Psst!

De Telegraaf krijgt een nieuwe website

Bekijk 'm hier! Misschien later
vrijdag 8 september 2017, 8:19

Disney-films te zien via eigen streamingdienst

© Hollandse Hoogte

Disney brengt vanaf 2019 al zijn films onder in een eigen streamingdienst. Dat vertelde de CEO van het bedrijf, Bob Iger, tijdens een bijeenkomst van media en communicatiebedrijven in Beverly Hills. Populaire films als Star Wars en superheldenfilms van Marvel zijn dan alleen nog te zien via de dienst van Disney.

Op dit moment zijn de Star Wars-films nog te zien op Netflix en via andere streamingdiensten, zoals Hulu, kan men kijken naar superheldenfilms zoals de X-Men. Maar als het aan Iger ligt komt daar snel verandering in en gaat Disney ook zelf unieke content produceren voor zijn streamingdienst.

„We gaan zo’n vier à vijf originele films per jaar maken en aanbieden via de app. Daarnaast nog eens jaarlijks vier à vijf series”, zei Iger tegen aanwezigen. Ook het gehele archief van Disney, met zo’n 400 tot 500 films zal beschikbaar zijn via de dienst.

Sportkanaal ESPN, dat in handen is van Dinsey, komt ook met een eigen streamingkanaal waar liefst 10.000 sportevenementen op kunnen worden bekeken. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld betalen voor een enkele wedstrijd of zich abonneren op een hele voetbalcompetitie. „We gaan voor kwaliteit, niet kwantiteit”, zei Iger over de plannen.

Meer artikelen in Digitaal

Nederlands bedrijf leent iPhone X uit
8 uur geleden
Nieuwe iPhone X mogelijk vertraagd
2 dagen geleden
Voor het eerst gamer verhuurd
2 dagen geleden
Groene Fairphone krijgt miljoenen
2 dagen geleden
Restaurant boeken bij Airbnb
2 dagen geleden
Vr-game helpt bij onderzoek naar dementie
2 dagen geleden
Gates: Sorry voor Control-Alt-Delete
2 dagen geleden
Google koopt deel van smartphonebedrijf HTC
2 dagen geleden
Avril Lavigne is gevaarlijk op Google
3 dagen geleden
'Groot nieuws HTC op komst'
3 dagen geleden