vrijdag 7 april 2017, 9:49

Gameprijs voor Pokémon Go

Pokémon Go was de beste mobiele game van het afgelopen jaar. Maker Niantic won daarom donderdagavond een BAFTA Games Award. Pokémon Go versloeg in Londen onder meer Pokémon Sun/Moon, Deus Ex Go en Dawn of Titans.

De prijs voor de beste game ging naar Uncharted 4. Overcooked, waarin de speler als chef-kok een chaotisch restaurant moet zien te runnen, won in de categorieën 'beste Britse game' en 'beste gezinsspel'. De game Inside was de beste artistieke prestatie, het beste gamedesign en het beste verhaal. De beste multiplayer was Overwatch, een shooter waarin het belangrijkste karakter homo is. De meest vernieuwende game was That Dragon, Cancer, waarin de speler moet zorgen voor een kind met kanker. De twee makers verloren hun vijf jaar oude zoontje aan de ziekte.

Daarnaast was er een speciale prijs voor Brenda Romero, een van de belangrijkste vrouwen in de game-industrie. Ze was betrokken hij het maken van games als Dungeons & Dragons, de Wizardry-serie, Playboy: The Mansion, Ghost Recon: Commander

Meer artikelen in Games

'Nintendo werkt aan kleine Super Nintendo'
5 dagen geleden
Star Wars Battlefront II uit op 17 november
6 dagen geleden
Grand Theft Auto V wordt werkelijkheid
6 dagen geleden
Ajax is eerste kampioen e-voetbal
7 dagen geleden
Nintendo stopt weer met NES Classic
14 Apr 17
Pokémon Go-spelers zijn blij
13 Apr 17
Tamagotchi maakt comeback
12 Apr 17
Trailer nieuwe Star Wars-game uitgelekt
12 Apr 17
Gamers aangeklaagd voor 'swatten' van rivaal
12 Apr 17
Opmerkelijke deal van Ajax 
10 Apr 17