vrijdag 7 april 2017, 9:49

Gameprijs voor Pokémon Go

Pokémon Go was de beste mobiele game van het afgelopen jaar. Maker Niantic won daarom donderdagavond een BAFTA Games Award. Pokémon Go versloeg in Londen onder meer Pokémon Sun/Moon, Deus Ex Go en Dawn of Titans.

De prijs voor de beste game ging naar Uncharted 4. Overcooked, waarin de speler als chef-kok een chaotisch restaurant moet zien te runnen, won in de categorieën 'beste Britse game' en 'beste gezinsspel'. De game Inside was de beste artistieke prestatie, het beste gamedesign en het beste verhaal. De beste multiplayer was Overwatch, een shooter waarin het belangrijkste karakter homo is. De meest vernieuwende game was That Dragon, Cancer, waarin de speler moet zorgen voor een kind met kanker. De twee makers verloren hun vijf jaar oude zoontje aan de ziekte.

Daarnaast was er een speciale prijs voor Brenda Romero, een van de belangrijkste vrouwen in de game-industrie. Ze was betrokken hij het maken van games als Dungeons & Dragons, de Wizardry-serie, Playboy: The Mansion, Ghost Recon: Commander

Meer artikelen in Games

Nieuwe Pokémon-game gelanceerd
20 uur geleden
Review: Injustice 2
1 dag geleden
Review: Prey
3 dagen geleden
Release Red Dead Redemption 2 uitgesteld
4 dagen geleden
Tom Holland in gameverfilming Uncharted
4 dagen geleden
Esports finale op middenstip Amsterdam Arena
4 dagen geleden
Winnaars Google Play Awards bekendgemaakt
5 dagen geleden
Facebook streamt Counter-Strike
19 May 17
Live: Eerste beelden van Destiny 2
18 May 17
Netflix gaat Witcher-serie maken
18 May 17