donderdag 6 juli 2017, 12:58

Gitaar leren spelen met app van Fender

© Hollandse Hoogte

Wie in de voetsporen wil treden van Jimi Hendrix, Buddy Holly, Paul McCartney of Kurt Cobain, kan hulp krijgen van het bedrijf dat hun gitaren heeft gemaakt. Het beroemde Fender heeft donderdag namelijk een gitaar-app gelanceerd, Fender Play.

Fender verkoopt naar eigen zeggen ongeveer de helft van zijn gitaren aan beginners. Die stoppen vrijwel allemaal binnen een jaar. De kleine groep die wel doorgaat en het gitaar spelen onder de knie weet te krijgen, koopt vervolgens nog ongeveer zes gitaren per persoon. Als minder mensen de hoop opgeven, kan Fender dus meer gitaren verkopen.

Volgens Fender kunnen beginners zich geïntimideerd voelen door instrumentenwinkels en muziekscholen. Daarom kopen ze gitaren online en volgen ze lessen via bijvoorbeeld YouTube.

Fender Play richt zich op die mensen. De introductieperiode van dertig dagen is gratis, daarna kost de app 19,99 dollar per maand. De app gebruikt bekende liedjes van onder meer U2, de Rolling Stones en de Foo Fighters om gitaarles te geven.

De app is aanvankelijk alleen beschikbaar in de App Store van Apple in de Verenigde Staten, Canada en Groot-Brittannië. Later moet er ook een Android-versie van komen.

Meer artikelen in Digitaal

Adobe stopt in 2020 met Flash
30 minuten geleden
Google gaat waarschuwen bij noodsituaties
3 uur geleden
Paint blijft beschikbaar in Windows Store
3 uur geleden
Bavianen spelen met smartphone bezoekster Zoo Emmen
7 uur geleden
De Sims 4 naar de Xbox One
8 uur geleden
Website GeenStijl op zwart
9 uur geleden
Laatste testversie Android O uitgebracht
10 uur geleden
YouTube-sterren ontmoeten fans in Almere
10 uur geleden
Alphabet stelt ondanks groei teleur 
21 uur geleden
Netflix best presterende app
1 dag geleden