Psst!

De Telegraaf krijgt een nieuwe website

Bekijk 'm hier! Misschien later
donderdag 7 september 2017, 11:57

Deelname Delftse studenten zonnerace onzeker

© ANP

Het Delftse studententeam Nuon Solar Team krijgt een zware tegenvaller voor de kiezen. Vliegtuigmaatschappijen durven hun handgemaakte accu niet mee te nemen naar Australië voor de wedstrijd met zonneauto’s volgende maand. Dat komt door recente ongelukken met batterijen van telefoons aan boord van vliegtuigen.

De accu van de Delftse zonneauto staat nu vast in Singapore. „De vertraging van de accu is problematisch. Zonder batterij kunnen wij niet deelnemen aan de Bridgestone World Solar Challenge die op 8 oktober start”, aldus het studententeam.

De studenten hebben inmiddels een plan B in werking gesteld: het ter plekke bouwen van een nieuwe accu. Daarvoor worden onderdelen van batterijen van Japan naar het Australische Darwin gehaald. „Met minder dan een maand te gaan wordt de deelname voor het Delftse team heel spannend.”

Tegenslag is niet nieuw voor de studenten uit Delft. Tijdens de Australische zonnewedstrijd van 2013 zorgden grote problemen met de wielophanging ervoor dat het team bijna niet aan de start verscheen. In 2009 was de situatie nog dramatischer. De door zonlicht aangedreven raceauto van de Delftenaren crashte toen tijdens een testrit en moest in een week vrijwel opnieuw worden opgebouwd.

De studenten zijn vastberaden om ook deze keer mee te doen. „Niet aan de start komen is voor ons geen optie”, zegt een van de deelnemers.

Meer artikelen in Digitaal

’Cyberdreiging is echt heel zorgelijk’
6 uur geleden
Nederlands bedrijf leent iPhone X uit
2 dagen geleden
Nieuwe iPhone X mogelijk vertraagd
4 dagen geleden
Voor het eerst gamer verhuurd
4 dagen geleden
Groene Fairphone krijgt miljoenen
4 dagen geleden
Restaurant boeken bij Airbnb
4 dagen geleden
Vr-game helpt bij onderzoek naar dementie
4 dagen geleden
Gates: Sorry voor Control-Alt-Delete
4 dagen geleden
Google koopt deel van smartphonebedrijf HTC
4 dagen geleden
Avril Lavigne is gevaarlijk op Google
5 dagen geleden