Psst!

De Telegraaf krijgt een nieuwe website

Bekijk 'm hier! Misschien later
zondag 16 juli 2017, 13:40

PSV zet grofgebekte E-sporter na twee dagen op straat

E-sporter Tony Kok zet zijn krabbel. Rechts algemeen directeur Toon Gerbrands.. © Hollandse Hoogte

PSV heeft per direct - twee dagen na dienst komst - afscheid genomen van E-sporter Tony Kok. Er doken bijna direct na de bekendmaking van de transfer Twitter-berichten op waaruit bleek dat de gamer online nogal grove scheldwoorden gebruikte in het verleden. PSV wilde daarom direct van Kok af, die bovendien een Ajax-fan te zijn.

"De clubleiding heeft geconstateerd dat Kok en zijn management tekort zijn geschoten in het delen van informatie over het verleden van de gamer", meldt de club op de website.

"Het gedrag dat Kok enkele jaren geleden online heeft vertoond, staat dermate ver van de kernwaarden van PSV dat een vervolg van de samenwerking onmogelijk is."

"Vanzelfsprekend hebben we een antecedentenonderzoek gedaan", gaat manager Marketing & Media Guus Pennings  van PSV verder. "Om een goed beeld van iemand te krijgen - ook wat betreft online gedrag - is het echter noodzakelijk dat de andere partij volledig open kaart speelt. En dat is niet het geval geweest. Wij betreuren dat. Het is een vervelende ervaring op het speelveld van E-sports, maar daarom ook direct een wijze les."

Grote club

"Ik ben super blij. Het is een droom om voor zo’n grote club uit te mogen komen", stelde Tony Kok, die driemaal Nederlands kampioen werd, twee dagen geleden nog bij zijn presentatie.

"Ik ben benieuwd wat er op me af gaat komen, ik heb er super veel zin in. Mijn doel is om de eDivisie en de toernooien waar ik aan deelneem te winnen. Daarvoor ben ik natuurlijk ook aangenomen."

Meer artikelen in Digitaal

Nederlands bedrijf leent iPhone X uit
1 dag geleden
Nieuwe iPhone X mogelijk vertraagd
2 dagen geleden
Voor het eerst gamer verhuurd
2 dagen geleden
Groene Fairphone krijgt miljoenen
3 dagen geleden
Restaurant boeken bij Airbnb
3 dagen geleden
Vr-game helpt bij onderzoek naar dementie
3 dagen geleden
Gates: Sorry voor Control-Alt-Delete
3 dagen geleden
Google koopt deel van smartphonebedrijf HTC
3 dagen geleden
Avril Lavigne is gevaarlijk op Google
3 dagen geleden
'Groot nieuws HTC op komst'
4 dagen geleden