vrijdag 7 april 2017, 9:49

Gameprijs voor Pokémon Go

Pokémon Go was de beste mobiele game van het afgelopen jaar. Maker Niantic won daarom donderdagavond een BAFTA Games Award. Pokémon Go versloeg in Londen onder meer Pokémon Sun/Moon, Deus Ex Go en Dawn of Titans.

De prijs voor de beste game ging naar Uncharted 4. Overcooked, waarin de speler als chef-kok een chaotisch restaurant moet zien te runnen, won in de categorieën 'beste Britse game' en 'beste gezinsspel'. De game Inside was de beste artistieke prestatie, het beste gamedesign en het beste verhaal. De beste multiplayer was Overwatch, een shooter waarin het belangrijkste karakter homo is. De meest vernieuwende game was That Dragon, Cancer, waarin de speler moet zorgen voor een kind met kanker. De twee makers verloren hun vijf jaar oude zoontje aan de ziekte.

Daarnaast was er een speciale prijs voor Brenda Romero, een van de belangrijkste vrouwen in de game-industrie. Ze was betrokken hij het maken van games als Dungeons & Dragons, de Wizardry-serie, Playboy: The Mansion, Ghost Recon: Commander

Meer artikelen in Games

Zeldzame NES-game uit 1986 verkocht
7 uur geleden
Sony’s PlayLink maakt gamen voor iedereen toegankelijk
2 dagen geleden
Hulk krijgt game in Oculus
3 dagen geleden
Gran Turismo Sport op 18 oktober op de markt
3 dagen geleden
PSV zet grofgebekte E-sporter na twee dagen op straat
4 dagen geleden
Dota 2 breekt record met prijzenpot
7 dagen geleden
PlayStation 4-games nu ook in PlayStation Now
11 Jul 17
Column: Zombies in stralende zon
11 Jul 17
Pokémon-jagers vangen 125 miljard Pokémons
11 Jul 17
Arnon Grunberg lanceert datinggame
06 Jul 17