden
Veel Belgen kunnen na 7 juni niet meer bellen
18 uur geleden
Nederland tegen EU-plan controle sociale media
1 dag geleden
Ruim 1 miljard euro besteed bij webwinkels EU
1 dag geleden
Hacker cel in voor stelen nieuwsberichten
1 dag geleden
Release Red Dead Redemption 2 uitgesteld
1 dag geleden