dinsdag 11 juli 2017, 11:37

Column: Zombies in stralende zon

© Vertigo Games

Zombiegames zijn vaak cliché. In een duistere sfeer springen overal ondoden tevoorschijn. De Rotterdamse studio Vertigo Games gooit het over een andere boeg.

In plaats van een horrorgame die louter is bedoeld om je de stuipen op het lijf te jagen, draait Arizona Sunshine om overleven in een desolate wereld. Zoals de naam aangeeft, speelt het zich in de zonovergoten Amerikaanse staat Arizona af. Geen zombiegame in een donker bos, verlaten stad of eng gesticht. Verfrissend!

Arizona Sunshine (uit voor pc en PlayStation 4) is een virtual reality-game. Inmiddels heb ik meerdere vr-games gespeeld, met wisselende resultaten. Aangezien ik bewegingsziekte heb, was ik bang dat deze me misselijk zou maken. De vr-bril sluit je namelijk af van de gewone wereld. Als je in het spel vervolgens snel vooruit beweegt, registreren je ogen veel actie terwijl je in feite gewoon op de bank zit. Voor de hersenen is dit heel verwarrend waardoor je ziek kunt worden.

Gelukkig heeft Vertigo Games daarmee rekening gehouden. In Arizona Sunshine hebben ze ervoor gekozen om ook de mogelijkheid te bieden om spelers naar andere plekken te teleporteren. Hierdoor blijft het beeld een stuk stiller.

Tijdens mijn speelsessie had ik gelukkig nergens last van en zodoende kon ik van de game genieten. Het leukste vond ik de spelmodus waarbij je in verschillende rondes eindeloos veel zombies voor je kiezen krijgt. Je wordt er bloedfanatiek van om te proberen zolang mogelijk te overleven.

Meer artikelen in Digitaal

Alphabet stelt ondanks groei teleur 
5 uur geleden
Netflix best presterende app
9 uur geleden
Samen gamen op de camping
13 uur geleden
Telegram laat je foto's en video's verdwijnen
14 uur geleden
Column: Tablet met toeters en bellen
15 uur geleden
'Microsoft trekt stekker uit Paint'
15 uur geleden
Apple strikt Dwayne Johnson voor Siri-reclame
15 uur geleden
'Essential Phone snel geleverd'
15 uur geleden
Ruimtestation ISS op Streetview
15 uur geleden
Aangifte doen met app DigiD
15 uur geleden