maandag 20 maart 2017, 16:42

Apple zet vol in op augmented reality

© Telegraaf

Het is geen geheim dat Apple-CEO Tim Cook hoge verwachtingen heeft van augmented reality. Volgens Bloomberg gaat Apple 'het neefje van virtual reality' volop implementeren in de volgende iPhone. Ook werkt de techgigant aan een slimme bril, vergelijkbaar met Google Glass.

Waar virtual reality de gebruiker een alternatieve wereld voorschotelt, legt augmented reality een extra informatielaag over de echte wereld. Wie bijvoorbeeld een slimme bril draagt, krijgt extra informatie bij voorwerpen die de bril passeren. Zo kun je bij personen links zien naar hun verschillende internetprofielen en krijg je bij een krantenartikel een filmpje te zien. Deze techniek kennen we al een paar jaar van de Nederlandse app Layar.

Hoe Apple augmented reality precies in de nieuwe iPhone gaat verwerken, is vooralsnog een groot mysterie. Waarschijnlijk vertelt het bedrijf er pas in september iets over. Dan worden de nieuwe iPhones gelanceerd. Wat al wel duidelijk is, is dat het bedrijf een compleet team heeft opgetuigd voor de ontwikkeling van augmented reality.

Cook is in interviews altijd heel duidelijk over waar hij wel en waar hij geen brood in ziet. Zo vindt hij virtual reality, in tegenstelling tot augmented reality, totaal niet interessant voor het grote publiek.

Meer artikelen in Digitaal

KPN in zee met MuseumTV
1 dag geleden
Miljoenenverlies pc-maker Lenovo
1 dag geleden
Een op drie huishoudens gebruikt Netflix
1 dag geleden
Snap-bestuurder alweer weg
1 dag geleden
'Veel websites zorgaanbieders nog onveilig'
2 dagen geleden
Professor Layton krijgt opvolging in nieuwe game
2 dagen geleden
ProtonMail accepteert bitcoins
2 dagen geleden
Samsung zet Shazam op slimme tv's
2 dagen geleden
Nokia presenteert eerste vlaggenschip
2 dagen geleden
Terugroepactie batterijen opgeknapte Notes 4
2 dagen geleden