Psst!

De Telegraaf krijgt een nieuwe website

Bekijk 'm hier! Misschien later
donderdag 6 juli 2017, 12:58

Gitaar leren spelen met app van Fender

© Hollandse Hoogte

Wie in de voetsporen wil treden van Jimi Hendrix, Buddy Holly, Paul McCartney of Kurt Cobain, kan hulp krijgen van het bedrijf dat hun gitaren heeft gemaakt. Het beroemde Fender heeft donderdag namelijk een gitaar-app gelanceerd, Fender Play.

Fender verkoopt naar eigen zeggen ongeveer de helft van zijn gitaren aan beginners. Die stoppen vrijwel allemaal binnen een jaar. De kleine groep die wel doorgaat en het gitaar spelen onder de knie weet te krijgen, koopt vervolgens nog ongeveer zes gitaren per persoon. Als minder mensen de hoop opgeven, kan Fender dus meer gitaren verkopen.

Volgens Fender kunnen beginners zich geïntimideerd voelen door instrumentenwinkels en muziekscholen. Daarom kopen ze gitaren online en volgen ze lessen via bijvoorbeeld YouTube.

Fender Play richt zich op die mensen. De introductieperiode van dertig dagen is gratis, daarna kost de app 19,99 dollar per maand. De app gebruikt bekende liedjes van onder meer U2, de Rolling Stones en de Foo Fighters om gitaarles te geven.

De app is aanvankelijk alleen beschikbaar in de App Store van Apple in de Verenigde Staten, Canada en Groot-Brittannië. Later moet er ook een Android-versie van komen.

Meer artikelen in Digitaal

’Cyberdreiging is echt heel zorgelijk’
16 uur geleden
Nederlands bedrijf leent iPhone X uit
2 dagen geleden
Nieuwe iPhone X mogelijk vertraagd
4 dagen geleden
Voor het eerst gamer verhuurd
4 dagen geleden
Groene Fairphone krijgt miljoenen
4 dagen geleden
Restaurant boeken bij Airbnb
4 dagen geleden
Vr-game helpt bij onderzoek naar dementie
4 dagen geleden
Gates: Sorry voor Control-Alt-Delete
4 dagen geleden
Google koopt deel van smartphonebedrijf HTC
4 dagen geleden
Avril Lavigne is gevaarlijk op Google
5 dagen geleden