Psst!

De Telegraaf krijgt een nieuwe website

Bekijk 'm hier! Misschien later
maandag 3 juli 2017, 14:02

Concurrentie voor Spotify

© AP

Nederland is een nieuwe streaming-muziekdienst rijker. Met een op de Nederlandse markt gericht aanbod moet Juke vanaf half juli de concurrentie aangaan met onder meer Spotify.

Juke is een samenwerking van Talpa Radio en Mediamarkt, en houdt volgens directeur Menno Koningsberger van Talpa Radio het midden tussen radio, themakanalen en streaming. Talpa Radio is uitgever van Sky Radio, Radio 538, Radio 10 en Radio Veronica.

Nieuwe stations

Die kanalen zullen via Juke verder uitgebreid worden. Koningsberger: „In de tijd dat MTV opkwam, was de gedachte dat muziekvideo de nekslag zou zijn voor radio. Maar de Talpa-zenders hebben een gezamenlijk bereik van 7,3 miljoen mensen en via Juke zullen we op den duur ook weer nieuwe stations lanceren.”

De nieuwe dienst moet voor elk wat wils zijn, vertelt Barry van Ruiven, Chief Procurement Officer van MediaMarkt. „Radio helpt mensen nog steeds door de dag heen. Of je nou huiswerk aan het maken bent of onder de douche stapt, met Juke willen we dat je met één druk de juiste afspeellijst kunt aanzetten.”

40 miljoen nummers

Juke zal naast de verschillende stations ook 40 miljoen nummers bevatten. Wie toegang wil tot de volledige muziekbibliotheek, betaalt daar €9,99 per maand voor. In de gratis variant zijn alleen de stations te beluisteren.

Meer artikelen in Digitaal

’Cyberdreiging is echt heel zorgelijk’
16 uur geleden
Nederlands bedrijf leent iPhone X uit
2 dagen geleden
Nieuwe iPhone X mogelijk vertraagd
4 dagen geleden
Voor het eerst gamer verhuurd
4 dagen geleden
Groene Fairphone krijgt miljoenen
4 dagen geleden
Restaurant boeken bij Airbnb
4 dagen geleden
Vr-game helpt bij onderzoek naar dementie
4 dagen geleden
Gates: Sorry voor Control-Alt-Delete
4 dagen geleden
Google koopt deel van smartphonebedrijf HTC
4 dagen geleden
Avril Lavigne is gevaarlijk op Google
5 dagen geleden