Psst!

De Telegraaf krijgt een nieuwe website

Bekijk 'm hier! Misschien later
dinsdag 11 juli 2017, 10:19

Spotify ontkent bestaan nepartiesten

Spotify ontkent het bestaan van tientallen nepartiesten waarmee het streamingbedrijf geld zou verdienen. De muziekdienst reageert daarmee voor het eerst op beschuldigingen dat het bedrijf met niet-bestaande artiesten afspeellijsten vult en de opbrengst in eigen zak steekt.

"We hebben nooit nepartiesten gemaakt en in onze Spotify-playlists gezet en zullen dat ook nooit doen", reageert een woordvoerder tegenover Billboard. "We bezitten geen rechten, we zijn geen platenlabel, al onze muziek is gelicentieerd. We betalen de rechthebbenden en niet onszelf."

Het verhaal over nepartiesten doet al langere tijd de ronde. Spotify zou samenwerken met verschillende producers om muziek te produceren voor populaire afspeellijsten als Peaceful Piano en Deep Focus. Samen is de muziek al meer dan 520 miljoen keer beluisterd, goed voor zo'n 3 miljoen dollar aan royalty's. De artiesten zijn behalve op Spotify echter nergens op internet te bekennen.

Muzieksite Music Business Worldwide, die als eerste met het nieuws kwam, laat het er niet bij zitten. De site roept de artiesten op om zich te melden.

Meer artikelen in Digitaal

’Cyberdreiging is echt heel zorgelijk’
16 uur geleden
Nederlands bedrijf leent iPhone X uit
2 dagen geleden
Nieuwe iPhone X mogelijk vertraagd
4 dagen geleden
Voor het eerst gamer verhuurd
4 dagen geleden
Groene Fairphone krijgt miljoenen
4 dagen geleden
Restaurant boeken bij Airbnb
4 dagen geleden
Vr-game helpt bij onderzoek naar dementie
4 dagen geleden
Gates: Sorry voor Control-Alt-Delete
4 dagen geleden
Google koopt deel van smartphonebedrijf HTC
4 dagen geleden
Avril Lavigne is gevaarlijk op Google
5 dagen geleden