dinsdag 21 februari 2017, 17:57

Final Fantasy fans samen in Duitsland

Meer dan vijfduizend fans van de online game Final Fantasy XIV reisden het afgelopen weekend af naar Frankfurt. De reden: even in het echt samen zijn om alle nieuwtjes rond het populaire spel te zien én de ontwikkelaars te ontmoeten.

Mensen die elkaar normaal alleen in de game zien konden elkaar eindelijk in het echt ontmoeten en het gehele tafereel werd live gestreamd zodat spelers van over de hele wereld ook virtueel aanwezig waren.

Final Fantasy XIV (FFXIV) is een uitgebreid online game waarin spelers gezamenlijk op avontuur gaan in een fantasiewereld. Het spel werd in 2010 uitgegeven, maar de schare fans is nog steeds groot. Het Fan Fest van afgelopen weekeind was dan ook al de derde editie, volgend op een editie in Tokyo en een in Las Vegas.

Gameregisseur Naoki Yoshida trapte de show dit weekend af in een opvallend samurai-kostuum, wat stond voor het nieuwe personage dat op 20 juni aan het spel wordt toegevoegd met de Stormblood-uitbreiding. Yoshida zelf ging ook de vloer op om handtekeningen uit te delen en op de foto’s te gaan met honderden fans.

Componist Masayoshi Soken gaf een grappige draai aan zijn eigen handtekeningensessie, waarbij hij mensen in de armen sprong en op hun benen tekende. Sokens enthousiasme was ook op het podium goed voelbaar. In een Ascian–kostuum - een gemaskerd personage uit het spel die normaliter kwaadwillend is - zette hij een indrukwekkend en grappig optreden neer achter de piano, waarbij hij compleet tegen de rol van de serieuze Ascian inging.

Het Dragonsong-lied, het themanummer van FFXIV, werd live opgevoerd door Susan Calloway en ook de componist, Nobuo Uematsu, betrad het podium. Uematsu, Soken en Yoshida namen tevens drie Guinness World Records in ontvangst voor FFXIV, waaronder een record voor de langste eindscène in een online game - maar liefst 1 uur en 38 minuten.

Over de zaal verspreid stonden diverse mini-games, waaronder een mechanische Behemoth waar je zo lang mogelijk op moest blijven zitten, en racen met houten Chocobos, de koddige struisvogel-achtige vogels uit het spel. Door de livemuziek, de spelletjes en ook de prachtige outfits die bezoekers zelf in elkaar geknutseld hadden, kwam het videospel zo echt tot leven in de zaal. De mooiste kostuums kregen prijzen uitgereikt op het podium. De jury favoriet was de Fat Chocobo, compleet met bewegende snavel en flapperende vleugeltjes. De maker van dit kostuum heeft er in totaal ruim vier maanden aan tijd ingestoken, wat wel aantoont hoe enthousiast de fans zijn.

Het drukke, gezellige weekend werd knallend afgesloten met een meeslepend optreden van The Primals. Deze rockband bracht de gehele zaal in roering. De sfeer tijdens het concert stond gelijk aan de algehele sfeer tijdens dit fan evenement: open, hartelijk en inspirerend.

Meer artikelen in Games

Professor Layton krijgt opvolging in nieuwe game
2 dagen geleden
Verveelde gamer staat politie bij
2 dagen geleden
Winst Chinees Tencent verrast
2 dagen geleden
Virtuele game voorspelt epidemie op Lowlands
3 dagen geleden
Grote investering in Nederlands gamesbedrijf
3 dagen geleden
DDoS-aanval op maker World of Warcraft
4 dagen geleden
No Man’s Sky krijgt meer verhaal
4 dagen geleden
Pikachu duikt op in Snapchat
4 dagen geleden
Edgar Davids wint rechtszaak tegen Riot Games
5 dagen geleden
Twitch brengt desktop-app uit
5 dagen geleden