Psst!

De Telegraaf krijgt een nieuwe website

Bekijk 'm hier! Misschien later
dinsdag 11 juli 2017, 11:37

Column: Zombies in stralende zon

© Vertigo Games

Zombiegames zijn vaak cliché. In een duistere sfeer springen overal ondoden tevoorschijn. De Rotterdamse studio Vertigo Games gooit het over een andere boeg.

In plaats van een horrorgame die louter is bedoeld om je de stuipen op het lijf te jagen, draait Arizona Sunshine om overleven in een desolate wereld. Zoals de naam aangeeft, speelt het zich in de zonovergoten Amerikaanse staat Arizona af. Geen zombiegame in een donker bos, verlaten stad of eng gesticht. Verfrissend!

Arizona Sunshine (uit voor pc en PlayStation 4) is een virtual reality-game. Inmiddels heb ik meerdere vr-games gespeeld, met wisselende resultaten. Aangezien ik bewegingsziekte heb, was ik bang dat deze me misselijk zou maken. De vr-bril sluit je namelijk af van de gewone wereld. Als je in het spel vervolgens snel vooruit beweegt, registreren je ogen veel actie terwijl je in feite gewoon op de bank zit. Voor de hersenen is dit heel verwarrend waardoor je ziek kunt worden.

Gelukkig heeft Vertigo Games daarmee rekening gehouden. In Arizona Sunshine hebben ze ervoor gekozen om ook de mogelijkheid te bieden om spelers naar andere plekken te teleporteren. Hierdoor blijft het beeld een stuk stiller.

Tijdens mijn speelsessie had ik gelukkig nergens last van en zodoende kon ik van de game genieten. Het leukste vond ik de spelmodus waarbij je in verschillende rondes eindeloos veel zombies voor je kiezen krijgt. Je wordt er bloedfanatiek van om te proberen zolang mogelijk te overleven.

Meer artikelen in Digitaal

Nieuwe iPhone X mogelijk vertraagd
6 uur geleden
Voor het eerst gamer verhuurd
6 uur geleden
Groene Fairphone krijgt miljoenen
10 uur geleden
Restaurant boeken bij Airbnb
11 uur geleden
Vr-game helpt bij onderzoek naar dementie
11 uur geleden
Gates: Sorry voor Control-Alt-Delete
12 uur geleden
Google koopt deel van smartphonebedrijf HTC
13 uur geleden
Avril Lavigne is gevaarlijk op Google
1 dag geleden
'Groot nieuws HTC op komst'
1 dag geleden
Amazon werkt aan bril en bewakingscamera
1 dag geleden