zaterdag 8 juli 2017, 10:56

Netflix: verwijderen Frozen schuld Disney

Eland Sven schittert momenteel ’gewoon’ op Netflix.. © Disney

Disney-film Frozen is zo populair dat het verwijderen van de film door Netflix steevast tot grote commotie leidt. Dat is echter niet de schuld van de streamingdienst, verdedigt deze zich tegenover De Telegraaf.

„De mogelijkheden om de rechten te kopen verschillen per land”, aldus Todd Yellin, Vice President of Product bij het Amerikaanse bedrijf. „Soms is het alleen mogelijk om de rechten voor één maand te kopen. Dan willen we bijna roepen: ‘Kijk de film nu, en kijk hem zo vaak je wilt!'”

Het onderhandelen over de rechten is een van de redenen waarom Netflix besloot om ook zelf films en series te produceren. Dit jaar komt er 2000 uur aan originele Netflix-content bij, wat gelijk staat aan 42 dagen onafgebroken kijken.

Virtual Reality hoeven we volgens Yellin bij Netflix niet te verwachten. Hoewel het bedrijf volop nieuwe technieken omarmt, ziet het niks in de techniek waarbij kijkers met een speciale bril zelf de camera in handen krijgen.

„Filmmakers leggen in hun werk constant de nadruk op een element”, stelt Yellin. „Dan helpt het niet als de kijker een andere kant op kijkt.”

Momenteel is Frozen overigens alweer enkele maanden op de Nederlandse Netflix te zien. Het is niet bekend wanneer deze weer verdwijnt.

Meer artikelen in Digitaal

Adobe stopt in 2020 met Flash
30 minuten geleden
Google gaat waarschuwen bij noodsituaties
3 uur geleden
Paint blijft beschikbaar in Windows Store
3 uur geleden
Bavianen spelen met smartphone bezoekster Zoo Emmen
7 uur geleden
De Sims 4 naar de Xbox One
8 uur geleden
Website GeenStijl op zwart
9 uur geleden
Laatste testversie Android O uitgebracht
10 uur geleden
YouTube-sterren ontmoeten fans in Almere
10 uur geleden
Alphabet stelt ondanks groei teleur 
21 uur geleden
Netflix best presterende app
1 dag geleden