woensdag 12 juli 2017, 14:20

PayPal-klant kan aankopen doen in App Store

© BLOOMBERG

Nadat een samenwerking tot grote ergernis van gebruikers jarenlang was uitgebleven, hebben Apple en PayPal nu toch de handen ineengeslagen. Sinds woensdag kunnen mensen in onder meer Nederland via PayPal aankopen in de App Store, de iTunes Store en in Apple Music betalen.

Kopers kunnen PayPal als betaalmethode selecteren op al hun Apple-apparaten, zoals hun iPhone, iPad, iPod touch en Mac of in iTunes via hun pc. De extra betaalmethode zorgt volgens PayPal voor een grotere keuze bij de aankoop van apps, muziek, films, tv-shows, boeken, Apple Music-abonnementen en iCloud-opslag. Tot op heden was het alleen mogelijk om gebruik te maken van een creditcard of iTunes Gift Cards. Eerder was er een samenwerking met ClickAndBuy, maar deze werd door Apple verbroken.

PayPal-klanten met een nieuwe of bestaande Apple ID kunnen PayPal als betaalmethode selecteren. Eenmaal geselecteerd, worden alle aankopen van die Apple ID voortaan automatisch in rekening gebracht bij het PayPal-account. Ook worden aankopen via PayPal OneTouch via Apple-apparaten als Apple TV en Apple Watch mogelijk.

Apple-klanten kunnen sinds woensdag in meerdere landen betalen via PayPal.

Meer artikelen in Digitaal

Adobe stopt in 2020 met Flash
27 minuten geleden
Google gaat waarschuwen bij noodsituaties
3 uur geleden
Paint blijft beschikbaar in Windows Store
3 uur geleden
Bavianen spelen met smartphone bezoekster Zoo Emmen
7 uur geleden
De Sims 4 naar de Xbox One
8 uur geleden
Website GeenStijl op zwart
9 uur geleden
Laatste testversie Android O uitgebracht
10 uur geleden
YouTube-sterren ontmoeten fans in Almere
10 uur geleden
Alphabet stelt ondanks groei teleur 
21 uur geleden
Netflix best presterende app
1 dag geleden