Psst!

De Telegraaf krijgt een nieuwe website

Bekijk 'm hier! Misschien later
maandag 11 september 2017, 9:52

Latino's scoren meeste zomerhits op YouTube

Latino-zangers en zangeressen scoorden deze zomer de meeste views op YouTube, zo liet de videowebsite weten. In de top 25 van meest bekeken zomerhits staan liefst 16 nummers van een artiest uit Latijns-Amerika. Despacito staat op de eerste plek.

Volgens Billboard draagt het succes van het nummer Despacito bij aan de populariteit van latinmuziek. Zo staan artiesten zoals Shakira en Maluma uit Colombia beiden in de hitlijst van YouTube met respectievelijk Chantaje en Felices los 4. Ook hun landgenoot J. Balvin scoorde met de track Mi Gente een vierde plek op de zomerhitlijst van YouTube.

Eind augustus brak het nummer Despacito van Luis Fonsi, Daddy Yankee en Justin Bieber al een record in de VS als langst genoteerde nummer 1 op de Billboard Hot 100 hitlijst. Fonsi reageerde destijds verheugd op het nieuws over het record. "Dit is een historische dag voor latinmuziek. Ik ben de fans ontzettend dankbaar en voel me gezegend", aldus de 39-jarige zanger in een verklaring.

Naast de opkomst van latinmuziek is ook de muziek van artiesten als Ed Sheeran (Shape of You), Kendrick Lamar (Humble) en Taylor Swift met haar nieuwe plaat Look What You Made Me Do, deze zomer veel bekeken en beluisterd op YouTube.

Meer artikelen in Digitaal

Nederlands bedrijf leent iPhone X uit
8 uur geleden
Nieuwe iPhone X mogelijk vertraagd
2 dagen geleden
Voor het eerst gamer verhuurd
2 dagen geleden
Groene Fairphone krijgt miljoenen
2 dagen geleden
Restaurant boeken bij Airbnb
2 dagen geleden
Vr-game helpt bij onderzoek naar dementie
2 dagen geleden
Gates: Sorry voor Control-Alt-Delete
2 dagen geleden
Google koopt deel van smartphonebedrijf HTC
2 dagen geleden
Avril Lavigne is gevaarlijk op Google
3 dagen geleden
'Groot nieuws HTC op komst'
3 dagen geleden